Bilder från i måndags

Vi firade ju som sagt att vi varit gifta i 2 år i måndags! Det blev god mat och dryck och övernattning på hotell.
Jag fick underbara röda rosor av habibi när jag kom hem från jobbet



På hotellrummet blev vi mötta av det här fatet med läckerheter och 2 små flaskor med vin.




Rummet var väldigt fräscht och fint. Det låg dessutom högs upp så utsikten från fenomenal!









R låg kvar och snusade när jag gick iväg till jobbet...


Nu är det inte så många dagar kvar tills vi drar söderut. Borde hämta upp resväskorna från källaren kanske... Pratade med en säljare på Apollo tidigare idag, vi fick ett bra pris på att "uppgradera" våra platser så nu har vi mera benutrymme på flyget :P

Annars rullar dagarna på. Är aningen trött i huvet efter 3 dagar i gassande sol. Att jobba på stranden tär på krafterna :P

Var en sväng i centrum med Mimmi och Johanna efter jobbet. Vi gick i några affärer, provade lite kläder och vi avslutade på pizzerian där Mimmi bjöd på middag!

*gäsp* nu ska jag lägga mig!
Nattinatt

Hinner ingenting

Känns som att jag inte hinner nånting alls, trots att jag borde ha tid!
Men men... Dags att smörja in mig (med solskyddsfaktor 30) och cykla mot jobbet.
Ska förbi mamma en sväng efter jobbet och kolla hennes blommor och Mimmi ska dit och lämna stolar som hon lånat.
Ha en bra dag alla, det ska jag ha =)

Strandjobb

Japp, nu vänter en veckas strandjobb!

Är min och habibis bröllopsdag idag, varit gifta i 2 år <3
Tiden går fort...!

Ha en bra sommardag =)

Drar till landet

Yes, så är det. Slutar 15 idag och då går jag direkt till mormor och väntar på att vi ska bli upplockade av min moster och hennes man. Sen är det landet som gäller i helgen. Jag hoppas att gubben kommer ut och äter middag på lördag, men vi får väl se. Det är ju typiskt att han är ledig idag när jag ska iväg...

Det är ordentligt oväder här, regn, åska och blixtrar i massor! Känns sådär att promenera till jobbet, när det regnar såhär så blir jag blöt även om jag har paraply ju!

Trött i ögat

Blev sent igår, betydligt senare än vad jag tänkt. Men det var trevligt! Det regnade på oss när vi åt, och tydligen fanns det ingen fisk som jag och ett par till hade beställt... Men vi spelade lite boule, jag var i lag med Anders som jobbar på tegelhögen och vi var ju faktiskt ganska bra! Sen var planen att åka hem.... Men habibi hade slutat tidigare och ville gå ut en sväng. Så vi var ett gäng på 9 personer (tror jag det var) som gick vidare. Älsklingen mötte upp oss vid Slussen och vi gick till ett ställe på Götgatan. När dom stängde vid 01 så gick vi vidare till Femtifyra... Kom hem närmare 03 så idag är jag trött i ögonen. Men antagligen så är dom andra (som inte drack cola till maten) betydligt tröttare än mig :P
Oj, nu måste jag dra. Måste fixa med midsommarstången och sånt!

Personalfest

Japp, ikväll är det dags! Vi ska vara på Boule och Berså ( http://www.boulebersa.se/ ). Har vi tur så slipper vi regn! Jag har beställt fisk alternativet och som jag förstått det så är det nån typ av grillspett. Det blir nog bra det!
Annars så måste vi förbereda inför morgondagens midsommarfirande som vi ska ha i parken. Och det är dags att att böraja frosta/stänga av frysen, städa överallt. Vi har bara öppet i 3 dagar till nu. Nästa veckan (sista arbetsveckan innan semestern) ska jag ju vara på Maltesholmsbadet.

TjippTjopp!

Helgen

I lördags sov jag nästan till ett! Kommer inte ihåg när det hände senast. Fast jag har sov dåligt ett par nätter i veckan, så det var nog väl behövt. Sen träffade jag Lina och Peter i Vällingby och fikade. Vi satt på en uteservering och när solen tittade fram blev det nästan olidligt varmt. Peter skulle iväg efter fikat men jag och Lina traskade runt i centrum en sväng och vi gick en sväng till coopforum.
Var bland annat på teknikmagasinet och köpte resehögtalare!
Till middag gjorde jag klyftpotatis (på färskpotatis kryddat med massa vitlök) kyckling (även den i ugnen) och fetaröra! Smakade väldigt bra=)



Jag och habibi var en sväng i centrum igår. Vi hittade en skjorta till hans farfar och "foppatofflor" till hans farmor. Jag fick en strandväska och en solhatt! Hinner inte fota nu...
Sen var det dags för middag och jag kunde inte bestämma mig för pasta eller potatis, så det blev både och
Till förrätt blev det färsk citronpasta med pesto, kantareller, fetaost och små gula tomater


Till varmrätt blev det ugnsrostade grönsaker och potatis och kyckling (man kan väl aldrig äta för mycket klyftpotatis och klyckling...)


Slog på stort även denna söndag och fixade 3-rätters Gjorde en citronsockerkaka som jag serverade med lite glass och marinerade jordgubbar. Använde mig av apelsinblomvatten för att förhöja smaken av gubbarna!




Jag hoppas att regnet kommer vänta tills jag hunnit till jobbet!
Ha en bra dag

2000g choklad!

Vi var ju som sagt på grönan häromdagen och jag kom hem med 2kg choklad :P Jag har lovat bort 2 chokladkakor och jag tänker att jag tar med mig en del till familjen i Tunisien... kommer ju finnas kvar till mig ändå liksom!





Igår var vi på Grinda med jobbet. Till lunch grillade vi hajkbomber (det var nått nytt för mig). I min la jag kyckling, potatis, lök, tomat och ost och slängde den på grillen.


Ungarna badade efter lunchen och en del fiskade. Själv så provade jag en (för mig) ny glass

Den smakade väldigt bra, men 22 kronor känns lite mycket för en glass.

Idag blir det bog lugnt på jobbet. Tror att barnen också kpommer att vara trötta efter våran 12-timmars utflykt igår.

Dags att gå!

ojojoj...

Tröttmössan Anna sitter i soffan och tuggar på sin macka och dricker upp sitt kaffe... Inte alls van att gå upp så här tidigt ju! Men idag ska vi till Grinda så vi måste börja i tid. Hoppas att det klarnar upp lite och att värmen stiger ett par grader i all fall. Men det blir som det blir!

Ha en bra dag alla

Habibi <3

Köpte 2 nya tröjor till gubben härom dagen. En svart t-shirt med turkost tryck samt en vanlig bommulströja med långa ärmar (den han har på sig på bilden!).


Vi firar ju snart 2-årsdag som jag skrivit om förut och jag frågade älsklingen om inte han kunde ta ledigt från jobbet...  Han fick ledigt!! Och han har bokat hotell och tänkt på middag och utgång och allt <3

Nu ska jag definitivt i säng. Det var en tuff natt som inte bjöd på så många sovtimmar och det var en lååånnngggg dag på Grönan :P Men vi hade det himla trevligt och jag vann en sådan där stor chokladförpackning!!! Bild kommer självklart om än inte nu =)

NattiNatt alla!

Varit lite fummlig...

Jag har varit klumpig den senaste veckan... I fredags så tappade jag ut en hel hink med plastpärlor på jobbet.
På ungdomsfestivalen tappade jag min sallad på marken och min burk med cola åkte i backen den med...
Hoppas att det blir bättre den här veckan!



Vi fick limegröna jobbtröjor på festivalen, helt okej faktiskt =)

Det var final i rocktävlingen "Nisse klarar skivan" så det var fullt ös!



Hos mamma igår fick jag lax, stekt fänkål, "Squashpasta" och en liten salsa. Smakade underbart =)


Sen tyckte mamma att det var en bra idé att testa att vaxa mina ben lite :P Vissa av mina hårstrån verkade dock vara lite för korta och vill inte dras bort...


Ha en bra dag!

Varit och ätit middag hos mamma

Mamma håller ju på med sitt Pimmande som snart ska vara klart. Hon behövde en bild på sin mormor så morfar scannade in en och mailade... Hittade ett par andra gamla bilder som morfar scannat förut:

Det här en en bild på mammas mormor Kajsa när hon var i Italien (tror jag att det var)

Här är min morfars  morfar Oscar, hans mormor Ebba och hans mamma Britta.


Här är min moster Lena, min andra moster Weonica och längst till höger min mamma!

Min mamma på landet.

Moster Lena och Mamma Carin <3


Det är roligt med gamla kort!

Annars så har helgen rullat på. I går jobbade jag på ungdoms-/ strandfestivalen på Maltesholmsbadet och idag har jag varit hos mamma och käkat middag.
Veckan som kommer bjuder på Grönan och Grinda med jobbet *suck* :P. Det  går åt en hel del energi på heldagarsutflykter och mitt kontrollbehov löper amok på ett ställe som grönan. Dessutom ska vi ha 21 ungar med oss...ojojoj vad jag kommer att gå runt och oroa mig. Men det är en tradition som brukar flyta på bra så varför skulle det inte göra det även i år?! Hoppas att vädret blir okej och att vi får fina och roliga dagar. Måste nog passa på och åka lite karuseller när vi är på grönan :P

Bäst jag går och lägger mig nu så jag orkar med :P

Sov gott!

Var hos mamma igår

Mamma mötte mig på jobbet och sen hade vi sällskap först till centrum och sen hem till mamma. Vi åt grillad kyckling med sallad och jordgubbar med mjölk till efterrätt


Annars så tittade vi på tv och mamma virkade


Hon behövde fotografier till ett arbete (dom håller på med PIM i skolan) så jag var där och klickade med kameran och fotade virkandet :P






Hon har som ni kan se gjort en hel del! Ska bli ett överkast =)

Idag har ungarna skolavslutning så dom kommer tidigt till parken och äter lunch. Måste förbi gården en sväng och hämta lite grejer bara...

Ha en bra dag =)

Middag

Blev "snabbmat" igår. Korv (kyckling), makaroner och hemgjord tomatsås. Ingen gourmetmiddag,
men helt okej =)



Annars så var det ju helt sjukt varmt och kvavt igår. Inte behagligt alls :S Trodde att det skulle bli bättre efter att det regnade en massa, men icke! Folk säger att man inte får klaga på värmen, men jag håller inte med. Jag tycker att det är jobbigt när det är varmt! Det står jag för även på vintern =)

Nu ska jag iväg till jobbet och förbereda en gåtpromenad till idag och en tipsrunda om miljö/miljöpåverkan till lördagens ungdomsfestival. Torsdagar är ju vanligtvis min korta dag med bara 4 timmars jobb, men nu när det inte blir några kvällar så måste det in fler timmar på dagtid så det är dags att dra redan nu.

Ha en bra dag

Prövade 2 nya saker igår...

Mmm, och av de 2 nya sakerna så var det ena en hit och det andra vidrigt...
Jag började med att testa ett nytt tuggummi på morgonen. JAg brukar tycka om grapefruktsamk så hade stora förhoppningar! Men fy tusan, det här var inte gott, det var vedervärdigt (enligt mig). Smakade som nån flytande medicin och sabbade nästan hela min morgon :P Nä, EXTRA med Grapefruitsmak går tvärbort.


Till lunch prövade jag nästa nya sak, pasta med citronsmak. Blev pasta med kyckling, pesto och fetaost. Och den anningen syrliga pastan passade utmärkt. Kan absolut tänka mig att köpa citronpasta igen!


Nu ska jag börja göra mig i ordning och dricka upp kaffet

Dagen börjas med personalmöte. För mig passar det bra att vi ska vara i Ådalen efterom den parkleken ligger nära mig. Annars så är det vattenkrig som står på schemat på jobbet...


Terés M Vad roligt för dig att du ska gifta dig! Nu är det inte så långt kvar =) Var bor din blivande man?

Ha en bra dag.



Matbilder

Till lunch i lördags blev det rester från fredagsmiddagen som R fixade. Kyckling, potatis och grönsaker i ugnen!



Söndagslunchen bestod av en omelett



Till middag blev det först toast med kalkon, ost och creme fraiche med karljohansmak



Sen blev det vitlöksostfyllda lövbiffar med ungnsrostade potatisar och grönsaker



Sen så blev det faktiskt chips och dipp :P


Idag så gjorde jag en jordgubb- och vattenmelonsmoothie till frukost. Väldigt läskande och passade utmärkt en sådan här varm dag. Känner inte för att stå och grädda våfflor en dag som den här, men tisdagar är tisdagar :P Kanske köper lite glass att ha till våfflorna för att kyla ner oss! Min kollega är hemma med sjukt barn så det är bara jag idag, får se vad vi kan hitta på för roligt för att få dagen att gå. Ska se om jag inte kan få lite sol på näsan också. Sist jag tänkte det så blev jag inne hela dagen och skurade och skrubbade...

Hoppas alla haft en bra helg och får en bra tisdag!
/A

Vips säger det så är helgen och ledigheten över...

Torsdagen som var en alldeles röd och ledig dag spenderades vid Smedsuddsbadet för att fira syskonen Sveder som fyllde år. Solen sken, grillarna användes flitigt och sällskapet var utomordentligt trevligt! Kalle hade jag inte träffat på hur många år som helst!!! Kvällen avslutades hemma hos Sandra och Gustav med ett glas vin och sen begav jag mig hemmåt medan dom andra fortsatte ut och gjorde stan osäker. Fast jag hoppade av i Alvik, promenerde till Scandic och drack en kopp kaffe i baren tills habibi slutade jobba så vi kunde ha sällskap hem =)

Annars så har helgen rullat på. Träffade en släkting och tog en öl inne på Snaps och sen en sväng på Malmen med habibi och en av hans kollegor. Igår var jag och R i centrum och kollade på en kostym åt honom. Vi hittade och köpte en! Blev dessutom ett par ordentliga "finskor"

Gick loss på en hel del pengar, men känns som en investering.

Själv köpte jag, hör och häpna, en limegrön jacka/tröja. Eller egentligen var det gubben som betalade :P


Idag har jag inte gjort mycket alls. Håller på att färga håret just nu. Var länge sen sist, har inte tagit tag i det hela. Skyller i mitt huvud på att det är krångligt, fast det är det ju egentilgen inte!


Nu väntar jag bara på att det ska bli dags att skölja ur hennan

Idag blev det wok med ris till middag

Och jag provade på att köpa en ny dricka på coopen, smakade helt okej


Har lite mer bilder från helgens måltider, men jag tror jag nöjer mig såhär =)
Resten kanske kommer imorgon!

Natti natt alla

Har du inget att göra....

Kom och hälsa på mig i parken vettja!

Trött!

Mmm, jättetrött!

Onsdag, 1:a JUNI!

Eftersom jag inte kunde vara ledig igår kväll så fick jag nöja mig med att gå på Johannas utspring! Som tur va så slutade det regna =)






Jag hann med en liten sväng hem till familjen och fick lite lunch och kunde hjälpa till att förbereda. Alla i den familjen ställer alltid upp när man behöver dom så det är roligt när man får chansen att hjälpa till lite tillbaks!


Hoppas att alla hade en trevlig kväll och att maten smakade!





Jag för min del åt en hamburgare på jobbet. Vi hade ju grillparty =) Den var inte så dum den heller


Jag hade det trevligt, jag bara ser lite missnöjd ut :P

Efter jobbet åkte jag in till stan en sväng och mötte upp gubben min som varit på "smaka på Stockholm" med ett gäng jobbar kompisar. Vi satte oss på en liten pub, tog en öl och sen var det alldelles lagom att åka hem!
Det är skönt att vara lite ledig, det tråkiga är ju att R jobbar idag när jag är ledig, och han är ledig imorgon när jag jobbar. Sen har vi lördag och måndag när jag är ledig och habibi jobbar...  Börjar räkna ner till Tunisienresan nu, då kan vi i alla fall umgås =) Fick biljettern igår! Men det är drygt en månad kvar...

Idag blir det födelsedagshäng vid Smedsuddsbadet. Sandra och Kalle fyller år. Grattis! Så det blir till att ta med sig lite käk och hoppas på bra väder. Ska möte upp Lina och Peter i centrum och sen åker vi tillsammans, trevligt med sällskap.

Ha en bra dag

Johanna tar studenten! Grattis =)

Springer runt och försöker bestämma vad jag ska ha på mig och önskar att solen ska komma fram! Vi ska ha grillavslutniongsfest på gården ikväll dessutom...Solen KOM FRAM NU!

Ska upp till centrum och handla en blomma att hänga om Johannas hals när hon springer ut. Morfar hämtar upp mig och sen rullar vi mot Kista. Sen är planen att jag ska hem till familjen Odedal en sväng och äta lite och hjälpa Mimmi lite kanske. Sen är det jobb som gäller. Jag kommer senare idag, men kommer jobba igen den tiden på fredag då jag jobbar heldag i parken och sen på gården. Fast som det ser ut så kommer jag inte ha några (inskrivna)barn i parken. Får ägna mig åt städning och fixning och sånt, finns saker att göra.

Dags att dra!

Ha en bra dag

RSS 2.0