Promenad

Idag tog jag och R oss ut på en vårpromenad längst vattnet. Var ju tvungen att visa honom stranden nån fin dag. Han är fortfarande tveksam till om någon verkligen  badar där (eller i Sverige över huvudtaget), någonsin... Men vänta 2 månader så kommer det vara fullt med folk!
Efter promenaden gick vi hem till mamma och drack kaffe =) Jag gick därifrån en ampellilja och några skott rikare. Ampelliljan hör enligt mamma ihop med dom 2 jag fått tidigare.
R lämnade oss för att gå hem och byta om och träffa nån kompis och spela fotboll så jag och mamma gick runt lite i centrum. Vi käkade lite, fick sällskap av Lina och Peter som vi stötte på i foodcourten! Jag handlade en matta för halva priset, får fota den nån dag när jag lagt ut den.
Väl hemma så planterade jag skotten jag fått av mamma.
(lämnade skott från min doktor westerlund hos mamma innan vi flyttade, fick tillbaks en som stått i vatten och rotat till sig ordentligt).
Nu har vi 3 ampelliljor. Vi har fått alla av mamma =)
Nu kom R precis hem. Undrade om dom verkligen spelat fotboll i 3,5 timme... men dom hade suttit hemma hos den här kompisen som kommer från Tunisien och väntat på ytterligare en kille. Hade kanske blivit 1 timmes spelande på Grimstafältet.
Dags att umgås lite här hemma. Hörs!
/A

Falukorv i ugn

mmm, det blev det till middag idag. Falukorv i ugn med makaroner. Hade tänkt göra potatismos men jag orkade verkligen inte. Kanske får bli köttbullar och potatismos imorgon....
Nu sitter vi här i soffan jag och habibi och orkar inget annat. Får bli cola, popkorn och tv:n för hela slanten ikväll!
Vi hörs!
/A

Tji fick jag :(

Jag som trodde det skulle bli en riktigt bra dag men icke sa nicke... Förmiddagen gick bra med halv friluftsdag (vårlekar i snön), det var kallt men gick bra, och sen fika i centrum med mamma mu och habibi. Sen började en lång resa som inkluderade en trasig buss och väntande och frustration. Väl framme kändes det bra och lugnt. Men det visar sig att det vi pratat om förut, en kombinerad tjänst på två ställen för att komma upp nära heltid visade sig helt plötsligt betyda vanligt timvickande med dålig lön. Men åhh, varför kunde det inte ha fått varit så bra som det lät innan? Jaja, visst kan jag väl ta nått långt helgpass där men annars får det nog bli prioritet nån annanstans.

Lång dag idag

Känner på mig att jag kommer vara helt slut när jag kommer hem idag. Nu först ska jag jobba i skolan 8-12 (hade kunnat få vara lite finare väder eftersom vi ska ägna oss åt vårlekar utomhus!). Sen får jag knata till Vällingby och ta busskortet av R. Jag lämnade tillbaks alla mina saker till förra jobbet igår, vilket inkluderar tjänstekortet. Och jag hade planerat för att jag skulle göra det på torsdag eller fredag och har köpte ett kort som börjar gälla imorgon. Men det funkar. Jag hoppas att jag och R hinner ta en kopp kaffe i centrum innan jag måste dra vidare till Täby (suck) för att fixa med papper och gå ett intropass på det stället som verkar bli mitt nya jobb. Jag är lite osäker men jag tror att passet slutar vid 21 lägg sen på restiden på det så kommer jag vara hemma nån gång mellan 22:03-22:40. Men det känns bra =) Jag  tror att det kommer bli en bra och lång dag.
Nu är det dags att packa ner tofflor och försöka bestämma vilken jacka jag ska ta idag...
/A

blommorna

Var duktig nu på morgonen och sprang runt med kameran. Men nu börjar det bli dags att göra mig i ordning och gå. Jag jobbar på Asken (fritids) till 16:30 idag. Träffar mamma på vägen så vi kan ha sällskap i alla fall halva vägen till jobbet =)
Ha en bra dag!
/A

Idag har jag

Idag har jag först varit på styrelsemöte (är ju vice ordförande i en liten handikapp seglarklubb) och sedan åkte jag och mamma till plantagen i Åkermyntan. Mamma köpte en yuccapalm till mig eller jag menar oss. Jag gillar yuccapalmer, jag hade en förut som jag fick av min moster, men jag lyckades ta död på den :S
Själv handlade jag 2 pelargoner och en fin pénse (som nu bor på balkongbordet). Jag plockade precis fram kameran för att ta bilder men tji fick jag för batteriet var dött. Så jag får helt enkelt fota mina nyinköp senare och dela med mig av. Det gäller att passa på för jag kan inte helt säkert veta hur länge dom kommer att leva. Fast R har lovat att ta hand om dom!  Just nu sitter jag i soffan och kollar på Grey´s Anatomy (repris) och bara slappar.
R lagar mat! Kände att det var hans tur idag... Blir pasta med kyckling =)
Får se om jag återkommer senare med bilderna eller om det kanske blir en annan dag!
Hoppas ni haft en bra helg =)
/A

Så var det helg igen

Inte för att det spelar mig nån roll just nu, dagarna bara rullar på.  Den här fredagen började grått och regnigt men det börjar ta sig och solen lyser på mig i soffan =)
Ett par kollegor från förra jobbet ska ut och ta nån öl ikväll, vi får se om jag och R hänger på. R kände sig lite hängig igår men hoppas han mår bättre idag.  Annars så blir det nog ytterligare en lugn hemma helg. Blir det fint väder kanske det blir en termos med kaffe och en promenad längst vattnet...
/A

Idag

Idag så ska jag på förflyttningsteknikskurs... eller vad det nu var det hette. Förra veckan så gick vi igenom förflyttningar från och till stolar, idag blir det från och till sängar. Det är riktigt schysst att jag får gå på den här kursen med tanke på att jag är timvikarie som ännu inte ens jobbat ett pass ensam utan bara gått dubbelt. Men nästa vecka så börjar allvaret!
Idag har jag fotat skorna jag inhandlat den senaste tiden. Ett par tygskor (dom där från stadiumreklamen) och ett par röda och svarta av samma modell som kommer funka bra i sommar. Jag brukar ha svårt att hitta skor så jag slog till på två av samma när jag hittade ett par som funkade =)
Nä, nu måste jag iväg!
Vi hörs!
/A

Jobbar på skolan idag.

Ska vara på asken och jobba idag. Hoppas på en trevlig dag. Hade varit trevligt med lite finare väder men det är ju som det är...
R ska på intervju idag så håll tummarna alla!
Dags att dricka upp kaffet och gå...
/A

Uppe tidigt...

Märker att det var ett tag sen jag gick upp tidigt för jag är redan van vid att solen är på väg upp. Men det kommer snart, under tiden sitter jag och dricker lite kaffe, tittar på Ellen (snart nyhetsmorgon) och försöker vakna till. Måste fixa lite grönsaker till min matlåda och en frukostmacka att ta med mig också. Jobbar 07-15 idag, en timme mer än i går. På tal om igår så gick det bra. Det är många boende och stort så det kommer ta ett tag innan jag hittar, men det känns bra.
R har blivit kallad på en jobbintervju! Vi håller tummarna!!! Även om han inte skulle få jobbet så är det skönt att han får komma på intervju =) Men vi hoppas så klart hur mycket som helst. Det är ett fik (möjligtvis nytt som ska öppna snart) i Sumpan.
Dags att sätta fart!
Här kommer en bild på när solen är på väg ner i brist på en där den går upp
/A

Nytt

Imorgon (+ons-tors)  ska jag gå intropass  på ett serviceboende i Åkermyntan. Verkar vara en bra arbetsplats och jag hoppas kunna få en del timmar där =)

Idag har R och jag inte gjort mycket alls (vilket inte är så ovanligt). Men vi var duktiga och tog oss iväg till gymmet idag igen! Jag har städat/duschat/skrubbat badrummet idag kom jag på nu när jag skriver. Kanske jag orkar ta ett annat rum imorgon... Kom på en sak till vi gjort, vi har varit i miljöstugan och lämnat sopsorteringen. Där var det tyvärr kaos. Kan inte ha blivit hämtat på länge. Det är tråkigt när folk faktiskt försöker vara duktiga.
Det blev pyttipanna till middag. Jag var toksugen på pommes men R tyckte att vi borde äta nått nyttigare...*suck* laga mat själv tyckte jag. Fantasin trynar när det gäller matlagningen och ibland vill man bara ha nått enkelt som inte kräver så mycket....
Nä, dags för bilder. Lite blandat bli det:
Jag och R på väg hem från migrationsverket i november efter att han fått sitt uppehållstillstånd inklistrat i sitt pass.
Ett kort från augusti på mig och mina systrar =)
Vi var hos mamma på våffeldagen. R var aningen skeptisk, men han petade ändå i sig ett par våfflor :P
2 bilder från stora mossen där min kusin Marcus spelade hockey. Den matchen vi såg vann dom med många mål.
Man kan inte bygga hela tiden, ibland måste man leka lite oxå...
Här är 2 bilder från i lördags i morfar Uffes hus som morfar "renoverar"
Nä nu får det räcka. Lite kvällste, kolla på CSI och sen i säng så jag orkar jobba hela passet imorgon!
/A

Påsken

Läget var ju aningen annat på landet den här påsken, jag fick leta efter vårtecken...
Men jag hittade blomknoppar en utslagen snödroppe och småknoppar på körsbärsträdet.
'
(morfar som bär ner mat som blev över)
Resumé av gårdagen: Annars var det som ni ser snö mest överallt. Isen ligger fortfarande men den håller inte att gå på. R hjälpte morfar och mamma att bygga lite på huset. JAg fick ett stort påskägg av mamma. Familjen Odedal (mormors syster  med familj) kom ut. Vi åt hur mycket som helst (som vanligt). Morfar har köpt ett macroobjektiv till sin kamera som jag lånade lite (tyvärr så var det lite för lite ljus för att verkligen testa det). Vi spenderade över 4 timmar i kollektivtrafiken åkandes fram och tillbaka. Toppen dag!
Håller på att lägga över bilder från mobilen, lägger upp dom nån gång, och jag tänkte ta bilder på våra nyinköpta skor....
/A

Påsk på landet i år igen =)

Det ska bli skönt att komma iväg till landet, det var länge sedan jag var där nu. Kände först att det skulle bli jobbigt eftersom det inte finns nått rinnande vatten och tänk om det är dåligt väder och.... Men det ska bli skönt! Och för R blir det första gången. Vi planerar att bara åka ut över dagen, det räcker nog. Här kommer lite bilder från förra årets påsk på landet.
Dags att fixa det som behöver fixas nu, bussen går tio i nio och vi kommer vara framme vid stugan strax innan 11!
Glad påsk alla =)
/A

RSS 2.0