Känns som fredag idag

Väldigt konstigt känns det. Varit ledig i 2 dagar så det borde om något kännas som söndag, men icke!
Har pluggat lite (inte så mycket som jag borde men ändå), haft tvättstugan idag, jobbat nu på kvällen, hade personalmöte igår... Nästa vecka är jag inbokad på att gå dubbelt på ett nattpass, spännande att se hur det går!
Fortfarande förkyld och känner mig krasslig, men det ger väl förhoppningsvis med sig snart.
Gubben åker till Tunisien på söndag, så jag blir gräsänkling hela nästa vecka =(


Aidkoum Mabrouk  till alla som firar förresten!

Virrigt inlägg, men det är som det är!

Nya tag, ny vecka, nya rutiner...

Dagens middag, pasta med kyckling (och lite annat...)



Igår var jag ju hos mamma och åt kräfter och räkor. De minsta kräfterna var nästan lika stora/små som de störtsta räkorna :P Galet!!!


Det var ju inte så länge sedan jag åt kräfter med mamma och min moster



Imorgon har jag  en föreläsning i MSA (11-13) sen jobbar jag på gården på kvällen. Dags att komma igång med nya rutiner nu när jag inte jobbar på dagarna längre (även om jag hoppas få några dagpass på servicehuset).
Nu ska jag kolla lite på tv och sen läsa lite om MENAS tidiga historia och kolla lite mer på glosorna innan det är dags att sova!

Nattinatt!

Till mamma mu

Ikväll blir det middag hos mamma mu. Dom hade ju extrapris på färska kräfter, hur kan vi motstå det...?!

Annars så kämpar jag på med mina glosor. Vi ska ha glosförhör på måndag :S Det är måååånga glosor som jag ska lära mig vad dom betyder, hur dom skrivs och läses ut.
Har gjort små kort med det arabiska ordet på ena sidan (både på arabiska och transkriberat) och på andra sidan betydelsen. Jag hoppas att dom ska hjälpa mig att pränta in allt i huvudet. Börjar med att försöka lära mig själva glosan i sig, sen får det bli stavningen och utformingen på bokstäverna...



Fasar redan inför måndagens läxförhör...

Nu är det dags för melodikrysset!


Mmm, kaffet är gjort och öronen vässade... Fast jag är dunderförkyld så det är lite si och så med hörseln och det blir mycket snörvlande trots nässpray.

Kommentarer, ja tack!

Det är toppenroligt med kommentarer! Tyärr så är jag inte alltid så snabb eller duktig på att svara... men här kommer 2 svar i alla fall =)

Amanda: Jag har två gånger förut försökt ta mig an det stora projektet att lära mig arabiska... Första gången var det som en distanskurs från Dalarnas Universitet. Men det var obligatoriska föreläsningar på tisdagskvällar och jag fick ett schema som gjorde att jag jobbade 3 av 4 tisdagskvällar. Och eftersom min gubbe inte kommit hit än så tröt motivationen snabbt. Andra gången så var det en lite studiecirkel som två duktiga och driftiga systrar höll i men även här så kom saker i mellan efter ett tag. Nu pluggar jag på Stockholms universitet, ett kandidatprogram i Arabiska med inriktning mot Mellanöstern- och Nordafrikastudier. Och eftersom jag pluggar på heltid så ska jag inte kunna komma med ursäkter om varför det inte blir gjort...

Yasmina: Min mans familj kommer från en by som ligger i nordöstra Tunisien. Det är en halvtimmes bilresa innåt landet från Hammamet eller Nabeul. Bouargoube är den lite större by som ligger närmast och  Ben e wale (väldigt osäker på stavningen) är närmsta samhälle. Kommer du också från Tunisien?
Jag blir ju nyfiken, vad ska du plugga?


Annars så ligger jag i soffan och snörvlar. Förkylningen vill verkligen inte ge med sig och idag är jag snuvigare än på länge. Måste leta rätt på ett nässpray, vill ju inte sitta pch snörvla på föreläsningen. Ska göra en kopp kaffe och öva mer på bokstäverna och glosorna vi gått igenom innan det är dags att åka till skolan. Ska inte glömma min matlåda eftersom jag kommer att behöva gå direkt till jobbet på gården sen. Jag har dessutom kontaktat servicehuset där jag jobbade på timmar förut och frågat om dom behövde fler vikarier i sin vikariebank. Svaret va ja, så nu har jag registrerat mig och hoppas på att dom ska godkänna mig snabbt så jag kan få lite pass...


Student på heltid...!

Japp, nu har jag jobat min sista dag i parken, skulle jobbat månaden ut men hade komp och sånt att ta ut så sista dagen var igår. Det känns jättekonstigt! Jag kommer ju jobba kvar på gården, men jag är heltidsstudent. Har spenderat morgonen med att försöka få tag på boken som jag behöver till historiakursen. Jag hade beställt en, men bokus kan inte garantera att den kommer att levereras :S Dessutom insåg jag att jag beställt fel upplaga *grrrr* Så nu har jag lagt in en beställning via amazon.uk och hoppas på att det ska gå vägen. När/om boken från bokus kommer får jag skicka tillbaks den.

Igår fick jag 2 böcker till som jag beställt. En till är på gång och borde komma idag eller imorgon. Sen är det bara den där historieboken kvar!



Jag är på jakt efter några andra böcker som inte finns med på kurslitteraturlistorna men som referenslitteratur som jag tänker kan vara bra att läsa. Men det är ingen panik, kan kolla om dom finns på bibliotekt eller om jag kan hitta dom begagnade för en billig slant.

Idag har jag en föreläsning mellan 15-17 i MSA-Skrift (modern standard arabiska) så nu ska jag öva lite på bokstäver och läsa igenom ett kopmpendium!

Ha en bra dag =)

Tisdag

Min mormor hade klippt och klistrar ihop ett litet häfte till mig när jag fyllde år, med bilder från när jag var liten. Visst var jag söt! :P


Jag fick ett block och ett pennskrin av mamma Mu, så nu är jag ännu mera redo för pluggandet! Som ni ser är dom ROSA, helt galet...nya Anna håller i sig!


Det var den helgen det

Så var den helgen över... Men jag har hunnit med mycket. Varit i Kista, handlat minipc, varit hos mamma och ätit kräfter, varit hos Nenne och stylat min almenacka.

Jag fick en blender/mixer av mamma när jag fyllde år! Nu blir det ännu mera smoothisar =)


Efter som jag är dunderförkyld så tycker jag att en smoothie på supermix känns bra!


Dessutom så slänger jag i lite honung med Propolis som ska vara bra vid förkylningar


Min kusin brukar ha lite havregryn i sina smoothis, det ska jag nog börja med jag med. Maxad frukost liksom. Dessutom så toppar hon med solroskärnor och linfrön. Det är ingen dum grej, måste kanske sno den också!

Igår så var jag hos Nenne en "sväng" och piffade till min almenacka. Hon var så snäll och låt mig få använda alla hennes scrapbookingsaker (pysselsaker)

Framsidan:

Baksidan:


Nu måste jag packa väskan. Blir full rulle i dag igen. Först den första ordentliga föreläsningen (Arabiska i skrift), sen direkt till jobbet och ikväll öppnar fritidsgårdarna så då börjar kvällsjobbet. Onsdag är min sista dag i parken, efter det så är det plugg som gäller. Kommer jobba kvar på gården så det blir ju lite jobb i alla fall.

Ha en bra dag!

Jag blir galen!!!

Hur svårt skadet vara att starta om en router, fixa ett nytt lösenord som vi förhoppningsvis kommer komma ihåg och få min nya mini-pc att faktiskt komma ut på nätet....

En lång stund senare så verkar jag i alla fall fått det att fungera! Håller tummarna för att det är så =P

Natti natt!

Kista

Idag blir det en tur till Kista med gubbe och mamma för att kolla på en dator. Jag har presentkort på Expert, och den affären är större än i Vällingby. I stort sätt så verkar det vara samma saker i alla min-pc:arna, så det handlar om vad jag tycker om och vilken som känns bra. Måste köpa en almenacka också, livet kommer inte funka utan en (eller i alla fall bli betydligt svårare)!

Sen blir det kräftor hemma hos mamma! Det är jag, mamma och min moster, så det blir en tjejkväll =)

Intensiv dag igår!

Tack för alla gratulationer!

Igår var det full rulle. Jag började dagen med att slå huvudet i kanten till våran stora byrå som vi har i hallen. Det resulterade i en bula som bultade och ömmade hela dagen. Sen promenerade jag till jobbet efter jobbet åkte jag till skolan och hade en introduktionsföreläsning till kurserna och sen ilade jag hem och till mitt födelsedagsfika! Som tur va har jag en underbar mamma som åkte hem till mig tidigare och fixade och donade med fikat. Min moster, mormor och kusinerna var också här när jag kom hem så dom hjälpte till dom med =)



Funderade ju ett bra tag på vad jag skulle baka och vad jag skulle göra för tårta. Jag hade en bild i huvudet av en stor chokladtårta med glasyr och.... men jag la ner det projektet innan jag ens börjat. Kanske det blir till R:s födelsedag.
Men det blev i alla fall en marängtårta med (hemgjord) lemoncurd, blåbär och grädde. Toppengod!


Mamma bakade drömmar åt mig. Dom var underbara, så spröda att dom nästan trillade sönder innan man hann få in dom i munnen :P

Bästa mamma bakde pepparnötter också! Har varit sugen på dom här kakorna i flera år nu! *mumms*

Jag bakade kolakakor med citron och hasselnötter. Det var första gången för mig men inte den sista! Väldigt goda kakor!


Överst är bullängden med blåbär och vanlijkräm och här över texten är en bit från längden jag gjorde med hallon och lemoncurd!

Jag hade bakat en kaka till, en mördegskaka fylld med nutella. Men jag gav bort alla innan jag fotat nån :S Jag som var så himla glad över dom. Nederdelen var en hel rund och överdelen var rund men hade utstansade ögon och mun. Får se om mamma hinner ta ett kort innan hon bjuder bort dom :P




Första laddningen med kurslitteratur har kommit, dom som jag beställde från Adlibris... får se när böckerna från Bokus kommer. En bok har jag haft svårt att få tag på (både här i Sverige och på internatinella sidor), jag har beställt den, men frågan är när den kommer. Den ska skickas inom 20 dagar men vi får väl se. Har dessutom kollat om den finns att låna (tills boken jag beställt kommer) på nått bibliotek men det verkar vara svårt den vägen också.  Jaja, det löser sig nog!


Nu ska jag fixa en kopp kaffe till innan jag ska gå till jobbet!
Ha en bra dag!

Kommentarssvar

Sofia: Man behöver allmän behörighet + engelska B (det behövs, i stort sätt all litteratur är på engelska!!!). När det gäller betygen så hittade jag dom här sidorna

http://vagledarbloggen.files.wordpress.com/2011/03/antagningsstatistik_su_-ht2010_urval2_grundprogram.pdf

http://www.hpprov.se/utbildningar&id=163312

Men det gäller just kandidatprogrammet inte bara den enskilda kursen...
Jag gjorde en sen anmälan och då går man ju inte på betygen på samma sätt.

Manel: Tack så mycket! Jag la till dig på facebook precis (hoppas att det var okej).

snuv och host

Jag väntar på att min förkylning ska ge med sig, det verkar gå sådär... Idag känner jag mig snuvigare och sjukare än på flera dagar. Men hoppas på att det här är det sista och att det försvinner sen!

Igår var jag på informationsmöte på universitetet! Det jag kommer att plugga hör till Institutionen för orientaliskt språk och avdelningen Mellanösternstudier som bor vid Albano, Kräftriket. Spännande, men jag satt och tänkte shit vad  har jag gett mig in i...! Det var i alla fall skönt att det var varierade åldrar och inte bara 19åringar som precis tagit studenten. Det var en generell infoträff där man pratade lite om hur utbildnignen är upplagd, var man kan låna böcker, vad man behöver veta som student, hur webbmailen och studentplattformen fungerar med mera....
På torsdag så är nästa möte och då tror jag att det är mer introduktion till de olika delmomenten/ämnena som ingår i den första kursen. Lite tråkigt att det ligger på kvällen på min födelsedag, men jag hinner hem och fika med familjen =)

Ha en bra dag!

/A

Tumba here we come

Idag ska vi till Tumba (via Solna) och käka middag!
Vi åker till pappa i Solna först och därifrån får vi skjuts ut till Tumba och faster. Jag undrade hur vi skulle få plats i bilen allihopa, men pappa skulle ta motorcykeln och han tänkte att R kanske ville åka bakpå :P Vi får väl se!
Det blir fika och sen middag hos min faster, för att fira farmor och farfar lite mer! 50 som gifta är ju en del.

Nu ska hag väcka gubben min, ta en dusch och sen är det nästan dags att gå.

Trevlig helg!

Bilder från landet!

Jag fortsätter med att lägga upp bilder. Har ju en hel drös!
Här kommer lite blandade bilder från landet:


Det har funnits mycket smultron i år, *smaskens*



Förrätt

R gör godare couscous än mig, men min är inte så dum den heller!

Bjöd dessutom på en flaska tunisiskt vin till couscousen. Egen importerat!


Farmor, farfar och Reidar (farmors bror) kom ut och fikade en dag


Mamma Mu

Morfar (som man alltid lyckas fota i profil...)

Mormor





På jakt efter dom sista körsbären!




Dagarna rullar på, har redan jobbat 2 veckor nu! Har haft ganska mycket besökare i parken och fått väldigt varma ord om mina kakor och bullar (som jag bakat och säljer). Är speciellt nöjd med blåbärs- och hallonbullarna!

Har lyckats skära mig i handen när jag rengjorde ugnen på jobbet. Jag skulle torka av under lådan som sitter under själva ugnen och drog handen lägst med en vass metallkant. Tog lång tid innan det slutade blöda :s Och det sitter precis där tummen går över i handen så jag är lite handikappad av det hela. Tur att det är vänsterhanden!

I helgen blir det middag hos min faster i Tumba (för att fira farmor och farfar) och födelsedagsfika för min lillesyster!

Idag har farmor och farfar varit gifta i 50 år!!!
Grattis <3

Bilder från Ålandskryssningen

Här kommer några bilder på oss när vi åkte på Ålandskryssning för att fira farmor och farfar!


Farfar, R och pappa. Aningen glada i hatten kan jag tillägga :P

Farmor och jag

Galenpannor! Mina systrar i mitten och kusiner på kanterna

Pontus hjälper R att vinna, eller hmm, jag menar spela bort lite pengar!

Mina småsyrror som inte är så små längre <3


Bilder, Hamam, Flygbiljetter, Universitetet...

Halloj alla glada! Jag ligger hemma i soffan och gäspar. Är lite småsjuk men mår helt okej. Dras med hosta och tungt huvud. Så det börjar verkligen bli dags att krypa till kojs! Men gubben bad mig leta efter en resa till Tunisien åt Mourad och Anna (R:s vän och fru som bor i Finland). Dom hade bokat en 3 veckorsresa ner nu i slutet på augusti, men det var för få som bokat så resan ställdes in! Så nu kollar vi om dom kan komma till oss och stanna nån natt och sen åka vidara från Arlanda... Men det ser mörkt ut när det gäller direktflyg om dom vill vara borta mer än 1 vecka :S

Annars så har jag kommit in på univeristetet! Galet nervös...vad har jag gett mig in på!? Tanken är att jag om tre år ska ha en kandidatexamen i Arabiska med inriktning mot Mellanöstern- och Nordafrikastudier, men det är ett tag dit :P

Här kommer fler bilder från Tunisien:


Svärfar, svärfarmor och R:s yngsta syskonbarn Linda

Nyvaken och "nyhennad"



Redo för Hamam (en typ av ångbad)!

Wafe (R:s storesyster) och hennes dotter Maram. Wafe var darbuka (trumman) ansvarig på vägen till hamam.


Linda i sin fina Jibba!


Maram i lika fin jibba som Linda!
Traditionen är att man tar på sig en jibba och knyter en schalett om håret (även dom som inte har slöja i vanliga fall) efter hamam.



Måndag

Solen skiner! Men det verkar blåsa en hel del idag också. Igår var det ju värsta stormen, det regnade och blåste  och jag var riktigt glad att jag var inomhus. Temperaturen verkar vara lite mer blygsam än vad den varit på sista tiden dessutom, skönt! Idag går jag in på andra jobbveckan efter semestern och det känns bra inför idag =) Om det inte dyker upp så många barn tror jag nog att jag ska göra blåbärsbullar idag. Tänk er en nybakad blåbärsbulle och ett glas mjölk till mellanmål =)

Kom på att jag i stort sätt inte lagt ut några bilder från Tunisien. Det är svårt att välja  bland alla bilder...
Men här kommer några...

Min svägerska Afef (min mans syster) gifte sig ju och först kommer några bilder från när hon och hennes Mohammed skrev kontrakt





Hennadags för bruden







Wafe (R:s storesyster tejpade inför hennan...)

Ojojoj, nu måste jag dra!
Ha en bra dag =)


Tack Manel för din snälla kommentar! Var i Tunisien kommer du ifrån? 

Idag blir det Kista

Japp, står en tur till Kista på schemat. Jag och Mimmi tänker gå på bio, kolla lite i affärer och kanske äta lite =)

Hoppas att ni har en bra helg!

Quinoasallad


Idag blir det en quinoasallad som får följa med i lunchlådan. Det passar bra med nånting kallt eftersomd et är så himla varmt ute!



Jag jobbar på stranden igen, men bara 2 dagar (igår och idag). På måndag är jag tillbaks i parken igen.

Annars händer inte så mycket, börjar blir lite sjuk tror jag :S men jag hoppas att jag inbillar mig.

Har ni vägarna förbi Maltesholm kom och säg hej!



Sommar, men nu är semestern slut!

Japp, nu sitter jag i soffan och dricker kaffe och snart är det dags att gå till jobbet.  Ska gå förbi mataffären först och köpa mjölk (så det finns till kaffet). Funderar på om jag ska köpa saker så jag kan baka bullar också, eller det kanske får bli senare i veckan...

Vi hörs!

RSS 2.0