Trött idag

I vanliga fall så tröttnar jag ju ganska så tidigt på kvällarna men bnrukar försöka hålla mig uppe till efter 23 i alla fall... Men igår så velades det fram och tillbaka om vi skulle åka på ett bröllop i Tunis. Tillslut så blev det ett jag, och vi skulle åka med 3 andra vänner. Bröllopet var en väns syster. För min del och mina pensionärsgener som föredrar att gå ut i tid så man kommer hem i tid så gick vi hemifrån allt för sent. Men sen så väntade en evig väntan på en hotellbar. Vi behövde hyra en bil, men det var problem att hitta någon, och den enda man hittade ville ha en deposition på 1000dinarer...vilket ingen av oss hade att lägga ut. Så vi väntade och väntade...tillslut så kom vi i alla fall iväg i en bil, men då var klockan redan efter elva, och det tog knappt en timme dit. När vi väl kom fram kan jag säga att kalaset redan var över, var bara fotograferingen kvar. Så efter att ha blivit fotograferad med brudparet och en massa presentationer och artighetsfraser så åkte vi vidare till Ilias (kompisen vasr syster gifte sig) familjehus (tror jag) och åt lite couscous. Det var trevligt, men jag var så trött att jag höll på att trilla av stolen. Det gjorde även Dar-Dar som hade fått för mycket att dricka redan innan vi lämnade Hammamet. Vi kom hem nångång efter 4. Detta efter att ha åkt 7 personer i en pytteliten bil hela vägen från Tunis...inte optimalt inte!

Här kommer lite bilder från bröllopsfesten i alla fall. Tyvärr var ljuset ingen höjdare...









Dags för lite matbilder, det var längesen. Igår åt vi sardiner =)







Inte heller dom här bilderna hör ju till dom bästa jag tagit. Men ibland är det roligare att ha än okej bild än ingen alls...

Passar på att säga grattis till alla er mammor så här på Morsdag!

Kram A

Äntligen kan jag pusta ut

Har varit på helspänn och orolig i två dagar nu. R åkte igår morse iväg för att fixa med passet igen. Vi tänkte att det skulle gå  smidigare och bli billigare om han åkte själv. Han trodde han skulle vara borta 2 timmar, men mitt på dagen ringer han och säger att jag måste komma med hans papper från militären. Panik! Först skulle jag hitta papprena, sen skulle jag ta taxi till ett ställe jag inte kan uttala, för att där byta till en annan stor minbusstaxi... Men R:s bror Wissem kom förbi och hjälpte mig och skulle följa mig till busstaxin (för att sen skynda tillbaks till jobbet). Men på vägen ringer R och säger att han måste åka till Tunis och nån större militärgrej och att hans skulle komma hem sent. Fast sen ringer hans bror och säger att han inte får åka hem alls utan att han skulle behöva stanna kvar i arresten hos polisen i Tunis. Sen ringer R och säger samma sak, men att han skulle bli släppt idag på morgonen. Wissem kom förbi när han slutat jobba för dagen, vi åt middag och kollade på tv. Sen knackade Mouie och hans bror på dörren, och vi åkte en sväng till Nabeul och Yasmin Hammamet. Jag hade ingen lust alls att följa med, men dom ville inte att jag skulle vara ensam. Jag poängterade att jag faktiskt kan vara ensam, jag bor ju fasktiskt själv hemma i Sverige (eller bor ju själv egentligen trots att jag bodde hemma hos mamma innan jag åkte). Men dom tyckte inte alls att det var samma sak här i Tunisien. Jaja, väl tillbaks stupade jag i säng och R:s bror på soffan. Känndes skönt att slippa vara själv när hela grejen med R och polisen var så skrämmande och osäker för mig. Jag lyckades i alla fall somna framåt morgonen, och sov när Wissem smög iväg till sitt jobb. Har väntat på R hela dagen idag, vid 4 ringde han och sa att han var hos sin kusin i Tunis och skulle komma hem så fort han kunde. Polisen hade släppt honom vid ett tiden och där var han mitt ute i ingenstans med en telefon med urladdat batteri och inga pengar... Men nu är han i alla fall hemma!!!  Orkar inte skriva mer, varit på helspänn i två dagar och nu när jag kan slappna av känner jag hur trött jag är...

(ps till Kamilla angående tändaren. R hade tagit nyckeln med sig (vi har bara en) och att lämna huset olåst med dator och kamera och allt kändes inte så aktuellt...)
/A

Jävla myggbett

På allvar håller jag på att bli galen (konstig mening det blev...men ni fattar nog) av mina myggbett. Dom som besvärar mig nu fick jag för två dagar sen när jag senast satt här och skrev, med bara ben... Det misstaget har jag inte gjort om idag, har långbyxor på mig, vilket är ganska skönt då det blåst mycket hela dagen och det har inte avtagit ännu. Åter till myggbetten så har jag runt 15 stycken fördelade på båda benen från knäskålarna och ner. Dom är stor, svulna och hårda, och dom kliar som fan och gör ont! Nog klagat, men måste få utlopp då den ända sympatin jag får från min man lyder: Glöm dom! (vilket inte alls hjälper!!!)
 Igår åkte vi till R:s hemstad (by) för att försöka ordna hans pass, men inte gick det speciellt bra inte. Den flickan som hade hand om dataskrivandet bara gick och passmaskinen som gör passet (som finns i en annan stad) var trasig. Turen är inte riktigt på våran sida. Idag träffade han en polis här i Hammamet som skulle kunna hjälpa till, men sen när han såg att R inte var skriven här så sa han att han först måste ändra det (vilket tar en månad...) Jaja, vet inte riktigt hur det bli nu, får väl göra ett nytt försök där han kommer ifrån.

Nä, nu blåser det för kallt, dags att gå hem och krypa ner och kramas under en filt!

Dagens bild är på några vindsurfare, kan inte riktigt beskriva hur mycket det blåst idag, men här får ni en lite aning i alla fall.



Vi hörs!
/A och R


Jippi, ett litet steg närmare

Tyvärr är det inte ett så stort steg, men ändock, ytterligare ett papper har ordnats med stämplar och allt. Tog bara (!) 3 veckor... Nu har vi papper från banken som ska ordna problemet som R har med sitt nuvarande pass. Och när det problemet är borta, så kan han ansöka om ett nytt pass, och när han får det kan han ansöka om uppehållstillstånd i Sverige. Visst känns det som om vägen fortfarande är otroligt lång, men vi närmar oss steg för steg!
Förutom att åka en sväng till Nabeul för att hämta det där pappret har jag inte gjort nått alls riktigt idag. R försökte få tag på någon som kunde hjälpa honom fixa hans pass extra snabbt (men han dök aldrig upp) och jag hade tänkt ha maten klar tills han kom hem. Men tji fick jag och han, då han lämnat huset med den enda tändaren...

Inga nya bilder från idag, men kan väl lägga upp några jag tagit innan.









(Mormor och morfar! Trevligt att ni ringde idag, hoppas att ni hittade hit till min blogg också så ni får se lite bilder och låsa om vad som händer här nere i mitt liv!)

Dags att sluta skriva och vara lite social med min man nu.

Vi hörs!
Kram A

Landet

Vet att mamma med flera är på landet den här helgen, var "vägstädning" idag. Och när jag sitter i värmen på ett internetfik långtbort en kväll som denna  så kan jag inte låta bli att längta dit och till min familj. Så här kommer bilder från landet!





Ser fram emot att kunna ta med min man till vårat landställe, jag älskar det stället. Vattnet, träden lugnet....Jag längtar...
Vi ses


Stranden



Jag vet att det låter helt absurt för många av er, men idag var första gången jag (vi) var på stranden för att faktiskt vara på stranden. Klart att vi har promenerat längs med vattnet flera gånger, men idag var det solkräm och bikini som gällde!  Det var nästan så jag ångrade mig, för det är så sjukt varmt, som tur var blåste det lite.Det tog mig ända lång tid i solen innan jag vågade mig i vattnet. Jag är en badkruka! Eller nja, jag är en badkruka när det gäller att komma i vattnet, när jag väl är där plaskar jag glatt runt som ett blötdjur. Tänkte dessutom vara generös nog och bjuda på bilder på mig idag...




R satt snällt bredvid mig när jag lapade sol, men i skuggan självklart. Han verkade inte tycka att det var allt för olidligt =)  3 kalla öl hjälpte nog till att hålla hans humör uppe. Själv var jag duktig och drack ordentligt med vatten, det gjorde inte R vilket gör att det är han som dras med huvudvärk nu på kvällen... Jag verkar dessutom ha klarat mig från att bränna mig nånstans trots flera timmar i solen mitt på dagen och jkag ser inte ut som en jättetomat :P

Överlag en härlig dag!

Kram A

Varit hos familjen

Vi tänkte att vi den här gången skulle lyckas träffa R:s pappa eftersom han lyckats vara borta varenda gång vi varit där tidigare (sen jag kom nu senast det vill säga). Fast inte var han hemma inte. Han hade tagit två av deras kor och promenerat bort till deras andra odling och planerade att vara borta till imorgon... Jaja... Planterade mitt olivträd i alla fall =) R säger att det var jag, men det var han som grävde hålet och hans mamma som hjälpte till mest med att få ner trädet och ösa ner sand och så.






Mer bilder från dagen hos svärfamiljen




Mandlar




 
Det här är ett bär som jag aldrig har sett förut, men smakar helt gott =)


R ville bli fotad med den 3 månader gamla kalven och jag var inte sen att ställa upp. Även om det besvärade mig lite att jag var tvungen att gå (nära) förbi  en stor ko för att komma fram...


Det är varmt här nere nu. Väldigt varmt för min nordiska genuppsättning :P Ligger väl mellan 28-30 grader och det blir varmt så fort solen går upp och man har inga problem att gå i kortärmat långt in på kvällen. Igår var vi på promenad längst stranden efter 6 tiden och då var det riktigt behagligt. Tyvärr så fick jag ingen riktigt bra solnedgångsbild, annars skulle jag ha mailat den till morfar för jag vet hur förtjust han är i dom. eller hur mamma?





Och titta! R badade lite mer än bara fötterna den här gången!

Nu är jag så trött att ögonen går i kors, har varit en lång dag.

Hoppas alla mår bra och har en bra Kristihim  =)

/A

Ursäkta frånvaron

Men jag har varit sjuk. Legat däckad i stort sätt i flera dagar. Inte kunnat äta eller någonting. Men nu mår jag bättre, första gången jag är ute på 4 dagar =) Nog för att det har varit otroligt jobbigt och plågsamt för mig så har det även varit jobbigt för min andra hälft. Men han ser redan ut att må bättre, även om han förväntar sig att jag ska äta som en häst så här första dagen jag äter nått ordentligt alls...
Idag har R städat, och städning här är ju inte detsamma som hemma med dammsugare och allt...
Nu kan jag förvisso skylla på att jag inte är tipptopp efter sjukdom, men måste sluta vara så bortskämd och låta R göra allt... Jag borde framför allt börja laga mera mat, det tycker jag ju dessutom om. Men känns mig totalt vilsen på vad jag ska göra... Fast köttbullar känns väl givet =)
Nä, nu är den lilla orken jag  hade helt tagit slut!
Vi hörs
Kram A

Lina jag har en hel anteckningsbok bara för dig!

Lina, jag antecknar för fullt! Mitt liv är ju för tillfället ganska så långtråkigt så lever mitt liv genom dig ;P För jag är nog ganska uttråkad för tillfället, det här är en liten stad, och när man dessutom har en begränsad budget så blir utbudet av aktiviteter ytterligare begränsat. Men men, jag klagar inte, allt för mycket i alla fall...Solen skiner, jag är här med min kärlek, bröllop stundar och nedräkningen har börjat till det att Mamma, Lina, och Rami kommer, och sedan Anna och Kamilla en vecka senare. Jag borde göra en ordentlig ansträngning med språket, men ack va krångliga ord dom har...

Bilder från dagen
R ville bli fotat med en fiskebåt när vi gick på stranden, så vi hade någon ny bild att lägga upp här. Och när jag frågade honom om vad det är för konstig min han gör så menade han att det var en turistmin, vad nu det är...




Bildbevis på att R i alla fall badat fötterna redan i maj :P


ana badat fötterna ( Översättning för oss vanliga dödliga, ana betyder jag, alltså: Jag har badat fötterna. Skrivet av R)

Efter badandet av fötterna så stannade vi till på La Paix på vägen hem för att kolla eventuellt jobb för R. För tillfället så finns det fortfarande för få turister där... Det här med jobb är knepigt här nere, och säsongsjobb är ingen höjdare!

Har i alla fall bilder på poolen där *ler* även om vattnet verkar vara iskallt


Har ingen bra bild på mig idag, så lägger in en till på R



Lovar att försöka få en bra bild på mig imorgon eller så, och kanske en på mig och R tillsammans till och med *s*


Idag har jag pratat både med farmor och mamma =) Blev nog dyrt för mamma, för hon sa att vi bara skulle prata en kortis på mobilen, men samtalet slutade på 31 minuter (innan dess pratade vi ett tag från hennes hemtelefon, men problem med mottagningen)... Så känner mig riktigt glad idag!

Allt gott till er alla
/A


Inte mycket nytt att tillägga om idag

Soligt och varmt hela dagen idag och inte så blåsigt som igår (då det blåste kallt). Men jag blir frussen på kvällen efter en dag i solen så då är det långbyxor och tjocktröja på. Promenerade längs stranden idag (igen), vilket var underbart. Vattnet är lite småsisande precis när man börjar gå i strandkanten, men efter ett par meter så är det bara skönt. Borde kunna bada snart, andra badar redan nu. Fast vet ju vilken badkruka jag är så blir kanske till att vänta tills mamma, Lina och Rami kommer hit i mitten på juni... Vilket i och för sig är bättre än lokalbefolkningen som prompt vägrar bada innan augusti :P

Blev couscous med fisk till middag, underbart gott. Åt på tok för mycket, men svårt att sluta när det är gott *ler*

Inga nya bilder från idag så kan ju passa på att lägga upp bilderna från när vi "gifte" oss. Vi är ju vigda på pappret av en notarie, vi kunde inte vänta tills bröllopet på grund av pappersstrul... Så bröllopet blir ju fortfarande den 27 juni som planerat =)
Själva vigseln var bara ett kontraktskrivande, så inte så spännande bilder. Men stort steg i mitt liv så...

(Och för er som kanske inte vet hur vi träffades så var det när jag och mamma var här på semester. Han är bekant till en som jobbade på vårat hotell (på stranden) som vi lärde känna och var ute och dansade med ett par gånger. Och en dag när vi skulle gå ut så bara var han där! Min älskling! )






Det krävdes en hel del underskrifter av mig och R samt av två vittnen (manliga....).
Och märk väl, jag har en ljus, blommig klänning på mig (speciellt du Lina!!!)

Hoppas att det kommer finnas betydligt, flera, bättre och roligare kort från bröllopet sen =) Hmm, undrar vilket datum vi ska  räkna som våran bröllopsdag...

Idag klarade jag av att gå hit till internetstället själv! Utan att bli besvärad eller förföljd av en ända person som ser en ensam turist som villebråd man får jaga, vilket är det R är mest orolig för när jag är ute ensam. R anslöt senare här i alla fall, så jag slipper sitta enasam, även om det nog oxå hade gått bra, speciellt med hörlurar i öronen och en dator framför mig =)

Jag hör av mig!

/A


Tack <3

Vill bara passa på att säga att jag tycker att det är roligt att så många av mina nära och kära och även andra har hittat hit. Det minskar på nått sätt avståndet hem och jag känner mig mindre ensam i detta främande land.
Tack för att ni finns!

Trött idag

Somnade betydligt senare än vanligt igår. R:s kusin var som sagt på besök, och det dracks en hel del (för alla utom mig som under hela dagen lyckades dricka 4 öl á 24cl). Vi åkte runt och besökte återigen marknaden i Nabeul, var betydligt med folk den här gången och inte en ända turist i sikte (bortsett från mig då *ler*) Där träffade vi på ytterligare nån kusin om jag fattade det hela rätt....


Redan när vi kom hem igen efter turer hit och dit gäspade jag som en tok och när de ville dra vidare på disco vid 1-tiden så kände jag att det räckte för mig. Är väl pensionären i mig :P   R hade nog velat följa med, men han var inte direkt i toppform och när jag inte ville gå så föredrog han att stanna hemma med mig. Jag sov gott när jag väl somnade i alla fall, vaknade inte när dom kom hem igen (dom sov på våran soffa).

Idag har vi (läs mest R) städat lite och tvättat. Känner mig otroligt lyckligt lottat över att jag har hittat en man som gör allt! Han fixar och donar, städar, tvättar, lagar mat och gör allt för att göra mig glad och lycklig!


Vi har självklart varit ute och druckit kaffe, först med Mouie (kusinen alltså. R är inte helt säker på hur man stavar  hans namn) och hans vän och sedan själva. Han med att handla oliver på vägen hem. På den fronten är jag i himelriket, finns hur mycket oliver som helst ju! (Fatet närmast kan man ju strunta i eftersom det innehåller kapris, och det hör ju till något av det värsta jag vet! Blääää)


Kryddor säljer man precis som oliverna i lösvikt många gånger.


Har hört att våren har kommit till Sverige! Det finns gott om blommor här nere redan nu, men mer kommer det att bli ju varmare det blir.



Dags att logga av, R eller snarare vi ska laga pasta med tonfisksås idag =) och jag börjar bli hungrig! Trevligt att äta lite fisk, även om den kommer från en burk. Äter överlag inte så mycket fisk (dyrt att köpa), vilket är stor skillnad för mig då jag åt fisk minst en gång i veckan hemma.

/A

Lördag!

Whooo! Eller vad spelar det för roll egentligen....alla dagar skulle kunna vara lördagar här för mig nu.
Idag så är R:s kusin och hans vännina på besök från Tunis. Vi har druckit kaffe, och lite öl.
Vi åt lite ute på våran innergård. Ju mer öl dom får i sig, dessto mindre engelska pratas det... :P Men jag klarar mig gasnka så bra ändå, har ju vant mig vid att inte förstå så mycket.



Måste med ledsamhet måste jag medela att myggorna har hittat mig! R lämnar dom ifred men mig biter dom med glädje, och lämnar elaka myggbett som svunlnar upp och kliar och gör ont... *grrrrr*


Nu ska jag inte vara ohyffasd som mot sällskap längre. Nu har vi dessutom fått någonstans att sitta, när vi kom hit var det helt fullt, och alla stolar från uteserveringen var intagna. För det var tydligen någon viktig tunisisk fotbollsmatch. Men den är slut nu =)

Dags att gå!
Vi hörs
Kram A

Torsdag redan, var tog onsdagen vägen?

*Brr* jag fryser. Fast det är inte speciellt kallt, har nog bara fått en överdos av solen. Och folket säger att nu har nog värmen kommit helt, och kylan kommer inte återkomma förrens om många månader. Men vi får väl se... Promenerade längst stranden idag igen, och måste erkänna att vattnet inte bara känns iskallt inte, kanske dags för ett bad snart =)

Ni vet hur dagarna gå här när det inte är något speciellt som måste ordnas, här kommer bilder från dagens 2:a fik


Vi hade sällskap av Dar-dar och Adel idag.

Idag var det jag som fick laga mat, kors i taket. Kan inte påstå att det var den godaste maten jag någonsin lagat, men helt okej. Var sjukt sugen på tzatziki (med massa vitlök) så det fick det bli *mums*



Och lovade ju en bild på mitt apelsinträd som jag fått av svärmor (blundar ju tyvärr, men man kan ju inte lyckas med allt här i livet)



Kan bjuda på en till bild på mig, med turisttåget som R envisades med att fota :P


Nu är R riktigt uttåkad, blir så när det bara är han och jag som kommer hit. Funkar bättre när han har någon kompis med sig så dom kan sitta och prata så jag slipper ha dåligt samvete över att jag försvinner in i datorns värld för ett tag... Tur att det finns en tv för honom att titta på i alla fall =)


Vi hörs!
/A

Idag har det regnat

till mitt förtret och till R:s glädje. Han gillar nämligen när det regnar. Han har nån teori om att det regnade när han föddes och att det är därför han nu gillar när det regnar. *Och jag menar inte bara som en själv, som tycker om när det regnar när man själv sitter inne under en filt och dricker te och läser en bok, utan även att traska runt ute i det...  Men nu till kvällen verkar det ha klarnat, så slipper nog regnet imorgon. Nog ordat om vädret, men jag kan inte rå för det, är ju trots allt svensk :P
Idag har varit ytterligare en dag fylld med inte så mycket. Kaffedrickande inomhus idag, det var väl variationen...
Till middag bjöds jag på ugnsbakad fisk, hemgjorda pomesfrites och en salladsaktig rätt med ägg och persilja som jag inte kommer ihåg vad den heter...
Nu sitter vi på internetfiket och kollar lite på fotboll. Här är en bild på stället, finns nog flera fik som har internet uppkoppling, men det här ligger på lagom promenadavstånd och är trevligt så det är hit vi går =) Bilden tog jag igår, när vi kom hit lite tidigare än vanligt (så det fortfarande var ljust).


Imorgon väntar en ny tur till Nabeul och centralbanken. En vän till R känner tydligen direktören på banken eller något sådant, så han ska följa med och skynda på  det hela...men man vet aldig, man vet aldrig någonting om någonting här för det mesta.... men folk överlever ju tydligen ändå, så då borde väl jag också göra det =)

Hade tänkt lägga upp en bild på mig med mitt lilla apelsinträd som jag har fått av svärmor, men sidan krånglar... får bli en annan dag!
Vi syns och hörs!
Puss A

Måndag

Nu har jag snart varit här i två veckor, men det känns nog snarare som 2 månader.
Idag gick vi upp vid 8 tiden för att åka iväg till Nabeul, för att gå på centralbanken där. Vi åkte dit med förhoppningen om att dom skulle kunna hjälpa oss med  det sista problemet med R:s pass, men vi var medventna om att vi kanske skulle bli tvungna att åka till Tunis igen och gå på centralbanken där (tar cirka en timme dit i en skumpig minibuss, kontra en kvart i en taxi till Nabeul).  Dettta med viss tidspress, då man bara kan få hjälp med just detta mellan 9-11 på vardagar *suck*  Hur som helst så kunde direktören på den första banken hjälpa oss, vilket var tur, tror jag i alla fall. Allt är så omständigt här, och nu ska det ta minst en vecka innan dom faktiskt har fixat problemet. Vi må klaga på den svenska byråkratin men det är bra mycket smidigare och välfungerande än den här. Framför allt är den mer konsekvent! Här verkar det mesta hänga på vem man träffar och på vilket humör just den personen är på just idag *grrr*

Vi drack lite kaffe när bankärendet var avklarat, detta med utsikten över denna jätte"julgran"

Visst är den söt!
Jag frågade varför man har byggt in trädet i en jättekruka så blev svaret att det var för att man i närheten har en stor fabrik som tillverkar porslin av alla slag. Och att det är det staden är känd för, typ...
För att variera oss så tog vi tåget tillbaka till Hammamet (R vill att jag ska få variation i tillvaron och se allt som finns att se).



Glömde säga att vi var på en helt enorm marknad också i Nabeul. Den har öppet en gång om året i 2-3 veckor eller nått sånt. Där finns allt, från hela Tunisien representerat. Och det är en välbesökt marknad, folk kommer från andra städer för att gå. Det kostar ett par hundra milli att gå in, men väl inne kan man gå runt en hel dag och bara kolla på saker :P
Fast å andra sidan så finns i stort sätt allt som fanns där att köpa på andra affärer i närheten för samma pris.
Men det fanns kameler! R frågade om jag inte ville ta ett kort med en kamel (läs dromedar), men dom stora läskiga djuren föredrar jag på avstånd! Men R retar mig och sägar att jag är ju turist, då måste man ta kort med en kamel... men jag är stenhård på den punkten, kameler, håller er på avstånd!


Dags att runda av för ikväll. Är lite hungrig, kanske ska köpa nått att äta på vägen hem. Lär inte gå och lägga mig vid 21 som jag brukar vilja :P för lyckades sovamidda i över 3 timmar förut....
Vi hörs!

Puss A
R hälsar så klart till er alla!


Söndag

är det idag om jag inte misstar mig helt. Vilket inte vore helt omöjligt då jag måste erkänna att jag redan tappat dagarna och blivit totalt dagvill. Fast ingen panik över det direkt, inget jag behöver hålla reda på, då det inte är någon serie på tv jag behöver hålla koll på eller om det är sovmorgon eller inte... Livet rullar på... Fast har svårt att föreställa mig hur det kommer att bli när R börjar jobba. Än så länge måste hans pass fixas (vilket det förhoppningsvis kan göra imorgon!) och sen så ska ansökan om uppehållstillstånd in till konsulatet i Sousse. Att hitta tillbaks till konsulatet kanske inte blir helt enkelt, för jag skulle aldrig gissa att svenska konsulatet gömde sig här:

Men det gör det i alla fall, man går upp för dom där 3 trappstegen och åker upp 3 våningar (har jag för mig att det var). Men inte en svenskflagga eller synlig skylt eller någonting finns det. När vi var där i förra veckan så släppte 2 taxis av oss på fel ställen, men vi hade tur (:P) som fick tag på en tredje som hittade. Tydligen har det flyttat runt till flera olika adresser den senaste tiden. Men som sagt, hoppas att vi hittar tillbaks.

Annars så har dagen inte erbjudit mycet. Stirrande på havet och folk, kaffedrickande, promenerande längst stranden och i staden, ätande, läsande, tv-tittande.... som semster helt enkelt. Men imorgon måste vi upp tidigt :S  Vilket i och försig inte är något jätteproblem för mig då jag har för ovana att vakna till vid 7 på mornarna (R vaknar till betydligt senare kan tilläggas, om jag inte väljer att väcka honom innan...).
Men sen är frågan vad jag ska ha för mig när R jobbar. Han vill jobbar på ett litet hotell så jag kan vara med honom på dagarna, men det kommer inte hålla i längden. Och utsikterna för att jag ska få ett jobb verkar extremt mörka :(

Jag är irriterad! Jag får inte min mp3-spelare att komunisera med min dator. Hade tänkt lägga över en ljudbok som jag har i datorn till mp3spelaren så det är lättare att lyssna. Men icke sa nicke, det vill dom tekniskaprylarna inte alls vara med om. När jag kollplar ihop dom så laddas mp3spelaren, men datorn känner inte igen den. Och inte får man nån hjälp på sonys hemsida inte *grrr* och jag har provat att instalera nya saker och om saker och ta bort saker och uppdatera saker men inget, INGET; INGET vill få det att fungera. *Suck* imorgon är en annan dag, då kanske dom är snällare mot mig och har fått för sig att fungera igen *håller tummarna*

Inser att jag stavar som en kratta, fingrarna och hjärnan är inte alltid på samma våglängd, men ni förstår nog vad det är jag försöker få fram

Nu har jag druckit upp mitt te, R sitter och gäspar och ser allmänt vilsen ut (är lättare när han har nån kompis med sig, då kan han hålla sig sysselsatt...) så det är dags att packa ihop dator och gå hem.

Kärlek
/A

Idag har det varit en lugn dag

Låg i sängen till efter 11, vilket är ovanligt då jag har lagt mig till med ovanan att  vakna innan 8 på mornarna och sen inte kunna somna om. Första dagen på länge som vi inte haft något vi måste ordna, inga papper att stämpa, poliser att prata med, frimärken att köpa, banker att ordna med.... idag har vi bara varit. Började med lite frukost hemma, baugett  med mjukost och varmchoklad sen ut för att dricka kaffe på stan. Väl på fiket, så känner servitören igen oss och serverar oss det vi brukar beställa när vi kommer på förmiddagen. Sen sitter vi där och stirrar på havet och människor som strömmar förbi. Vi har idag sällskap av en bekant till R som också har gift sig med en svenska och ska flytta till Sverige. Vädret idag var väldigt behagligt, i alla fall på förmiddagen, molning och inte så varmt (på eftermiddagen blev det betydligt kyligare).
Efter lite drygt en timme eller kanske snarare två så sitter vi båda och gäspar och vi bestämmer oss för att ta en promenad för att pigga på oss. Vi promenerar längst stranden bort från staden en bit =) Det var härligt uppfriskande, vattnet var inte iskallt även om det inte inbjöd till bad...
På vägen tillbaks in mot staden så blev vi upplpckade av en annan vän till R, han är kör taxi och tänkte ta en kafferast med ytterligare en vän. Så vi åkte iväg till ett fik och satte oss återigen för att sörpla lite kaffe och stirra på folk, även prata lite så klart. Till slut blev det för kyligt för att sitt ute, så vi begav oss hemåt. Handlade en kyckling, cous cous, bröd och grönsaker på vägen. Väl hemma var vi båda väldigt hungriga, så matlagandet började direkt. Idag fick jag hjälpa till lite på ett hörn i alla fall!

Det är ju R som är experten på just couscous av oss två, men han visar och berättar snällt hur man gör och varför så jag kan laga sen ;P


Maten är i kastrullen undertill, kyckling, grönsaker, kryddor och vätska. Couscousen som man först förbereder med vatten, olja och salt , tillagas sen i ångorna från "soppan" under.


  


Efter det så öser man över soppa i lagom mängd. Smaskens!




Färskpressad apelsinjuice blev det att dricka till maten.




Sa att jag skulle lägga upp bilder så man ser köket och badrummet...Håll till godo:









Okej, nu får det nog räcka för ikväll.
Hoppas att ni hade en trevlig valborg och en underbar 1 Maj!
Saknar er!
Puss A


RSS 2.0