Gott nytt

Morfar hade fixat en jättefin gran åt oss! Vi var tvugna att kapa lite nere och uppe men vad gör väl det med en  så stilig gran =)
Fast vi hade klara problem att få den att stå i julgransfoten, och stjärnan vill inte riktigt sitta som den ska...











Nu har det ju gott ett par dagar (mer än en vecka) men här är julens första kalkonskinkmacka!
kalkonskinkan var riktigt god och saftig i år.


Vi åt saffranspäron på julafton, dom smakade underbart.


Gott nytt år alla ni som läser min blogg!

Kram Anna


Lite bilder från december

Nyaste sötaste lilla kusinen!



Hon har ju ett helt underbart minspel ibland (som inte inte är helt lätt att tyda)



Visst är dom lite lika, lilla Erika och hennes moster (alltså min mamma)










Regn eller snö?


Har lite fler bilder, kommer senare =)


Jag är en tant!

Brukar tävla om lotter på nätet ibland på hemmets journal. Och innan jul fick jag en glad överraskning

Ingen storvinst, men vad gör väl det!

Vi fick ju en kartong med mat från jobbet med massa schyssta grejer i



Jag har gett bort det som jag och R inte äter så det är fler än vi som fått upskatta det dessutom =)

=)

God fortsättning!

Nu är det inte långt kvar...

till julafton alltså! Vilket är trevligt, men jag har inte riktigt gjort allt som jag ska göra. Men det löser sig! Idag, nu snart, kommer farmor och farfar på fika. Har fixat ordning ett godisfat (med godiset vi gjorde i Vallentuna förra helgen) och packat en liten kasse med mammas egengjorda glögg, blåbärssylt, plommonchutney och björnbärsmarmelad. Bidraget som jag gjort själv i den kassen är saffranspäron!








Sen så ska jag tillbaks till tandis idag för att fixa rotfyllningen. Har ju gått med den provisoriska fyllningen i en vecka nu.Har ju haft ont i tanden av och till, men de senaste dagarna har jag mest känt lite molande värk i käken istället. Det borde ju i alla fall betyda att han kan göra klart jobbet idag. Men man vet aldrig. Det viktigaste är ju att det blir bra i slutändan.

Vad står mer på dagens schema då, hmm, köttbullar ska göras, paket ska slås in... Har julklappar kvar att köpa också, men tror att jag får ta det imorgon istället. Vet inte hur pigg jag är efter tandläkarbesöket. Blir dessutom bättre om jag slår in de julklappar jag redan köpt så jag ser vad jag har och vad jag behöver komplettera. .

Vi hörs

Julbord ikväll!

Japp, ikväll är det julbord/personalfest med jobbet som gäller. Vi ska hålla till i Folketshus i Hässelby Villastad. Förra året var nästan alla anställda med men i år har bara drygt hälften anmält sig =( Själv hoppas jag ju på att det finns massa god lax! Julbord har en förmåga att bli lite tråkiga när man inte äter fläsk (måste vara otroligt tråkigt för vegetarianerna...) då det mesta innehåller mer eller mindre av just fläsk. Tycker ju dessutom inte om sill, eller Jansson så det blir inte så mycket kvar. Men kommer nog inte gå nån nöd på mig inte!

Helg i Vallentuna

Japp, så är det. Är hos min moster och kusiner hela helgen för att göra julgodis och gosa med nyaste kusinen!

fortsättning...


Är nu hemma efter tandläkarbesöket. Gick över förväntan och jag känner mig helt okej trots påbörjad rotfyllning (alltså rotrensning och provisorisk fyllning). Jag överlevde de 3 bedövningssprutorna och jag kände nästan ingenting under hela behandlingen. Det var lite obehagligt när han höll på att dra fram och tillbaka i en av de tre rötterna men utöver det så var det nemas problemas. Har en tid nästa torsdag för att göra själva fyllningen...
Och vad kommer hela kalaset att kosta? Över 4000 spänn, för en sketen tand! Snacka om att jag varit puckad som inte gått tidigare...

Tandvärk!

Ajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajajaj.....................................
Fy tusan vad ont jag har i tanden. Jag började känna av lite molnande värk redan igår på morgonen, men det var uthärdligt. Men igår kväll och hela natten har jag haft så ont så jag inte vetat var jag ska ta vägen. Jag gick och la mig strax innan 23 men somnade runt 05. Det har verkligen varit en helvetesnatt och inte ens starka värktabletter hjälpte.
Har fått en tid till tandläkaren i dag i alla fall. Jag hoppas på en snabb, smärtfri och billig lösning :P Men chansen att nått av det ska ske är ju minimala när det handlar om tandläkaren.

Fortsättning följer...

Lucia

Mitt mål var att komma upp till klockan 07:00 så jag kunde se luciatåget på tv. Och, kors i taket, jag lyckades! Tyckte att det var ett bra tåg i år, men bra spridning på låtarna och myskänsla. Dessutom så kom det in yngre barn och sjöng några låtar =)


När jag skulle ta mjölk i kaffet så såg jag att mjölktetran är juldekorerad! Har den alltid varit det? Roligt och trevlig och fick mig att dra på smilbanden.



Annars så måste jag tipsa om årets Musikhjälpen som dragit igång. I år samlar man pengar under temat: "Alla flickor har rätt att gå i skolan". Från musijhjälpens hemsida:

"Alla barn har rätt till avgiftsfri utbildning. Det står i Barnkonventionen som inrättades 1989. Att få gå i skolan är enligt FN en mänsklig rättighet. Ändå är det idag upp emot 100 miljoner barn som inte får ta del av den rättigheten. En övervägande majoritet av dessa är flickor
Fattigdom, tidiga äktenskap med tonårsgraviditeter som följd, föräldrars utbildningsnivå, rädsla för våld eller övergrepp på vägen till skolan. Det är några av förklaringarna till varför många flickor inte går i skolan eller fullföljer sin utbildning..."

Man kan bidra genom att skänka valfri summa pengar, eller önska en låt och samtidigt skänka 50/100/200kr, eller köpa nått av det man auktionerar ut! Läs mer och kolla live på:

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3946

Hoppas att ni alla får en riktigt trevlig lucia!

 



Säljer ljudböcker

Nån som vill köpa ljudböcker? Säljer dom för 30kr styck. Kan hämtas i Vällingby eller så kan jag skicka med posten (då tillkommer porta med 36kr). Som ni ser så är det ju så gott som bara deckare :P



Maila mig eller skriv en kommentar om ni har frågor eller är intresserade!

Födelsedagsfika <3

Igår fyllde min älskade gubbe år! Eftersom familjen Odedal inte kunde komma och min moster födde min nyaste kusin så blev det en lagom fikaskara bestående av Mamma, mormor och morfar, farmor och farfar, Pappa och Lina. Han fick en rakapparat, en skjorta och en mysig tubhalsduk av mig, en morgonrock av mamma mu, glögg av Lina och 3 fina flaskor Whiskey (!). Så det blev en rejäl påfyllning i drickaskåpet...

Jag bakade en pepparkaks chescake med apelsin och saffran. Den smakade okej, men kommer inte att göra om den. Utöver det så bjöd vi på ((mammas) sffransskorpor, pepparkakor, nougatrutor och fyllda saffransbullar.




10 december är ju numera inte bara min mans födelsedag och mormor och morfarsbröllopsdag utan dessutom nyaste kusinens födelsedag. Min moster och hennes man fick en välskapt liten dotter igår!!! Grattis till er alla <3




Julkalendern

Tittar ni på julkalendern? Det gör jag, fast jag är sämre på att gå upp i tid så de flesta avsnitten har jag sett på svtplay. Det är smidigt när man kan kolla när det passar istället. Hur som helst så tycker jag om den, den är riktigt charmig. Så har ni inte kolla så borde ni ge i alla fall ett avsnitt en chans!


Annars så kan jag påminna om att det är den 9:e december idag! Och vad är det för speciellt med dagens datum?! Jo, jag har ju namnsdag =)

Jag googlade på betydelsen av Anna och fick fram informationen:
Anna är ett egennamn, ett kvinnonamn som med största sannolikhet ursprung från den grekiska formen av hebreiska Hanna, och med betydelsen "nåd" eller "den benådade". Anna är bergsbrukets beskyddarinna. Enligt traditionen hette Jesus mormor (Marias mor) också Anna. Anna är ett av våra vanligaste kvinnonamn och har haft flera popularitetstoppar under 1900-talet. Senast namnet var i topp var 1972, då det låg på andra plats i topplistan. Under 2000-talet har trenden varit avtagande. År 2003 fick 3075 flickor namnet, varav 395 fick det som tilltalsnamn. Det finns 310 344 kvinnor som har förnamnet Anna. Av dessa har 116 521 namnet Anna som tilltalsnamn/ förstanamn. Det finns även 6 män som bär namnet Anna, dock ej som tilltalsnamn. Namnsdagen är 9 december.

Så kan det vara...
Idag så ska vi gå igenom en gamal tenta (grammatik), och sen har vi en repetiotionsgenomgång med våran övningslärare. Efter det så måste jag förbi Vällingby en sväng och handla lite. Sen hem och käka middag och städa lite... Sen är det dags att jobba igen =)


Undrar om jag får en till kusin idag?

Idag är dagen som det är beräknat att min nya kusin ska komma... Men vi får se om han/hon behagar komma ut idag eller väljer att stanna kvar i värmen ett tag till.

Mamma ringde mitt på dagen igår och frågade om jag ville hänga med till stan en sväng innan jobbet. Har inte varit i stan på evigheter! Men det blev bra, vi irrade runt lite... men jag lyckades hitta en födelsedagspresent till R och lite julklappar!

På jobbet sen så dekorerade vi ett pepparkakshus som blev jättefint!



I Vällingby är det pyntat till tusen, det är granar och ljusslingor och lysande bollar och sånt överallt! Mysigt! Kanske kan se till att ta med mig kameran till centrum nån dag så det blir bättre bilder än den här dåliga mobilbilden. Men ni får hålla till godo ändå.


Gubben min är ledig idag, det firar vi med att ha tvättstugan... Ack så tråkigt men välbehövt. Annars så finns det ju saker att göra, baka, städa, PLUGGA(!)...

Ha en bra dag.

Tips! Sossos halsdukskalender

Vill passa på att tipsa om en blogg som en kollega har. Hon och en tjej i parken där hon jobbar driver ett julprojekt för att samla in pengar till stadsmissionen. Superbra initiativ!

http://sossoshalsdukskalender.blogspot.com/

Mysfrukost

Kaffe och lussebulle, kan det verkligen bli bättre?


R har köpt nya jackor. Själv har jag svårt att hitta en, men han lyckades hitta två! Riktigt snygga dessutom. Den första är en Disel så den kostade en del


Men den andra jackan var det rea på, och dessutom så fick man 300kr i rabatt om man lämnade in en gammal jacka (till Stadium) samtidigt. Så summa summarum: 200kr!!! Sånt gillar vi


Nu på morgonen har jag varit duktig och ringt till vårat el-bolag. Förra veckan blev jag uppringd av en försäljare som ville att jag skulle teckna ett fastpris abonemang. PRoblemet med det var att man skulle binda sig i 24 månader. Jag var inte speciellt övertygad och tycker att 2 år är väldigt lång tid. Men han lyckades övertala mig ändå. Men, idag så ringde jag och anväde mig av ångerrätten! Om jag vill teckna ett nytt elavtal så ska det vara för att jag vill, inte för att jag inte kan säga nej...

Nu ska jag iväg och ha övningar, sen så måste jag ge mig ut och leta efter en födelsedagspressent till gubben min. Förslag mottages tacksamt :P

Vi hörs!


Julgransleverans!

Igår lämnade morfar av våran julgran!


Men ärligt talat, var är snön?
Känns inte som lite frost räcker speciellt långt, men det är bättre än ingenting


Ha en bra måndag =)

Tröttelitrött..

Japp, så är det!

Att göra idag:

I kursen övningar ska vi lämna in ett ifyllt övningshäfte samt en konjugeringslista. Dom ska lämnas in senast den 14/12 så det är bara att sätta fart... Så idag efter dagens föreläsning ska jag fixa listan. För er som är lite nyfikna så är det det här som ska göras, det är sammanlagt 20 ord som ska böjas i alla 10 personer (varav 5 ord ska böjas i två olika former) vilket sammalagt blir 250 ord!

- Konjugera i perfekt:
فَعَلَ ، عَرَفَ ، أخَذَ ، ذَهَبَ ، شَرِبَ

Transkribering, från höger till vänster:
Faʿala (att göra), ʿarafa (att veta, få reda på), 'Aḫada (att ta), Ḏahaba (att gå/åka), Shariba (att dricka)


- Konjugera i imperfekt:
كَتَبَ ، وَصَلَ ، سَمِعَ ، دَخَلَ ، دَرَسَ ، أكَلَ ، رَجَعَ ، فَهِمَ ، عَمِلَ ، طَلَبَ

Transkribering, från höger till vänster:
Kataba (att skriva), Waṣala (att komma), Samiʿa (att höra), Daḫala (att gå in [i]), Darasa (att studera),
'Akala (att äta), Rajaʿa (att komma tillbaka, återvänta), Fahima (att förstå), ʿamila (att arbeta), Ṭalaba (att be om)

- Konjugera i Subjunktiv (med لَن ) och i Jussiv (med  لَم)
جَلَسَ ، حَضَرَ، خرَجَ ، سَكَنَ ، ذَكَرَ
Transkribering, från höger till vänster:
Jalasa (att sitta), Ḥaḍara (att ), Ḫaraja (att gå ut [ur]), Sakana (att bo), Ḏakara (att nämna)


Förhoppningsvis så kommer jag kunna sitta med en klasskompis så vi kan hjälpa varandra. Det vore dessutom bra om jag kunde gå igenom en övningstenta (inför MSAII) och läsa igenom minst ett par av texterna som vi har fått till den muntliga tentan.  Det är vad som står på min att göra lista idag!

RSS 2.0