Nu åker vi!

Morfar är på väg och snart lättar vi mot Arlanda, Tunisien, Monastir, Hammamet!!!
Vi hörs!
/A

Tror att allt är packat...

Allt utom handbagaget det vill säga. Och resväskan är inte stängd än utan får stå öppen så jag kan fundera på om jag stoppat ner rätt saker. Planet går 12:15 från arlanda imorgon =) Morfar kör oss snäll som han är! Han plockar upp mamma vid 9 och sen oss. Vet inte hur trafikläget ser ut i och med att det kommer celebriteter flygandes till Stockholm för helgens bröllop. Vore inge kul om vi blev sena för det visar sig att det är avspärrat för nån transport... Håller på att se över mp3-spelaren och lägga in lite lättlyssnad musik och ljudböcker. Det är trevligt att ha lite variation och lite att välja på :P
Gäsp, nu är det dags för sängen. Eftersom jag var duktig och kom igång med packandet så kan jag lägga mig i vanlig tid...
/A

Listan är skriven

Mmm, packlistan är skriven, men känner att den borde vara mera detaljerad. Lite mera exakt hur mycket och vilka saker som ska med. Men jag skjuter glatt upp det till imorgon :P Väskorna är upptagna från källaren också och vi har haft tvättstugan ikväll (R är nere och hämtar det sista just nu) så allt ska vara rent...nu gäller det som sagt bara att bestämma vad som ska få följa med och vad som ska få stanna hemma. Funderar på om jag ska ta med datorn eller inte. Trevligt med musik och kunna kolla på lite film och visa bilder för familjen och sånt. Men den är tung att bära och vi bor ju inte på nått säkerhetshotell direkt. Tål att tänkas på lite till.
Jag är ledig imorgon så det ska inte vara något problem att hinna med att packa och handla det sista. Och vi åker inte förrens 12 på torsdag så man hinner kolla att man tömt kylskåpet och vinklat persiennerna för blommorna och... Det blir nog bra, och det ska bli så skönt att komma iväg!!! Men nu känner jag hur ögonen börjar grusa och käkarna får nästan kramp av gäspandet :P så det är dags för sängen!
/A

Åhh va skönt att det inte regnar!

Det gör stor skillnad på humöret om det regnar eller inte måste jag säga. Ska jobba på fritids nu 2 dagar så jag hoppas att det kommer vara uppehåll så vi kan vara ute utan att bli dyngsura. Vi har tvättstugan på imorgon 19-22 och på onsdag är jag ledig =) Börjar bli dags att plocka upp väskorna från källaren och skriva packlista och kolla att vi har allt vi behöver/vill ha med oss. Måste komma ihåg att lägga in så många räkningar jag kan också. Mimmi är snäll och kommer titta förbi och vattna blommorna när vi är borta, men måste samla ihop dom lite. På tal om blommorna måste jag se till att vattna lite nu innan jag går.
/A

SFI-utflykt

För ett tag sedan var älsklingen ute på en stadsvandring på söder med sin grupp och idag skulle dom ha gått på skansen. Men eftersom det var så dåligt väder blev det ändrade planer och dom gick på Vasamuseet istället. R hade kameran med sig så....
Här kommer en bild från deras förra utflykt
Min pappa var här härom kvällen =)
Han visade upp sin nya motorcykel...Vad är det man säger...pojkar och deras leksaker...
Jag sitter i soffan och slappar, R lagar mat! Han gör spagetti med kyckling som hör till mina favoriter! Han har lagat mat flera dagar så jag känner mig lite bortskämd :P
Nu är maten snart klar, dags att gå!
/A

En vecka!

Nu är det verkligen bara en vecka kvar tills vi åker :) Om en vecka så hoppas jag att jag kan koppla bort Sverige och alla måsten. Blev ett väldigt kort inlägg men det är dags att sova, börjar 07 imorgon...

Alla dessa 7-mornar

På ett sett är det bra att börja 07 eftersom det blir en timmes mera jobbande, men ack va trött man blir. I dag är det ljust och fint i alla fall, blir lite lättare att ta sig upp och ut då. Men det eviga problemet kvarstår, vad ska man ha på sig. Nu på morgonen är det lite kyligt med 10-11grader, men vid 15 när jag ska åka hem så brukar det ha blivit varmare. Jaja, det blir nog bra.
Dags att packa matlådan och göra mig i ordning.
Ha en bra dag!
/A

Måndag...

Igår var det verkligen måndag och flera saker gick fel. Först så lyckades jag glömma att mitt busskort gått ut och när jag kom till Vällingby för att köpa en remsa så hade jag inga pengar på kortet *suck* Som tur var så hade jag en hundring i plånboken så jag kunde köpa en biljett till jobbet och en som jag kunde åka hem på. När jag väl kommer till jobbet så visar det sig att jag skulle jobba kväll (14-21) och inte alls morgon som jag trott. Som tur var fick jag stanna kvar och jobba ett dubbelpass. Med tanke på att jag inte kommer jobba på 2 veckor när vi är i Tunisien så gäller det att få så många timmar som möjligt innan vi åker...
Nu är det dags att väcka mannen så vi kan dricka lite kaffe tillsammans innan jag ska gå.
Ha en bra dag!
/A

Bilder från festen...

Det togs ett par bilder igår, jag lägger upp ett par stycken så får vi se om det kommer fler en annan dag...
Vi bjöd på kyckling och "ljummen" potatissallad. Till det hade jag gjort Hummus och Baba Ganoush och en bönröra, R gjorde Slata mechouia. Sen hade vi harrisa och tonfisk, oliver fetaoströra, gröna bönor med rostade pinjenötter och parmesanost, olika sorters melon och vindruvor.
Min mamma och moster slet med tårtan och arbetet började tidigare med letandet efter 3-våningstårtfat...
Jag har tagit kort på alla fina presenter vi fick, men det får bli en annan dag!
R gick precis och la sig. Jag trodde han skojade, men han menade allvar. Det är nämligen jag som brukar lägga mig vid den här tiden  och han är uppe flera timmar till. Men imorgon ska han vara på plats och provjobba på en företagsrestaurang klockan 07:00. Var ett tag sen han jobbade, och dessutom ska han jobba hela dagen, så det är bra om han får sova ordentligt =)
Nu ska jag göra lite kvällsrote och fundera på vad jag kan ta med mig i matlåda imorgon...
Natti natt!
/A

Igår och idag...

Igår så var vi hos mormor och förberedde inför idag, på kvällen var vi hos min moster som fyllde år. När vi kom så var min kusin ute och promenerade med en av deras katter, Bamse.
Han tycker om att vara ute och gå med koppel :P
I morse vaknade jag vid 07, tror jag drömde nått konstigt för jag hade lite svårt att orientera mig. Men tänkte att det var lika bra att gå upp. Har sen igår försökt bränna ner bröllopsbilder (bilder från Hammam, hennan, salongen, festen, dagen efter...) men datorn bara bråkar med mig. Nu gör jag ett sista försök! Annars får jag väl ta med mig datorn och koppla till morfars tv, vilket går bra men det är irriterande när saker inte funkar. Dessutom hittade jag inte våran bröllopsfilm :S som tur va så frågade jag mamma om den kanske låg kvar hemma hos henne nu på morgonen och det gjorde den som tur var =)
Nu börjar strykjärnet bli varmt, dags att stryka R:s skjorta och min klänning behöver också strykas lite lätt. Sen behöver jag fylla på med kaffe =)
Hur kunde jag nästan glömma: R var på en intervju igår. Hans kompis Sofie, hennes mamma kände nån som kände nån som behövde nån... Så han var där igår och hans ska få provjobba måndag och tisdag!!! Vi håller alla tummar vi har! Om jag förstod det hela rätt så är det typ ett café som ligger i anslutning till en stor bank i stan,dör det dessutom är en hel del konferenser. Och jobbet är i köket med att fixa mackor och sånt. Jag återkommer när jag vet mer.
/A

Sanela =)

Sanela var förbi här på morgonen för att lämna vin som vi köpt av henne. Hon måste ju vara en av dom sötaste och snällaste människorna som finns! Vi ska ju som sagt ha en liten fest imorgon för att fira vårat bröllop här i Sverige, och Sanela kan inte komma men hon lämnade en present och hon hade slitit hela kvällen (och in på natten) med en jättefin tårta. Åhh, vilken tur jag har att jag har så bra vänner!
Annars håller jag för fullt på med att göra Hummus, eller för fullt är väl fel ord för jag sitter ju framför tv:n och dricker kaffe...men kikärtorna kokar för fullt och sen ska jag sätta fart. Ska dessutom försöka mig på att göra lite Baba Ganoush efter önskemål av Nahid, men vi får se hur det går. Auberginen är i alla fall i ugnen och sen får jag göra så gott jag kan =)
R är på intervju!!! Hans vän Sofi hörde av sig igår och sa att hennes mamma hade jobbat med någon som behövde någon eller hur det nu var. Om jag förstod det hela rätt så var det angående jobb i köket på en restaurang så vi håller alla våra tummar otroligt hårt.
Vi ska till mormor och morfar när R kommer hem. Mamma är ledig idag så vi åker allihopa så vi kan börja förbereda maten till imorgon. Vi ska göra Slata Mechouia så vi måste dra ut grillen och grilla grönsaker och kycklingen kan vi fixa idag och skala potatisen och...
Vi hörs!
/A

RSS 2.0