Har ni lyssnat på några sommarpratare?

Jag har lyckats lyssna på 2, och jag tyckte att de var väldigt bra båda två! Så jag tänkte dela med mig:
 
John Guidetti
Lyssna: John Guidetti
 
Jo Nesbö
Lyssna: Jo Nesbö 120626
 
Annars så rullar ju allt på. Förbereder oss mentalt och fysiskt på tunisienresan. Nu är det inte många dagar kvar inte, för på onsdag så drar vi!
Ska träffa mamma och mormor idag för lite resprat, planering och kompletterande shopping =)
Har jag föresten berättat att min pappa, mina småsyrror och deras mamma också ska åka ner. Så det blir stor uppslutning från min familj det här året. Jag och R har varit tillsammans i 4 år nu och för första gången kommer R:s familj att få träffa fler från min familj!
Vi hade ju dessutom bröllopsdag i onsdags! Vi har varit gifta i 3 år nu <3
R bjöd mig på middag och bio och vi hade en otroligt trevlig kväll.

på landet

om
Om ni undrar varför det inte blir så många inlägg så är det för att jag är på landet och utan dator... Det går att blogga från mobilen, men det är inte speciellt smidigt... Men jag är tillbaks i stan om några dagar (typ 2)...

Jordgubbar från balkongen

Jag gjorde en fruktsallad härom kvällen. Passade då på att ta några av de mogna jordgubbarn från plantorna på balkongen. Ååååå, dom såg så underbara ut.... Tyvärr så var dom inte alls sådär söta och underbara som dom såg ut inte. Men dom bidrog till sommarstämmningen =)
 
Nu ska jag snart åka iväg till blåa coop med morfar och mamma!

Mat till midsommar

Jag ska vara på landet på midsommar. R jobbar han så han stannar hemma =( Till misdsommarlunchen så är fokus på sill, som jag inte tycker om, alls! Så jag tänkte göra en tacopaj. Min moster tyckte att jag skulle göra små ost pajer. Hon hade sett ett recept i Buffé-tidningen. Jag lyckades hitta recoeptet på nätet:  http://www.ica.se/Recept/lyxig-ostpaj-714779/

Vad tror ni, goda?

På landet igen!

Mamma och jag tog bussen som gick tio i sex imorse vilket resulterade i att vi var framme innan åtta som planerat. Tyvärr så har det börjat regna och blåser lite kyligt... Men just nu går det verkligen ingen nöd på oss då vi sitter inne och gör melodikrysset. Trevlig helg på er!

Äntligen!!!



Nu har vi det svart på vitt och inte bara som ett muntligt besked!
Önskar verkligen den handläggaren på migrationsverket som hjälpte oss all lycka i världen. lnte nog med att hon hjälpte till att hitta vårat ärende (som inte var utdelat) hon tog dessutom på sig att ta beslut i ärendet!
Undrar om man kan skicka en bukett blommor?
Hur om helst så känns livet så himla mycket lättare efter det efterlängtade beskedet.

Så till er som väntar, håll ut! Tillslut så händer det =)

Fickpengar

Nu när resan näsrmar sig så har vi öppnat spargrisarna :P
De innehåller mest mynt och lite sedlar, men många bäckar små. Och måste säga att R:S bäck är betydligt större än min...
Den hemgjorda grisen är ett av mina tidigare verk som jag gav till mormor, som hon sen gav tillbaks till oss på våran bröllopsfest här i Sverige. Den är numera ett minne blott, men pengarna går nog till nått trevligt på våran kommande bröllopsdag!



Men för min del så blir det lite extra fickpengar i Tunisien, medan gubben möjligtvis använder sina till att betala sin nya telefon som han beställt.

Nu ska jag gå en sväng till centrum. Har haft tvättstugan och precis hämtat upp all ren och torr tvätt!


Thaibåten

Igår blev det en sväng förbi O´Learys i centrum där mamma och några av hennes kollegor (mina gamla kollegor) satt och firade skolavslutning. Efter det så var jag och en kollega (+en annan kollega kom ett tag) på Thaibåten och käkade och tog en öl. Tanken var att vi skulle ha en sista "After Work" för oss på gården (och lite annat löst folk) men nästan alla fick förhinder så vi tänkte köra igen nästa vecka. Ariam (kollegan som jag var med igår) hade ett förslag på ett karibisktställe vid tanto. Ska bli spännande!


Ariam och jag promenerade sedan från Thaibåten som ligger vid Skanstull, Götgatan bort, genom Gamla stan (där vi köpte en underbart god glass) och vidare till centralen där vi gav upp och tog tuben hem. En riktigt trevlig kväll!
Nu ska jag gå en sväng till Vällingby, skicka iväg returer till Ellos och hämta ut ett paket med nya linser. Mamma skulle få akupunktur snart, så träffar nog henne en sväng också.

Onsdag








Reklam?

Just nu är jag lite irriterad på reklmen för Svenska spel. Svenska spel är ett statligt bolag och därför är det konstigt att de gör reklam överhuvudtaget. När de dessutom försöker få det hela att verka som om man gör sammhället en tjänst blir det riktigt tokigt. Snacka om att ge folk en ursäkt som de inte behöver. Tummen ner för den här typen av reklam


Det är som med systembolaget reklam som gick för ett tag sen...



Om systembolaget var som andra bolag så skulle man ha rea, vad är det för resonemang. Om man ska ta anvsvar för folks alkoholkonsumtion så borde man inte göra reklam av det här slaget alls!Tumme ner!  De som handlar om effekterna av drickande och hur man säger nej till tonåringar får dock tummen upp av mig.

Lite bilder =)

Här kommer lite biler från landet
























Hoppas att ni alla har en bra dag!

Mera mat!

Ariam bjöd på injera i fredags! Jättespännade att få prova på nya maträtter.



Igår åt mamma och jag ute. Hon åt gös och jag kyckling med kantarellsås. Smakade smaskens kan jag tala om.



Det är ju trots allt juni = sommar! Så här kommer en glassbild från förra helgen =)

Låt er aldrig tystas ner!

Tystas ner remixen går varm hemma hos mig just nu!

Nu är 2 veckor i Tunisien bokade!

Japp, nu har vi bokat en resa. Blir 2 veckor för mig och gubben, mamma mu och mormor =)
Nu gäller det bara att R:s tillstånd hinner komma nerdimpandes...
Äntligen!!!

Smoothie time!


Blev en jordgubbs/mangosmoothie så här på eftermiddagen. Jag mixade färska bär och frukt med lite turkiskyoghurt och vanlijsocker. Toppade med en liten kvist mynta =)






Fick precis ett samtal från en kollega som jag ska jobba med ikväll. Hennes syster har tagit stydenten så dom har haft kalas. Detta har resulterat i att de har mat över, så hon vill bjuda på lite käk idag. Så nu ser jag fram emot att smaka eritreansk mat för första gången!

Självporträtt från landet




Sä var det fredag igen!

Nån mer än jag som tycker att det känns som söndag?




Var ju på landet på kristihim, fotade lite då, såklart...
Här kommer lite matbilder


Det blev grillad lax med potatissallad och halloumi

Vi åt tillsammans med Mimmi, Anders och Johanna =)

Vi hann med blåbärspaj med glass oxå!





Testade den nya jordgubbssmaken

Kunde inte låta bli utan var tvungen att testa marabous nya chokladsmak, den med jordgubb. Och måste säga att jag faktiskt tyckte om den! Inte omöjligt att jag köper den igen.

Annars så har helgen mest regnat bort. Inte varit helt pigg då förkylningnen hängt med i över en vecka. Men nu så tror jag nog att det vänder.

Var inne på migrationsverkets hemsida idag för att kolla om dom ändrat nått i informationen angående väntetiden för uppehållstillståndet. Nu har de lagt på en månad, så det ska ta 7 månader, och om de behöver mer information kan det ta längre tid. Dom måste verkligen skynda sig för att inte ljuga! För om ett par dagar så har det gått sju månader sen tillståndet gick ut *suck*

Bättre sent än aldrig, här kommer lite bilder från påskmiddagen på landet:












Regnet det bara öser ner

Det här vädret lockar bara till tt vilja ligga hemma i soffan och dricka varm choklad med vispgrädde :P

RSS 2.0