Middag


Förbereder inför advent ♡


Chokladkakor


Recept på köfte

Här kommer receptet som jag använde mig av när jag gjorde köfte (turkiska färsspett)
 
500g Nötfärs (det stod lammfärs men det är jag inte så förtjust i så jag tog nöt)
1 dl Ajvar (valfri styrka)
1 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta
1 dl hackad bladpersilja
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
 
Grillspett, glöm inte allt blötlägga innan om du använder träspett!
 
Rör ihop alla ingredienser och "trä" på spett. Lägg på en plåt och stek i ugnen i 225grader ca 10 min.
Jag grillade spetten i grillpannan först la de sen i ugnen.
Ett annat tips är att steka en lite köttbulle först och smaka av. Jag hade efter avsmakningen i lite mera salt och peppar och en ordentlig klick harissa (köpte stark ajvar men den smakade tyvärr inte mycket alls) för lite mera styrka.
Jag serverade spetten tillsammans med bulgur och en kall yoghurtsås med ajvar.
 
Ha en bra dag!
 

Kakbak!

Har börjat baka lite inför mannens födelsedag.
 

Köpte nya skor igår!


3 år!

Idag för tre år sedan så landade min älskad man här i Sverige för första gången! Tiden går fort måste jag säga.

Våga prova nya saker

 Är nog nyttigt för alla att våga prova nya saker. Nu var ju det här ingen stor grej men likväl nått jag aldrig smakat förut. Jag har sett den på affären och klämma på den tidigare men förra veckan slog jag till! Jag pratar om frukten Pomelo!  Som tyvärr visade sig vara en besvikelse... Smakade som en besk, torr grapefrukt. Inget för mig!

Igår blev det köfte till middag

Var första gången som jag lagade det men definitivt inte den sista. Hittade ett recept med ajvar, persilja och vitlök. Jag är ju inte så förtjust i lamm så jag tog nötfärs istället. Riktigt gott! Rekommenderas varmt.
 

God morgon!


Hur menar coop nu?

 
 För coop har ju delat ut upp till 5% i  sen ett bra tag tillbaks. Så på vilket sett är det en julklapp till medlemmarna? Schysst av coop med återbäringen men fult att de försöker få det att låta som nått det inte är...

Ärkepuckon i SD gör mig förvirrad, ska jag skratta eller gråta?

Man undrar ju hur dom får ihop det i sina huvuden egentligen. Men det är viktigt att vi vågar prata om det, vägra tystas ner. Natti natt från denna medmänniska och blattelover!

Hobi lagade mat idag

Japp, idag fick kocken (läs jag) ledigt och min gubbe latade mat. Det blev chorba,  en tunisisk soppa. Smakade riktigt gott men var starkt som tusan!

35 spänn för en liten juice som smakar festis...

Kanske jag som inte hänger med riktigt men tycker det är orimligt att en liten juice som uppenbarligen inte är färskpressad ska kosta mig 35kr! Hade det som är i mitt plastglas faktiskt varit pressade apelsiner hade jag varit vänligare inställd. Men för ett glas saft är det lite väl mycket.
 

I Kista har man redan tänt!

 

Passa er för det elaka fikat!

 

Farsdagsmiddag hos mormor och morfar

Det blev kalkon! Riktigt smarrig. Till efterrätt blev det marängsviss med rårörda blåbär.Mums!
 
 
 
 
 

Ny julgran?

 
Min smarta telefon vill inte lägga in bilden åt rätt håll....
 
 

Hejja Josephine!

Läste precis det "svar" som kvinnan i SATS-reklamen skrivit angånde påhoppet från ärkepuckot Zytomierska. Skönt att hon fick chansen att offentligt.Välsagda ord!
http://www.resume.se/nyheter/media/2012/11/09/natmobbning-som-konstform/?fb_action_ids=10151109876782721&fb_action_types=og.recommends&fb_source=other_multiline&action_object_map={%2210151109876782721%22%3A460677740650926}&action_type_map={%2210151109876782721%22%3A%22og.recommends%22}&action_ref_map=[]
 
Motverka nätmobbing i alla åldrar!
 

Dom testade belysningen i centrum

Igår så lös det i flera träd och i julgranen i centrum. Men allt var släckt idag så jag antar att man bara testade åå allt funkade. Men nu är det inte långt kvar!

Mamma säger att det gått lite väl lång tid nu...

Och jag kan ju bara hålla med! Men jag har väl inte riktigt haft nått att skriva direkt. Vet inte om jag har det idag heller. Men jag kan dela med mig av det faktum att jag är arg på tele2 och att Katrin Zytomierska är helt jävla dum i huvudet.
Ligger i soffan och gör ingenting som vanligt. Slökollar på treans nya "tjockis"program. Tänkte att jag kanske kunde bli lite motiverad till att få mitt feta arsle ur soffan och röra på mig och börja äta lite vettigare och regelbundet. Men ack så fel jag hade! Det man har fått se är en kvinna som klagar och inte gör det hon ska och ändå gick ner över 50kg... Uppenbarligen så måste hon ju ha gjort nått rätt och kämpat. Men det man får se är hennes bortförklaringar och det hon inte gjorde men trots det så blev hon smalare och smalare.... men så går man inte ner sååååå många kilon så det är ett konstigt upplägg av trean. Tyvärr så triggade det inte igång nån motivation hos mig inte. Får väl ta och leta reda på motivationen som jag hade senast i slutet på sommaren. Mamma ska köpa gymkort på simhallen, kanske gör samma jag (om det finns nog med pengar på kontot). Som grädde på moset så är jag småkrasslig. Dras med jobbig hosta som gör att jag sover dåligt. Så nu ska jag fixa lite ingefärste! Vi hörs.

RSS 2.0