mmm, så är det

Jag gillar den här killen, han är riktigt bra :P
Idag har jag varit ute typ hela dagen. Först friluftsdag och sen fritids. Har i alla fall varit härligt väder, lite väl kallt när solen var bakom molnen, men det var okej ändå.

Tisdag morgon

Det är kallt och mörkt! Hur gick det till?

Singstar på jobbet i måndags

Måste väl bjuda lite på mig själv :P Här kommer en bild från när vi sjöng Singstar på jobbet i måndags...
Jag skrattar åt det så det är okej om ni gör det också!
Nu måste jag gå, nu kommer dom första ungarna!

Lite sovmorgon idag igen

Jag börjar 9:30 idag också så jag har haft lite sovmorgon. Igår gick jag till jobbet till 8 men det visade sig att jag skulle börja 9 :P Men det funkade ändå, jag kunde sitta och pilla lite på beställnigslistan/önskelistan till Fritidsgården. Måste se till att få den klar senast imorgon! Kanske jag hinner fixa det ikväll. Vi ska roa oss med lite pingis/biljard eller lekar. Vi får se vad det bli =) I onsdags så spelade vi BUZZ
Dags att packa ihop och gå strax. Börjar dagen med personalfika i vårat hus, så det är bäst att jag kommer lite innan så mitt påläggsbidrag kommer med :P

Önrun

Här kommer lite bilder från när vi var uppe på Önrun. Farmor stannade i bilen (är en dom i vägen så man kan inte åka upp hela vägen), men jag och farfar traskade upp hela vägen.
Börjar 9:30 idag så jag har haft lite sovmorgon idag =)

Återkontroll och personalmöte

Idag så hinner jag bara jobba halvdag på skolan. Tyvärr är det en dålig dag för att bara jobba halv dag för många är borta just på tisdagar. Men det är som det är, jag måste till Huddinge för en återkontroll. Sen har jag personalmöte ikväll på gården. Jag var säker på att det var på torsdag, men som tur var kom en av cheferna förbi igår.
Oj, måste gå!

Hemma och upprörd

Skönt att vara hemma, absolut! Upprörd  och ledsen över vad svenska folket har valt åt oss i fyra år, ABSOLUT! Fy fan! Inte nog med att vi ska behöva stå ut och försöka överleva under de borgligas styre i 4 år till (gäller att man inte blir sjuk eller på annat sätt behöver hjälp!) vi måste dessutom leva med att svenska folket röstade in ett främlingsfientligtparti. Jag är så upprörd att jag inte ens vet vad jag ska skriva mer, jag är äcklad...

Packa för hemgång

Mmm, nu är det dags att börja packa för imorgon bitti ska vi åka hem. Men jag min vana trogen hittar ju nått annat att göra istället, som att sitta vid datorn eller kolla på tv :P 

Det har inte funnits nå bär att prata om och fiska får man inte göra i sjön just nu och svamp har jag inte ens orka traska runt och kolla efter. Men farmor och farfar har fått massa älgkött så jag får nog en stek, och Reidar (farmors bror) har lovat mig lite röding så jag åker inte hem tomhänt inte. Dessutom har jag ju en massa kort och känslan av en otroligt härlig vecka, trots dåligt väder. Har jag tur så har R köpt nått fint åt mig i Tunisen dessutom ;P så det kommer avsluta en härlig vecka.

Jaja, det är väl dags att sätta igång och fixa det jag ska...


Mera regn

Det har faktiskt regnat hela dagen i dag också. Vilket betyder att  jag inte varit ute på hela dagen :P Jag har kollat på tv, lyssnat på radio, pratat, kollat på film, läst, pillat på datorn... Ja det har inte precis varit svårt att hitta nått att sysselsätta mig med. Känns konstig att det bara är imorgon kvar innan vi ska hem. Vi måste åka tidigt på söndag eftersom vi vill komma hem i tid och vi måste ju stanna till i Ockelbo och hämta grejer. Nog för att det skulle vara skönt att stanna ett tag till, men jag saknar R otroligt mycket så jag längtar hem till honom. Han har ringt varje dag (jag har ingen mottagning här så han har fått ringa :P till farmors telefon). Har jag tur så har han köpt nått trevligt till mig! Svärmor har fixat couscous (den hemgjorda är mycket bättre än den man köper) och kakor till mig =)  R berättade igår att han hade blivit igenkänd på La Paix härom dagen. Det känns ganska så osannolikt men han träffade ett svenskt par från Malmö (om jag förstod honom rätt) som visste vem han var och vem jag var och... Gissa hur?! Dom har läst min blogg!!! Om ni läser det här kan ni väl lämna en kommentar och berätta hur ni hade det!


Tyvärr så kommer vi inte hinna hem i tid för att jag ska hinna gå på min lillesyrras fotbollsmatch, för den hade jag gärna gått på! Just den här matchen är lite extra eftersom den är mot hennes förra lag... Hur som så hoppas jag att hon vinner =)


Nu ska jag nog lägga mig och läsa eller kolla på en film i datorn.


Regn regn regn...

Här har det regnat hela dagen, men det börjar ljusna lite nu i alla fall. Här kommer lite bilder från andra dagar i alla fall!

Åkersjön

Nu är jag ju alltså på plats uppe i Åkersjön. Det är en liten liten by som ligger uppe i Jämtland. Farmor kommer här ifrån så det finns mycket släkt här =) Den är bra liten men den finns med på wikipedia http://sv.wikipedia.org/wiki/%C3%85kersj%C3%B6n Dessutom så finns det en webbkamera uppsatt på hotellet som visar en liten vy http://www.akersjon.com/pages/webcam.htm Farmor och farfars stuga ligger väldigt nära hotellet. Vi ser samma röda hus från våra fönster men från andra hållet.


Och det är så skönt att vara borta lite. Här har hösten kommit betydligt längre än hemma. Tyvärr så verkar det inte finnas så mycket bär och svamp att plocka. Det har inte varit ett bra år här i närheten och det som finns har blivit plockat. Men om det blir nån fin dag så skulle vi åka en bit och kolla efter hallon. Men Lingon, blåbär och hjortron verkar jag få glömma. Samma sak med svampen. Men jag ska ta en liten promenad i skogen här i närheten, vem vet jag kanske har tur :P
Igår var det en underbar dag och vi åkte upp lite i övre delen av byn så jag kunde få fota lite. Idag har vädret inte varit lika bra inte. Regn och rusk hela dagen, vilket har resulterat i att jag inte varit utanför dörren alls. Utan stannat inne, tittat på tv, fikat, pratat. Farmors bor Reidar och hans fru kom på kaffe, och Vivan och Lars-Göran, vänner till farmor och farfar, har kommit hit med sin husbil för att äta surströmming :S Själv så ska jag äta pyttipanna till middag :P
Nu är det tydligen dags att jag hjälper till.... Vi hörs!

Ockelbo

Farmor och farfar plockade upp mig vid 6:30 i morse *snark*  Vi har varit ute i Ulvsta och rensat ut ett hus som familjen arrenderat i massoe med år men som man inte längre använder. Så nu har jag diverse saker som får vänta på mig här i Ockelbo och som sen får bli upplockade på vägen hem till Stockholm sen flytta in hemma hos oss =) Jag är dock inte lika säker på att R kommer uppskata sakerna lika mycket som jag, men det ska nog gå bra... Det har varit en lång dag ute och inne med massa plockande, massa familj och massa minnen <3  Efter att vi blev så klara vi kunde bli så åkte vi hem till Maggan och Johnny (farfars syster och hennes man) och åt god mat. Det är här vi ska sova dessutom.
Tyvärr är jag dunder förkyld och mår inte alls bra. Tror nogf det är dags för sängen snart. Men jag tror R ringer när han landat i Tunisien nån gång efter 21.30 så får hålla mig vaken ett tag till i alla fall.
Dags att leta reda på lite nässpray och fylla på med nya alvedon!


Snart åker jag norrut

Sitter i soffan och väntar på farmor och farfar. Idag åker vi till Ockelbo och sen imorgon fortsätter vi upp till Jämtland och Åkersjön. Det ska bli skönt att komma bort lite, har jobbat lite väl mycket på sistone. Men det känns lite jobbigt att R ska åka iväg åt ett helt annat håll en vecka. Det är jätteroligt att han kan åka hem och fira Eid och det unnar jag honom. Men känns konstigt att vi ska vara isär i en vecka. Men det kommer att gå bra, det vet jag ju =)
Nu ska jag kolla igenom väskan en gång till och se om jag verkligen fått med allt...

Ingen bra dag idag

Nä, idag har det verkligen varit en pissdag! Fy fan va trött och arg jag är!

En onsdag som alla andra

Börjar känna att jag har jobbat lite för mycket och att jag är lite förkyld. Men det gäller att kämpa på.
Idag har jag jobbat på skolan, sen fick jag skjuts till Vällingby där jag mötte mamma. Vi gick runt och letade efter födelsedagspresent till R:s yngsta systerdotter som fyller 1 år nu den 15:e när han är där nere. Efter springande i flera affärer så blev det en outfit med en ljusrosa fleeccetröja, rosa glitterrandiga tajts och en lila tröja. Det blir nog bra. Är lite osäker på storleken då det är en bastant liten flicka... Men jag tog i lite, bättre att det är för stort och hon växer i dom =) När jag kommer hem från gården ikväll (ja för det är här jag sitter nu och väntar på att vi ska öppna) måste jag börja bränna skivor till familjen. Jag har lovat Wafe en skiva med bilder i över ett år :S Men jag jobbar som sagt på gården ikväll till 21:45. Sen måste jag försöka komma i säng i hyffsad tid om jag ska ha en chans att orka med morgondagen som bjuder på jättepasset Hugo... 08-22:30 Sen på fredag får jag se om det blir nått jobb mer än på gården och sen på lördag åker jag norr ut, så som sagt det är bara att kämpa på lite till.
Har dessutom varit duktig och gått och röstat idag. Smidigt när man bara kan titta in på bibblan och göra det.
Tror det är dags att sätta på lite kaffe och börja skriva en beställningslista hit till Backstage. Vi behöver en massa roliga saker att pyssla och fixa med =)

Födelsedagsfika och jobb

Igår jobbade både jag och R morgon och sen åkte vi direkt till familjen Odedal för att fira Mammas kusin Fredrik med fika. Det har jag kanske glömt att skriv, R gjorde sin sista praktikdag på Scandic i Alvik och han fick hoppa in att jobba extra under frukost lördag+söndag och mån-tors kommer han få jobba i deras restaurang från klockan 15!!! Vi hoppas att det fortsätter. Chefen där har dessutom sagt att han är chef för scandic i Brommaplan och att R kan få hoppa in där också =)
Jag sitter och tittar på nyhetsmorgon och nyss var Sverigedemokraternas partiledare där och han ger mig kalla kårar. Han pratade på om massinvandring och att flyktingar inte ska få komma hit för det blir för dyrt, det är bättre att vi skickar pengar (bara en bråkdel av det flyktingar i SVerige kostar) och stöttar på plats via FN. Hur kan man resonera så? Dessutom ville han minska anhöriginvandringen med 90%. Jag är glad att R redan är här säger jag bara!
Oj, nu måste jag göra mig i ordning. Jag ska möta mamma vid Vällingbyskolan så vi kan ha sällskap till jobbet (skolan idag).
Ha en bra dag!

Höst

Hösten är på väg, med raska steg. Förra veckan visade termometern 5,4 grader *brrrrr*  Det är i alla fall fortfarande ljust ute, både när man ska till jobbet och hem. Men det blir ju mörkare och mörkare varje dag.
Här kommer några bilder från när mamma var här och åt i söndags. Vi tog och åt söndagsmiddag i soffan :P
Vi åt citronfromage till efterrätt!
Igår gjorde jag hamburgare. Dom hade kunnat smaka lite mer, men dom var goda och lite starka. Jag köpte "friscobröd" på coop (från MAX) men dom föll mig inte alls i smaken så sådana kommer jag aldrig köpa igen. Dom hade nån konstig eftersmak :S
Lina var här i förra veckan för att säga grattis i efterskott. Då fick jag användning för mitt lilla kakfat =)
Vi åt tacos förra veckan, då kom fatet som jag köpte i Tunisien bra till pass. Ett blått som har massa skålar!
Jag har verkligen varit dålig på att fota på sista tiden. Och dom bilder som jag faktiskt tagit är inte speciellt bra. Men det är trevligt med bilder så några som är okej är bättre än inga :P
Nu ska jag gå till jobbet, jag jobbar på skolan idag och sen på fritidsgården. Sen jobbar jag på servicehuset i helgen. Men jag har inga dubbelpass inbokade så det ska nog gå bra  att jobba många dagar på raken. På söndag fyller Fredrik (mammas kusin) 21 år så då blir det födelsedagsfika, trevligt med nått att se fram emot.
Vet inte om jag skrivit det, men nästa lördag åker jag med farmor och farfar uppåt i landet en vecka! Det ser jag också fram emot!
/A

RSS 2.0