Låååååååååång dag

Det känns som att idag har varit en enighetslång dag. Började med  att vara lärarvikarie i samma 3:a som igår fram tills strax efter lunch, då hade jag lite rast (då jag hann äta lite kladdkaka som snälla söta Therese hade sparat till mig från fritidsmötet!). Sen gick jag in och stöttade i en 1:a under deras sista lektion. Sen gick vi ut och barnen lekte ett tag sen vidare till mellis, sen tillbaks till skolgården och utelek ett tag sen vidare in och pyssla för min del (leta gula pärlor, stryka pärlplattor, trä nya trådar i vävramar, vika askar, gissa barnnamn, småprata, plocka pärlor på golvet.......) sen städa. Sen slängde jag mig på cykeln och trampade hem. Hann göra lite kaffe innan det var dags för arabiskalektionen. Jag har inte på långa vägar pluggat så mycket som jag borde, tyvärr. Jag ligger helt klart efter =( måste skärpa till mig. Jag hann slänga i mig lite mat innan det var dags att springa till tunnelbanan. Jag var med på ett styrelsemöte i knappt en halvtimme men sen anslöt jag till min kör och sjöng för glatta livet istället. Sen tunnelbanan hem och nu är jag helt slut, ikväll igen!
Sov dags!

R var hemma hos sin familj hela dagen igår. Alla saknar mig och är arga på R för att dom förväntar sig att han kommer att flytta till Sverige och sen aldrig komma hem och hälsa på. Men svärfar sa att det var okej, så länge han skickade ner mig i alla fall :P

Natti natt!
/A 

Har jobbat idag!

Första dagen på evigheter... och jag är helt tokslut. Trots att jag bara jobbade till tre så hann min hjärna få nog :P Först lärarvikarie och sen lite extratid med att passa ettor på fritids. Imorgon är det 3:an på förmiddagen och fritids efter lunch. Onsdag och torsdag är jag "bara" fritidspersonal. På torsdag är det dessutom höstmarknad på skolan, den brular bli riktigt trevligt. Jag ska dessutom hinna med att lämna ett alkohol/drogtest (för nya jobbet) samt skriva på anställningsavtal och prova ut uniform och fixa passerkort... Spännande...!
9 av 10 svenskar är nöjda med sitt liv läste jag idag och jag känner att jag är på god väg dit nu!

Nyköpt och plugg

Igår var jag med mamma i Vällingby en sväng. Jag var på jakt efter en vinterjacka (den jag haft innan har hängt med i flera år trots att den var sunkig, så slängde den för ett tag sen för att tvinga mig själv att faktiskt köpa en ny!) och mamma efter stövlar. Jag hittade tillslut en jacka på stadium för under en tusenlapp dessutom! Svart vanlig som går ner över rumpan! Påminner om den jag hade innan :P Bilden gör inte jackan rättvis men det är som det är, känner mig riktigt nöjd =)


Jag köpte även 2 mössor. Jag älskar mössor och skulle gärna ha mössa året om! Jag hade sett en tidigare på indiska men köpte den inte då, vilket var tråkigt för nu fanns det ju såklart inte kvar i svart som jag ville ha... Men köpt en i grått i stället. Som jag skrivit om tidigare så verkar nånting hänt med mig sen jag träffade R och gifte mig, hormonbalansen är rubbad eller nått... Men helt plötsligt så köper jag inte bara svarta saker och kläder längre utan mer och  mer färg letar sig in. Nu är ju inte grått speciellt färglatt, men det är inte svart i alla fall. Hittade dessutom en anna söt mössa som jag inte kunde låta bli, så lämnade indiska med två gråa mössor. Jag är redo för vintern nu!
 






(Inser att jag hade kunnat se LITE gladare ut på bilderna...)

Passar på att slänga in en bild på R också. Vi var på jakt efter ett par gympadojjor till honom, vilket inte var helt lätt. Han visste inte alls vad han ville ha och bad mig att bara välja ett par... Blev tillslut ett par svarta =)



Idag har jag försökt ta igen lite pluggande. Det går segt, tyvärr, men än så länge kämpar jag på och ör inte beredd att ge  upp. Så här såg det ut för bara ett tag sen (ha överseende med mina kråkfötter, min arabiska handstil har en lång väg kvar att utvecklas :P)


Dags att gå och kolla maten...

Hörs!
/A

02:20

Jag är trött... Varit hos Lina på födelsedagskalas (lite i efterskott sådär). Det var trevligt och lagom, men ack va trött jag är. R ringde runt 1 och frågade om allt var okej. Han visste att jag var hos Lina, men vanligtvis ringer jag honom vid tiotiden och då ligger jag redan under täcket, så han undrade om jag fortfarande var vaken. Var en behaglig promenad på runt 20minuter hem (12,6 grader visar termometern), såg en hel del taxibilar men inte en ända människa. Och nu känns det verkligen skönt att få krypa ner under täcket och somna. Imorgon är det plugg som gäller. Jag har slarvat och ligger efter så om jag vill ha en chans att klara av kursen så måste jag sätta fart!

Sov så gott alla!

/A

Ljusare framtid...

Jag har fått jobb!!! Det är så otroligt skönt och jag slipper oroa mig mer över hur det ska bli. Sen kanske det inte är mitt drömjobb, men det kommer bli bra, det känner jag på mig. Och det ska faktiskt bli riktigt spännande och jag ser fram emot det (inte bara så att jag tar första bästa och tänker att jag får stå ut...)! Det här innebär att jag kan börja kolla på en ny lägenhet. Inser att det inte kommer fungar bra att bo kvar i min lilla etta på 30kvadrat. Jag får knappt plats så hur ska det då kännas för R när han kommer. Dessutom kommer jag börja på ett jobb som har uniformskrav, så det kommer tillkomma en rad arbetskläder som ska bo nånstans också. Jaja, jag har börjat kolla efter en 3:a i Hässelby/Vällingby området. Ska ringa Svenska bostäder och kolla hur det fungerar med uppsägningstid och sånt. Jag hoppas på att 3 månader inte gäller om man flyttar internt.
Nästa vecka så kommer jag få jobba minst 3 dagar på en skola där jag jobbat tidigare. Måndag och tisdag blir det  som lärarvikarie i en 3:a, tisdag eftermiddag och onsdag på fritids. Sen får vi se om det bli nått torsdag och fredag också. Det vore trevligt, behöver komma igång och jobba!!!

/A

Tiden går fort

Otroligt fort, fast det tyckte jag ju när jag var här i 3 månader också, så 1 vecka är ju ingenting. Och det känns så obra att vi inte kan åka till Sverige tillsammans. Alla hade tjänat på det. Han, jag, samhället. Vore väl mycket bättre om han fick sällskap till sitt nya land. Men men, det är fortfarande som det är. Det är 6 veckor imorgon sen skatteverket fick vigselbeviset och kvinnan på migrationsverkat sa att det brukar ta 6 veckor att få det ordnat. Så vi håller alla tummar vi kan att det kan vara fixat nu i veckan så jag kan få ett personbevis hemskickat, som jag sen kan skicka vidare till migrationsverket och sen kan hon börja titta på vårat ärende....

Är ju Eid här nere och det innebär att de flesta affärerna har stängt. Man kan fortfarande gå och fika och äta någonstans, och en del små supermarkets har öppet men annars är nästan alls stängt. Var likadant igår! Det pågår dock en stor Souk (Marknad) som barakerar en hel väg sträcka. Där säljer man allt möjligt. När vi promenerade där idag så såg jag  helst plötsligt ett bekant ansikte. Visade sig att 2 av R:s kusiner hade ett stånd och sålde leksaker. Tyvärr verkar dom gå back på hela taget då någon snodde saker från dom genom att lyfta på presseningen bakvägen och lassa på sig saker :S Men dom verkade ta det med ro, vad annat kan dom göra...

 Så här såg det ut från insidan. Vid just det här tillfället var det inte så mycket folk som gick förbi, men det gick i perioder.




I förrgår när vi försökte få tag på bröd men fick inse att vi aldrig skulle komma fram till bageriet och få nån baguett så hittade vi tillslut några andra små bröd. Hur roligt som helst tycker jag att det var att jag fick bröd som ser ut som en stor lussebulle när jag räknar ner till julafton :P
 Tyvärr så var den inte överdrivet god. Jag förstår att dom är som galna i sina baguetter här, man verkar inte kunna hitta något annat bröd som är gott...

Nä, dags att gå hem och mysa lite.
Imorgon ska vi försöka ta oss till familjen som inte kommer bli glada om jag åker utan att träffa dom igen...

/A och R


Lite bilder!

Här är hon, lilla Lina, det nyaste tillskottet i familjen =)

 (Lilla Lina och hennes moster Sana)

Jag hade köpt med mig en gullig liten dress (Jack/tröja och byxor) i cerisrosa velour (HM) från mig och R och mamma skickade med en långärmadboby med Hello Kitty på. Lite i största laget precis som kläderna hon har på bilden, men ville vara säker på att hon kunde ha dom och det lär gå snabbt för henne att växa i dom!

Häromdagen var vi ju i huset där DarDar bor ett tag med sin flickvän, här är lite bilder från då.
 (R lagade mat som vanligt :P)
 (Brik)

 (Dardar, flickvännen och hennes väninna)

Så här bor vi den här veckan:




Litet men helt okej. Tyvärr så är det ett väldigt dåligt utrustat kök bara.

Nu 2 bilder på anledningen att jag är här, min man så klart!



Nä, dags att dra!

Eid mabrouk önskar jag er alla! (Betyder typ Glad Eid. Och (lilla)Eid firar man nu när ramadan tagit slut.

/A och R

Glömde så klart sladdjäveln

Som tur är så glömde jag den bara hemma iden lilla lägenheten där vi bor och inte hemma i Sverige (jag är nere i Tunisien igen om det är någon som missat det). Annars hade jag kunnat bjuda på en nykläckt bebis! Lyckades ta nån bild på min svägerskas lilla nyfödda, Lina (otippat namn eller hur!). Men ville inte störa henne allt för mycket med kamerablixten och sånt....
Jag landade i Monastir strax innan halv 10 lokal tid igår på morgonen. Det var helt sjukt varmt och kvavt som bara den. Och det hade regnat ordentligt i området, men här i Hammamet regnade det inte alls igår. Det strulade lite med boende, då hon som skulle hyra ut en lägenhet inte kunde hålla det hon lovat. Men efter att ha suttit och fikat lite och en massa runtringande så var det ordnat! Det är en helt okej, men liten lägenhet mitt i Hammamet. Efter att vi instalerat oss och slappat lite så åkte vi till Nabeul och hämtade 2 av mina svägerskor, den lilla nyfödda och dennes pappa på en BB avdelning. Det var ju inte det mysigaste sjukhuset jag sett inte :( Men man fick det inte bättre för 1200kr... Man fick ta med sig egna lakan och allt...  Men men, både mamma och barn verkar ha klarat sig bra. Vi åkte därfifrån och lämnade av den nyfödda och hennes föräldrar och åkte nästan direkt vidare till R:s föräldrar. Alla i familjen blev verkligen överlyckliga att se mig igen =) Vi stannade och bröt fastan tillsammans. Det var en härligt stämmning och vi åt chorba (soppa) couscous, brik, bröd och sallad. 5 vuxna barn vid bordet i köket och mamma och pappa vid ett lågt bord på golvet. Det är vad jag kallar gemenskap!
Idag har vi slappat mest hela dagen. Vårat kök är illa utrustat så det går inte att laga mat där, men vi gick till DarDar och lagade mat och åt där. Han bor i en lägenhet med en engelska som för tillfället är hans flickvän. Det var flickvännen och hennes vännina, Dardar, hans bror Semi, deras Kusin, Wallid, jag och R, så vi var ett par stycken. Det var trevligt, men hade inte speciellt mycket gemensamt med de engelska kvinnorna som var äldre (gissar på runt 40 på fv och minst 50 på hennes vännina) men betydligt barnsligare än jag någonsin varit...fast det kanske man behöver vara för att inleda en relation med en 22-åring...
Nåväl, nu håller batteriet på att ladda ur, dags att gå. För att inte tala om att det känns som jag behöver lite kvalitetstid med min man snarare än med datorn.... 
Jag återkommer med bilder en annan dag!

/A&R (äntligen tillsammans igen)


Föreläsning



Så här förbereder jag mig inför kvällens föreläsning. Lite kaffe och nått att höja blodsockret med. Idag ett päron och ett halvt granatäpple.

Jag har börjat packa! Taxin är beställd till 04:00 och 06:25 ska planet lätta och jag ska landa 9.15 lokaltid i Monastir (dom ligger en timme efter eftersom de inte bytte till sommartid i år). Längtar halvt ihjäl mig....


Kanske hinner skriva lite till ikväll, jag får se...

/A

Var på landet i helgen

men missade att ta med mig kameran. Fotade dock lite med mobilen så jag kan visa R. Vi åt kräftor och hade det riktigt mysigt i lördags (jag, mamma, morfar, mormor, moster Lena och hennes man Per). Jag tror nog att jag kan kalla det för en svensk tradition det där med kräftätandet. Hursom så var det skönt men kallat att komma bort lite. Man känner att hösten har kommit till skärgården. Jag, mamma och morfar tog oss ut på en liten svamprunda dessutom. Fanns hur mycket svamp som helst! Tyvärr så vet man inte vad det är för svampar och om man kan äta dom... Men vi hittade en hel del höstkantareller och blodriskor. Ett par karljohan hittades också, men majoriteten av dom var så maskätna att dom var obrukbara =( Men fick ihop till en liten påse i all fall!




Dessutom plockade jag och mamma ett par liter lingon. Tanken är att hon ska koka sylt med sina elever och sälja på deras höstmarknad. Jag var snäll och hjälpte till, egentligen gillar jag inte ens lingonsylt ju :P Tyvärr så måste jag ha petat på ett fästingbo eller nått för helt plötsligt hade jag typ 30 pyttesmå fästingar äver hela händerna. Usch va obehaglige det var! Och trots att jag kollat noga hela helgen så hittade jag 6 fästingar till igår :S


Skördade även lite mer färska kryddor som vi sått (blir nog sista för säsongen) och lite bönor!



Idag har jag varit duktig, eller nått... Jag har pratat med skatteverket som idag i alla fall kunde bekräfta att dom fått in vårat vigselbevis (men man vet inte hur lång tid det kommer att ta för att det ska bli regestrerat). Jag har pratat med migratiostanten som sa att det inte brukar ta längre än 6 veckor att få sitt bevis regestrerat och att man inte kommer att titta på vårat ärendet förrens dom får ett familjebevis där vigsel är med. Och handläggningstiden är fortfarande 6 månader men det kan möjligtvis gå fortare men det ska inte ta längre tid än december. Jobbigt värre, men skönt att veta hur det ligger till. Jag har även hunnit med att tillsammans med min fackliga kontakt träffat 2 representanter från mitt ex-jobb och skrivit på uppsägningspapprena! Dessutom varit i källarförådet och hämtat upp en resväska.

Nu ska jag iväg och leta efter bebiskläder till Rawdhas (min svägerska) kommande dotter. Jag tror att det är dags för henne att komma ut snart =) Så jag ska ge mig ut på jakt efter något litet gulligt rosa!

Ska börja packa också, åker på onsdag morgon 06:25!!!

Vi hörs!
/A

Äntligen har jag laddat kamerabatteriet

och tagit mig i kragen och tagit lite kort igen. Vet inte varför men jag har inte kännt mig inspirerad att fotografera speciellt mycket alls den senaste tiden. Men idag uppdaterar jag med lite bilder!

Börjar med att kompletera födelsedagspresent bilderna, missade ju att lägga in den här boken jag fick av mormor och morfar!


Det här är fortsättningen på boken den hemliga kocken som jag läste i sommras (till min familjs stora förtret). Handlar om livsmedelsindustrin och vad maten vi stoppar i oss egentligen innehåller. Så nu går jag runt och läser varenda innehållsdeklaration jag kommer över. Det är en skrämmande värd gott folk! Sen måste jag vara realist och inse att jag bor i Sverige och jag får ta det som det kommer. Men jag tror på små medvetna val när det är möjligt. Sen kan man uttöka varefter man kan.

Mer presenter. Den här fina tillbringaren och glasen fick jag av Ebba när hon var här på middag i helgen. Hur läckra som helst! Och att jag tycker dom är fina är väl ett verkligen bevis på mitt nya färgladare liv, när jag till och med kan uppskatta något i hammarbyfärgerna... :P



Jag var ju på jobbintervjui stan igår, det gick bra (tror jag...). Passade på att kolla i några affärer. Men jag blev mest trött och irriterad på att det var så mycket folk. Men fick tag på ett par skor (modell sneaker typ) som passar bra att ha till vardags. Och här fortsätter färgerna att spraka, skåda nya Anna som köpt skor med ROSA på...


Dessutom handlat en klänning (rosa igen...) häromdagen och ett par jeans (hur sköna som helst, modell "loose fit") idag.



Jag klippte mig härom dagen förresten, mitt hår var otroligt slitet så det var välbehövt. Försökt att ta en bild som lixom visar håret, men svårt att få till det när man fotar sig själv...men håll till godo!


Varit på shoppinghumör ett par dagar nu =) eller nått sånt. Med en oviss framtid så borde man hålla hårt i pengarna, men ibland måste man få unna sig saker. Som jag skrev för någon dag sendan så ville min man att jag skulle köpa med mig skor och jeans till honom... För mig känns det otänkbart att köpa skor eller jeans utan att prova dom innan, men han tycker att det inte spelar någon roll. Men efter att ha kollat på en massa herrkläder och skor utan att hitta något som jag känner WOW inför så struntar jag i det. Vi får ta en shoppingrunda när jag kommer ner istället. Kanske kan passa på att träffa Elke i Tunis och ta en repa där... Men en sak köpte jag till honom idag i alla fall, någon som han bett om flera gånger. En "språkkurs"! Han vill komma igång med svenskan så snabbt som möjligt och jag lyckades jaga tag på en Svenskakurs för arabisktalande. Hoppas att den är bra för den kostade ju ett par hundralappar!


Nä, dags att göra min arabiskaläxa!

Vi hörs!

A

Tack Elin

Va söt och snäll du är som tänker på mig! Jag blev glad in i själen! Som jag skrev i inlägget innan så åker jag redan i nästa vecka den 16:e annars hade det nog varit roligt att åka med er =) Vi kanske kan samanstråla nångång under nästa år, vore trevligt att umgås med någon som kan visa nån annan stad än Hammamet. R känner sig inte alls bekväm någon annanstan så brukar bli kortare visiter i andra städer och man åker bara dit om man har ett ärende  och åker sedan direkt hem efter :P

/A

Äntligen

Äntligen så har min kör startat igen! Det är något visst med att sjunga och våran körledare är verkligen toppen bra. Dessutom sjunger vi i en kyrka så det bli härlig akustik. Jag fick skjuts hem av en annan körsångare och det fick även körledaren. Vi pratade om allt möjligt och Linda våran ledare lyckades göra oss båda lite generade genom att prata om hur viktiga vi var för våran kör, att det är vi som står för styrkan och utan oss så blir det verkligen inte samma sak. Så hon var glad över att jag var tillbaka =)

Tidigare på kvällen hade jag föreläsning i min arabiskakurs. *suck* det var svettigt idag. Vi har fått en ny lärare i dag och han var aningen ostrukturerad och folks mickar strulade och rätt sidor ville inte visa sig. Men det som gjorde mig upp över öronen generad var ju att  jag var tvungen att ha ett LÅÅÅÅNGT samtal med läraren med de flesta fraserna vi hade i våran ordlista till den här veckan, medan alla andra lyssnade på. Och jag vet ju att det bara handlar om att våga det kan inte bli mera än fel och då kan jag få hjälp att rätta till det. Men ack va jobbigt det känns :P Hoppas att det blir lättare när vi kommit igång mer...

Igår var jag på Cirkus och såg Glada Hudikteaterns ELVIS. Den var underbar, en riktig feelgood och bli glad föreställning. Var en kort föreläsning innan av Pär Johansson (grundaren av teatern) som dessutom var riktigt rolig och framförallt tänkvärd. Skrattade så tårarna sprutade flera gånger. För er som inte vet vilka GladaHudikTeatern är så är det en teaterensembel från Hudiksvall bestående av utvecklingsstörda. Finns mer information om dom på deras hemsida: www.gladahudikteatern.se. Föreställningen var som sagt underbar och jag fick ståpäls ett par gånger och satt med ett brett leende så gott som hela tiden. Hade tur som fick följa med, mamma skulle gå med sitt jobb och då fanns det en biljett över som jag fick köpa. Trevligt att träffa gamla kollegor och göra något skoj!

Imorgon ska jag på jobbintervju! Kommer inte exakt ihåg för vad var, men det var nån typ av kundtjänst inom MTR (dom som tar över tunnelbanan snart). Tror att det var väldigt varierade uppgifter lite här och där, kan bli spännande.

Dessutom jag jag bokat en resat till Tunisen och min älskling. Så nästa onsdag, den 16:e, så åker jag ner igen! Känns outhärdligt att vara ifrån varandra så känns otroligt bra att veta att det bara är knappt 8 dagar kvar tills vi syns igen. Tyvärr är det bara för en vecka, men det är helt klart bättre än ingenting. Fast tycker verkligen att det är dags för honom att få komma med mig till Sverige. Migrationsverket kräver att jag skickar in ett personbevis där vår vigsel är registrerad innan dom kollar på vår ansökan, vilket är konstigt eftersom man ju faktiskt inte måste vara gifta för att få söka och komma hit på familjeanknytning. Problemet ligger nu hos skatteverket. Dom har haft tillgång till vårat vigselbevis i 4 veckor men det är ännu inte inlagt. Sen är det klart att jag förstår att det blir viss fördröjning eftersom det måste översättas från franska först. Men det är inget konstigt pyttelitet språk och hur mycket översättningsjobb kan dom ha egentligen? Och jag får inga ordentliga svar från någon där (heller) *grrrrr*

Nä, dags att sova! Eller ska ringa R först så klart =)

(När jag pratade med R igår så tyckte han att jag skulle köpa med mig skor och byxor åt honom. Jag skrattade! Spännande att köpa gympadojjor till någon utan att han provar dom....mmm, får tänka på saken....)

Fredrik 20 år

Idag ska vi till min mammas moster på middag. Vi ska fira hennes son Fredrik som fyller 20 år idag. Han är egentligen min mammas kusin, men känns mer som min kusin... Det bjuds på paj och familjegemenskap! Det blir nog bra och trevligt =)
Igår var jag och mamma och firade en vänns födelsedag. Där bjöds vi på god middag, trevliga samtal och en del fnissande. Jag visade upp en del av mina bröllopsfoton, det var uppskattat.
Nu saknar jag min man väldigt mycket, känns som om livet vore lättare bara han var här. Men saker fortsätter att dra ut på tiden. Och den svenska byråkratin är inte snabbare än det korrupta tunisien...
Jag har varit dålig på att uppdatera, har inte riktigt haft ork. Man skulle kunna tro att jag skulle fixa allt möjligt nu när jag går hemma. Men det finns ingen ork, ingen lust, ingen glädje.... Så jag gör i stort sätt ingenting. Dricker kaffe, kollar på tv, kanske tar mig en sväng till Vällingby på sin höjd. Men det måste bli ändring på det, dags att ta tag i mig själv!
Jag kanske återkommer ikväll och kan berätta mer om livet och om kvällens födelsedagskalas!

/A

RSS 2.0