Förkyld

På vägen hem igår kände jag hur en förkylning började krypa på mig, och nu är den här. Är snuvig som bara den, ont i bihålorna och huvudet, nyser och känner mig allmänt sänkt. Men med en alvedon eller två så ska jag nog orka med dagen. Frågan är hur det kommer att gå att sjunga imorgon. Jag är sopran (högre stämman) och när jag är förkyld så är dom högre tonerna svårare att få till. Ska försöka kurera mig idag så gott det går och hoppas på det bästa.  Här är en bild från körrepet i tisdags. Här är vi precis klara och plockar ihop oss. Vi sjunger i en kyrka med härlig akustik. Det är en utställníng där just nu, lyckades ta en småsuddig bild på en tavla jag gillade också.






Jag ska till MTRs (nya jobbet) lokaler idag igen. Vi har "fått" handdatorer som vi ska ha i jobbet och jag behöver nya mail och inloggningsuppgifter som stämmer med mitt nya namn. Skulle dit igår, men en vän och kollega som åkte dit blev i stort sätt bortmotad i dörren så tänkte att det var bättre att ta det i dag (eftersom dom hänvisade henne att komma idag istället). Och vill dom inte hjälpa mig idag så är det inte mitt problem, jag har försökt. Det är stressigt för många som jobbar där, men det är inte mitt fel!

För att klaga lite till så gör det fortfarande ont i min lilltå. Vet inte om jag skrivit om den innan. Men jag har sparkat i en skrivare som stog på golvet och brutit lilltån. Men man gör ingenting åt brutna tår så det är bara bita ihop men den gör ont, ont ont och tycker inte alls om att bo i skor. Så här såg den ut samma dag som jag bröt den.


Nu ska jag iväg snart. Ska träffa Ann, en vän och kollega. Hon behöver också pda hjälp, och sen blir det nog lunch eller fika eller en öl eller så =)

/A

Ny lägenhet!!!

Nu har hon ringt! Lägenheten är vår =) Från årsskiftet är jag och R Grimstabor. /A

ÄNTLIGEN igen!

Idag så hade pappret från skatteverket äntligen kommit! Jag har lagt det på lådan idag, så handläggaren på migrationsverket borde  ha det imorgon!!!

Det är tungt på jobbet, det har inte rikgtigt dragit igång än så det finns inget vettigt för oss att göra... Men på måndag blir det nog bra, när det börjar på riktigt! Det ska bli skönt att komma igång och slippa ifrån intrigerna som tyvärr rådigt i våran grupp den här veckan.

Jag (eller menar vi) har förhoppningsvis en ny lägenhet från och med 1 januari. Väntar bara på ett okej från hyresvärden. Fram tills jag har det på papper så vågar jag inte hoppas fullt ut...

Karin, trevligt att du gillar min blogg =) Som svar på din fråga så måste jag säga att jag inte är helt säker. Men jag tror att det är en dagstemperatur på 17-22 grader men betydligt kallare på kvällen. Förra vintern hade dom runt 2 grader på kvällarna (men det är ovanligt kallt sa min man) så packa långbyxor. Jag ska försöka komma ihåg att fråga min man om vädret ikväll när jag pratar med honom. Men frågar man honom så är vattnet nästan aldrig tillräckligt varmt för badande :P

Nu ska jag lägga in räkningarna =(

/A

Var hos Lina igår

På middag och samkväm. Var riktigt trevligt. Vi fick god mat, pratade en massa strunt och viktigheter och drack lite vin. Det var dock totalt omysigt att promenera hem strax innan midnatt, då det var ett fint duggregn som gjorde att jag blev otroligt blöt och jag såg ingenting för glasögonen belv helttäckta av vatten. Men men, det funkade. Gick en bit och sen ringde jag R och pratade med honom hela vägen hem. Han är glad men otålig nu när han vet att papprena är i ordning och att det inte är jättelångt kvar.

Nu ska jag fylla på min termosmugg med lite kaffe och dra iväg på styrelsemöte. Och jag måste försöka pilla lite mer på handdatorn som vi ska använda oss av på jobbet och måste bestämma om jag ska tacka ja till lägenheten jag var och kollade på igår (stod på plats 7 eller 8 så det är ju långt ifrån säkert att just jag får den bara för att jag bekräftar intresse). Måste diska sen när jag kommer hem sen, tänkte göra det på morgonen men jag sov länge (extra länge med tanke på att man fick en timme extra).

Hörs
A

Gift även i Sverige

Nu är det ÄNTLIGEN registrerat, jag är gift även här i de svenskadatabaserna! Som jag skrivt innan så har det tagit otroligt lång tid för att det här ska ordnas. Men från det att jag pratade med en handläggare på skatteverket och knappt kunde hålla tillbaka tårarna och min frustration så har det nu knappt 2 veckor senare blivit gjort! Skickar ett stort tack till den mannan på skatteverket som tog mig på allvar och såg mäniskorna bakom alla papper. Så nu står det civilstånd: Gift och namnändringen har gått igenom, så nu mina vänner så är jag inte den jag var förra veckan =) Vi hoppas på att jag får mitt familjebevis i brevlådan imorgon och att jag då kan skicka det så handläggaren på migrationsverket har det på måndag! För då kan vi verklgen börja räkna ner, nu är det inte många steg kvar!!!

/A

Dålig på uppdatering

Jag är så otroligt trött just nu, nya jobbetsutbildning har ställt till det på sovfronten... Men jag är glad ändå. Idag h ade vi ett förberedande prov (i taxekunskap), det riktiga provet är imorgon! Jag var en av 2 (vi är 15 i gruppen) som blev godkänd!!! Känns som jag har koll på läget, så med lite repetition, för säkerhets skull, så borde det inte vara några problem imorgon =)

Det är bandyupptakt idag. Det finns ett gäng, BeckombergaBandySällskap, som träffas och har samkväm och kollar på (is)bandy och är allmänt Hammarbyiga. Jag har blivit inadopterad i gruppen (trots att jag inte är hammarbyare...) och det det brukar bli riktigt trevliga träffar =)

Dags att läsa igenom SL-bibeln igen....

/A

Kommit igång

Nu har nyajobbet börjat, eller egentligen så har ju inte själva "jobbet" börjat utan det är utbildning fram till den 2nov (tror jag) innan dess har ju Veolia kvar driften i t-banan. Nu har jag klarat av 2 fulla dagar av spärrexpeditionsutbildning, och flera väntar! Idag är det praktikdag, tanken var att man skulle gå med någon och ha en stängning, men jag och två till slutar redan runt 22-tiden. Gissar på att det beror på att man hellre ger oss en bra handledare och ingen stängning än en stängning med en dålig handledare, men vad vet jag. Jag ska i alla fall sitta i H-by strand och Johannelund ikväll, eller från klockan 13:30 om man ska vara noga. Det ska bli roligt! Imorgon är det brandsäkerhet som gäller. Vi ska få prova på att släcka en brand i en tunnelbanevagn (tror jag, släcka en riktigt brand vet jag men osäker på vad som ska brinna bara) och släcka brand på en docka med hjälp av en brandfilt. Efter det så väntar mera brand men i form av teori. Man matas med hur mycket information som man måste lära sig, kommer ju nämligen prov på det här nästa vecka som man måste klara!

I lördags var Mimmi, Morris och Nenne här och pysslade. Jag kände mig mest trött när jag kom hem vid 6-tiden och inte speciellt inspirerad, men jag försökte mig på ett par julkort.
Inser att bilderna är lite suddiga, men har inte tid eller ork att ta nya :P









Ojoj, nu är det dags att sätta fart, funderar på om jag ska promera till Hässelby strand. Det var planen tills jag slog i lilltån i dammsugaren och nu är osäker på om den (lilltån) ens kommer vara snäll nog att vilja bo i en sko... Men måste bestämma mig, för om jag ska promera så måste jag dra typ strax, och jag har inte packat matlådan eller kaffe.... *suck*
Hörs!

/A

Länge sedan jag skrev

Har varit så otroligt trött, igår gick jag och la mig vid 21 och dagen innan det vid 20:15, helt galet. Men jag tror jag har nått litet virus eller nån liten infektion i kroppen som jävlas. Sen så jobbar jag på i skolan, i olika klasser så många namn att lära sig. Men det är väldigt roligt, och det finns många härliga kollegor, både nya för mig och "gamla" som jobbat på skolan när jag jobbat innan. Idag har jag en kort dag (11-17), vilket är tur, eftersom mitt nya jobb börjar imorgon och jag behöver lite lugn innan efteroms nästa lediga dag för mig bli på onsdag.

Imorgon sätter alltså nya jobbet igång med utbildning och tanken är att det nog blir minst 12 utbildningsdagar. Det känns fortfarande bra och ska bli spännande =)

Pratade med skatteverket häromdagen, det var inte ett upplyftande samtal, tyvärr. Vårat vigselbevis hade hamnat bakom min namnändringslapp och registrerats som en bilaga till denna. Om det inte hade varit så att jag hade mailat dom och frågat hur det gick så hade man inte ens börjat leta efter mitt papper... Men det hade man gjort och det satt i pärmen med alla andra ärenden som inte skickats vidare än. Jag pratade med en jättetrevlig och förstående man som lovade att lägga papprena i högen för att skickas iväg på en gång. Men det kommer ta ett par veckor till. Jag höll på att börja grina och sa att han faktiskt inte kunde mena allvar...Men det gjord dom =( Så det är bara vänta ytterligare, det har nu tagit 8 veckor och 3 dagar och till det ska det då läggas flera veckor till. JAg vet inte vad jag ska säga, är det verkligen bättre här i Sverige, i Tunisien kan man få saker gjorda på stört bara man betalar lite för det i alla fall....Bläääää, jag är så trött på hela skiten och arg över att det får fungera såhär.

Nu ska jag dricka upp det sista i kaffemuggen och börja göra mig klar för att gå...

/A

Ingen sovmorgon idag inte

Jag var uppe vid 8-tiden och fixade kaffe och lyssnade lite på radio och bara tog det lugnt. Fyllde på en termos med kaffe och traskade iväg till Vällingbyhallen. Min lillesyster spelar i Spånga och i dag mötte dom Vassunda och dom (Spånga) vann med 21-19 (tror jag att det var....)! Amanda gjorde ett par mål och enligt mig fick hon klart godkänt  =)

Det var inte toppenljus i lokalen och det kombinerat med massa rörelse gjorde att det var svåfotat. Men jag försökte så gott det gick :P







Jag har inga jättenya bilder på min yngsta syster när hon spelar fotboll så får bli från förra året (hon spelar i AIK)




Jag är så glad att mina systrar finns och jag älskar dom hur mycket som helst och jag önskar att vi kunde ses oftare!

/A

Jag borde

ha stannat hemma, den här kvällen slutade inte helt väl och jag är trött på att det ska vara så här. När ska mönstret brytas?

Imorgon ska jag titta på min älskade lillesyster (mellansystern) när hon spelar handboll. Så det är dags att gå och lägga mig eftersom matchen börjar nio imorgon bitti. Men en offrad sovmorgon är hon definitivt värd =)

Sov gott
/A

En arbetsvecka

Det är första vekan på över 20 veckor som jag faktiskt har jobbat. Först var jag ju tjänstledig, sen hade jag lite semester (plus lite ofrivillig semenster) och sen så valde mitt exjobb (läs ex chefer) att göra som dom gjorde och det innebar att jag var tvungen att gå hemma ( med lön och må dåligt). Men sen blev papprena äntligen underskrivna och jag kan gå vidare så gott det går. Och nu är det precis en vecka tills jag börjar mitt nya jobb hos MTR. Jag vet att jag kommer att få jobba minst en dag nästa vecka också. Jag är helt slut men känns så himla skönt att ha nått att göra igen, och jag älskar ju att jobba med ungar =) så jag har verkligen inget emot att hoppa in och vicka lite.

Idag ska jag till pappa, hans fru fyller år så det blir middag. Kanske jag kommer vara duktig och ta med mig kameran så jag kan bjuda på lite bilder sen...

Ha en bra dag!

/A

RSS 2.0