Det närmar sig!

Mindre än en vecka kvar till mitt bröllop! Mamma har varit och provat klänning idag (hon tänker hyra en). Det blev en rödglittrig sak med paljetter =) Och imorgon kommar Anna och Kamilla!

Idag har vi dessutom hela förmiddagen och in på eftermiddagen varit i Tunis (huvudstaden) och vandrat runt i runinerna från karthago. Eller i ett par ruiner i alla fall. Utgrävningarna är så utspridda så vi hann inte åka runt till alla (vi blev dessuton aningen försenade av att vi åkte vilse och virrade runt ett bra tag...) Bilder kommer senare, har sitter på en lånad dator för tillfället.

Imorgon blir det nog en lugn dag på stranden. Anna och Kamilla ska få en chans att landa och slappa. Torsdagen bjuder på ansiktsbehandligar, massage, noppning av ögonbryn och möjligtvis nått mer följt av en eftermiddag på hamamet. På fredag är det henna och hargos (tror jag det stavas...) som gäller och sen på lördag är det fest dags!

Bilder och uppdatering kommer en annan dag!

PS. Tack farmor och farfar för de salta pingvinerna!

Kram från A

Mera av oss, Jag + R


En aningen trött jag och min man


R och jag




Mamma och Rami på La Paix


Rami


Lina


Mera bilder på oss i Nabeul

*ler* ja här är vi igen, Lina, mamma, jag och R.


Lunch i Nabeul


Mamma och R i Nabeul



R:s present

R fick en mössa, vantar och paraply så han är bättre rustad inför livet i Sverige av Lina och Sandra

mera midsommar

Hmm, okej, lyckas inte ifoga bilderna i texten riktigt så får väll bli flera olika då...




Det krånglar fortfarande på bildfronten tyvärr...

Men här är i alla fall en bild på vårat smörgåsbord på midsommarafton. Jag ska försöka bråka lite till men lägger upp den här nu på direkten så jag vet att jag kan visa i alla fall en bild!



Midsommarafton

Midsommar i år blev inte som vanligt (hur det nu är) men vissa svenska traditioner nådde även oss här. Mamma hade tagit med sig, sill, svensk färskpotatis, smör, ost, röktlax, kräftstjärtar, nubbar... Sen la vi till lite tunisisk tradition i form av harissa =)

Av någon anledning så kan jag inte lägga upp några bilder ikväll verkar det som =(

Vi började dagen på stranden i alla fall, med badande och lite solande. Jahg får ta det lite lugnt, känner mig lite bränd på ryggen. Sen hem för att ta en dusch och ut för att handla det sista som behövde till middagen. Mamma, Lina och Rami kom över och vi fixade till maten tillsammans opch åt sedan på våran utegård. Hur mysigt som helst!

Imorgon är planen att vi ska åka till Nabeul. Finns massor av porslin och keramik där. Och om jag förstått det hela rätt så är det överlag billigare eftersom det är färre turister där.

Nu håller jag på att gå under i värmen sitter på ett fik som verkar ha runt 30 grader inomhus...

Hoppas ni alla haft en bra midsommar!

Kramar från mig, R, mamma, Lina och Rami

Intervjutid och Sverigebesök

Igår fick ju R äntligen sitt pass! Så idag ilade vi iväg till svenska konsulatet i Sousse för att lämna in papprena för ansökan om uppehållstillstånd. Konsultatet har bara öppet mellan 10-12  och vi var lite stressade eftersom mamma, Lina och Rami kom idag. Vi skyndade oss allt vad vi kunde och kom tillbaks till Hammamet bara några minuter efter att bussen lämnat av dom! Allt gick bra på konsultatet och R fick en intervjutid den 1 juli. Kvinnan som jobbaar där sa att jag kan följa med den dagen och fylla i papper och fixa "min del" där och då. Hennes erfarenhet är att migrationsverket helt går på hennes linje och att det i dom flesta fallen gå snabbare om man gör så här. Och hon antydde att det faktum att vi bor tillsammans här tyder på att det verkligen är ett seriöst förhållande och hon försväntar sig inte att det ska bli några problem! Vi hoppas på det, att turen nu äntligen vänder =)

Vi spenderade dagen på stranden allihopa, och efter lite vilande så gick vi ut och åt.

Är trött men lycklig!

Puss A


Kackerlackor och lycka!

Och med det menar jag inte att kackerlackor gör mig lycklig, för det gör dom verkligen inte... Men vi kan ju börja med den delen, alltså kackerlackorna, det har börjat dyka upp sådana hemma hos oss :S  Varannan kväll den senaste tiden har vi hört ljud frän köket (och en gång badrummet) och när man kollat efter så har det sprungit runt en kackerlacka. Blää! Jag kan erkänna att jag till viss del är fascinerad av dom, men samtidigt äcklad och skrämd. Insekter och sånt hör ju inte till det jag gillar bäst, och just dom här insekterna är ju så satans snabba att jag är på väg att hoppa upp på en stol när dom kommer i närheten. Lyckades i alla fall få en bild på en av dom innan jag tvingade R att ta bort den!



Nu till lycko delen
R har fått sitt pass! Efter månader av slit och trug så har han det i sin hand! Fast jag kanske ska vänta med att ropa hej tills jag faktiskt sett det med egna ögon... Nää, jag vägrar, nu vänder det och turen stannar på våran sida.

Och imorgon kommer min mamma, Lina och Rami. Nog för att jag har det bra här och det inte alls går någon nöd på mig så längtar jag halvt ihjäl mig efter dom =) Jag har aldrig varit borta från min mamma så här länge, känns konstigt.

11 dagar kvar till bröllopet nu, det är så spännande!

Nu håller mitt batteri på att dö...

Vi hörs!

Kram Anna

Födelsedagskalas

Igår var vi på födelsedagskalas, 1-årskals =) Det var trevligt, även om R vid 2 (längre) tillfällen lämnade mig ensam med sina två systrar som inte alls pratar engelska. Men man kommer långt på ord man känner igen och kroppspråk och massa vilja =)






















(beviset på att jag faktiskt var där! Suddigt som bara den... Och ja, det är jag i den gula tröjan...!)

Idag blir det lugnt. Imorgon är en ny vecka och vi hoppas att R äntligen kan få ut sitt pass!

Kram A

Tack för all feedback och respons

Blir jätteglad över alla komentarer, bara så ni vet!

Kram

Ps. När vi skulle gå hit till cafét så glömde R nycklarna och slog igen dörren (dörren låste han inte utan drog bara igen ytterporten...)som tur var så kom grannarna precis hem så han kunde hoppa över muren från deras sida...


Men åhh

För tillfället är livet inte roligt. Det strular fortfarande med R:s pass och allt känns så osäkert på den fronten. Den eviga väntan och känslan av att allt hänger på nån okänd månniskas godtycke och vilja just den dagen. Och jag har fullt med stora, hårda, onda, extremt kliande myggbett på hela benen (och lite varstans). Och den här värmen gör mig lite smågalen, Och till alla ni som nu tycker att jag inte ska klaga på värmen ni vet inte vad ni pratar om. Okej om man ska ha en veckas semester eller så med sol och bad och fylla på alla solreserver som blir helt uttömda av livet i Sverige vissa år. Men att leva så här, man orkar och vill ingenting, knappt att man vill äta vissa dagar.
Idag gick vi en promenad längst stranden mitt på dagen (vilket är ovanligt för man vill helst ligga hemma i skuggan då). Detta för att försöka lindra besvären myggbetten ger mig. På vissa ställen var vattnet så varmt att det inte hjälpte alls, men på andra ställen där det var lite kyligare glömde jag nästan bort det som tidigare höll på att få mig till tårar. Känns som en liten och trivial sak, myggbett. Men smärtan och det faktum att det kliar som fan gör mig helt svag. Men dom kommer ju att försvinna, tids nog. Och jag måste se till att ta på mig långbent och långärmat så fort solen har gått ner. Sover till och med kläder =) det är svettigt, men det  minskar klart risken för flera myggbett! J
ag är nog helt enkelt inte i form just nu. Tycker synd om R som måste stå ut med mig som är totalt retlig och blir arg för minsta lilla. Han förstår sig nog inte alls på mig just nu men han gör allt han kan för att göra mig glad och jag ska må bra =)
 Och mamma kommer snart! Och det är inte speciellt långt kvar till bröllopet (festen), och min nya familj tycker om mig och jag är här med min kärlek. Vattnet är badvänligt och det finns tv-kanaler som visar engelska program så jag förstår och internetcafét ligger på gångavstånd. En espresso kostar nästan ingenting och all mat lagas från starten (inga halvfabrikat här inte) och färskvarorna är närproducerade. Borde fokusera på alla bra saker, men man villar bort sig ibland. Tur att jag har min man som håller mig kvar på rätt väg!
Ilyas (R:s vän som jag har känt sen jag var här första gången) norska flickvän är här tillsammans med sin mamma och bror. Vi umgicks med dom på stranden idag. Skönt att kunna prata lite svenska och dessutom med folk som har mer liknande referensramar. Inget ont om människorna här, för jag har träffat många bra människor här, men dom vet inte hur det är att leva där vi lever, och det är nog både på gott och ont.


Gårdagens middag, ungsbakad kyckling, potatis och grönsaker.


Dagens mellanmål. Dom här småsakerna med hasselnötssmak är smaskens!



Jag har börjat sticka en sjal. Vad annars kan man sticka i denna lila färg... Men det är inte helt lätt att sticka. Värmen gör ju att man lätt bli lite fuktig om händerna vilket gör det svårt att få ett bra flyt i stickandet. Men men, nått lagom ansträngande att göra.

Har börjat lyssna på Harry Potter som ljudbok, Krister Henriksson läser. Han funkar bra. Försökte lyssna på en författarinspelning av en Mustafa Can bok, men det gick inte alls bra.
Förra veckan lyssnade jag på Ro utan åror av Ulla-Carin Lindquist (ippläsare Lena Endre). Gillade den boken, men det var bra sorgligt.

Dags att dra

Vi hörs!

Kram A och R

Suck

Känner mig inte alls inspererad till nånting just nu. Blir galen på allt med R:s pass och att det bara strular. Blir ännu mera trött på människor som säger att dom kan hjälpa till men som i slutändan inte kan leverera mer än ingenting. Men förvänta sig att man ska ge dom pengar, köpa öl eller mat åt dom det kan dom få ur sig *grrrrrr* Osamanhängande, ledsen, irriterad, frustrerad, galen, jag vet inte riktigt hur jag känner mig. Vet heller inte om jag ska skratta hysteriskt ochj hänge mig åt total galenskap ett tag eller grina floder och tycka synd om mig själv och R... Summa sumarum, R har inget nytt pass än vilket innebär att han inte kan ansöka om uppehållstillstånd i Sverige än. Och även om han får in papprena nu i dagarna så är risken att han ändå inte kommer till Stockholm förrens tidigast november....Nää, nu orkar jag inte ens tänka på det mer.

Kan tänka på nått roligare, som att jag kommit på att jag ska få tillbaks på skatten, hade av någon anledning lyckats glömma bort det. Kanske var tur för mig, så jag har nått roligt att tänka på nu =)

Vi skulle ha varit på 1års kalas idag, men det blev uppskjutet till på lördag. Äldsta systersonen opererade häromdagen  bort flera polyper och är fortfarande inte pigg. Så det passar bättre att ha det när alla kan komma! Men det är inte helt lätt att komma på vad man ska köpa till en 1 åring som dessutom har det mesta...

Bilderna idag blir en blandning av bilder jag tagit tidigare



Hemma i svärmors kök. Svärmor som kramar om mig, en syster och systerson på golvet och en syster med avkapat huvud i dörren...



Ja, jag vet att jag ser lkite bister ut, men jag älskar inte precis att bli fotat. Kan tillägga till mitt försvar att det dessutom blåste halv storm så kände mig totalt urblåst efter en kort promenad.


Lunchen en dag, bestod av denna sak som var fylld med ost. Antagligen fett som bara den...



En väldigt suddig bild som R tagit, men ack så charmig =)


R:s yngsta lillesyster Sana (uttalas typ Sanee)



Jag och svärmor ute bland kaktusar och citrusträd. Som ni ser hade gummistövlar eller andra mer rejäla skor varit att föredra...

Det får nog räcka för idag.

Kram A

Nästan 7 veckor här och nu 2 (!) dagar på stranden :P

Visst låter det otroligt, att vi bara varit två dagar på stranden. Men överlag så spenderas ju den mesta tiden i skuggan och min man är inte överdrivet förtjust i att gå till stranden. Men han satt nöjd under ett  och drack ett par kalla öl medan jag svettades i solen.


Ja, det är jag där ute och inte ett sköodjur :P


Här kommer nått så ovanligt som en bild på mig i bikin!!!


Eftersom det överlag är så få bilder på mig så lägger jag upp en till. Här kan ni se att jag inte alls är så brun som man skulle kunna tänka sig efter 7 veckor i afrika...



Innan vi gick hem från stranden stannade vi till på hotell La Paix och umgicks med vänner. R vägrar fortfarande att bada mer än fötterna, men hans vänner (här Wallid och Ilyas) badade både i havet och i polen.


Den här lilla krabaten verkar bo utanför oss, brukar se honom sitta på en vägg på våran lilla "innergård" på kvällarna. R gillar deninte alls medan jag tycker den är ganska söt. Fast sen började jag tänka på att vi sover med vidöppna fönster och då kändes det inte lika bra längre...

Jag har tänkt på att jag inte har speciellt mycket bilder på familjen trots att vi framför allt i förra veckan träffades väldigt intensivt. Fast när jag sen kollar igenom mina bilder så hittar jag en hel del, problemet är att jag inte känner mig bekväm med att lägga upp dom här, tyvärr, av respekt. För många bilder jag tar är personliga och avslappnade. Vilket betyder att det kanske är bilder på R:s mamma och storesyster utan slöja, eller en bild där man ser för mycket mer i urringningen på småsystrarnas tröjor eller.... Ja ni förstår vad jag menar... Men jag ska försöka tänka efter och ta lite acceptabla bilder så ni får se min familj =)  Kanske till och med kan lyckas imorgon då vi ska på 1års kalas. R:s systerson fyller år =)

Kram A

Mycket tid med familjen

I måndags kom R:s storasyster som bor i Saudiarabien. R hämtade henne, hennes man och deras 3 barn på flygplatsen i Tunis. Dom skulle ha kommit nu i veckan som kommer men ville överaska och komma en vecka tidigare. R lämnade av mig i sitt familjehem och ursäktade sig med att han lovat att hjälpa en vän med att hämta några turister på flygplatsen. R:s mamma och de två av hans systrar som var hemma med mig var ytterst misstänksamma och frågade hela tiden om det inte var storasystern som skulle komma. De försökte ringa henne men hennes telefon var avstängd, vilket gjorde dom ännu mera misstänksamma. Men när syster ringde (när hon klivit av planet) och sa att hon var kvar i Saudi blev alla jättebesvikna och ledsna. Då kunde jag inte hålla mig längre utan hintade om att det visst kanske var familjeåterförening på gång. Och näör dom väl kom så grinades, pussades och kramades det i en halvtimme. När allt ebbat ut lite och alla lugnat ner sig en smula görs dock en upptäckt som inte var någon höjdare. Wafes (R:s storasyster) man verkade ha glömt en lite väska på flygplatsen, en lite väska innehållandes deras 5 pass, deras visum och alla papper dom behöver för sitt liv i Saudiarabien samt pengar!!! Så veckan har beståt at turer fram och tillbaks till Tunis för att försöka hitta rätt på papper, pass och pengar. En vänlig kvinna som arbetar i informationen på flygplatsen hade hittat väskan och lämnat den till polisen. Men polisstationen var stängd för dagen så vi fick återkomma dagen efter. Toppen tänker man, det ordnar sig! Fast så fungerar det ju inte alls. Polisen medger att man mottagit väskan, men just den polismannen som togg emot den säger att han lämnat ut den till en man med ett stort skägg... :S  Ingen tror på den här polismannen, inte ens hans egna kollegor. Han har helt enkelt behållit väskan själv, och antagligen satt sprätt på alla pengar. Men han vill inte erkänna det, trots att Feri ( eller hur han nu kan tänkas stava sitt namn) säger att han kan strunta i pengarna, bara han får pass och papper. Men trots att flygplats direktören försökte hjälpa till och presidentpolisen och massa människor så gav det inget resultat. 4 dagars åkande och väntande resulterade i ingenting :( tyvärr.
Och idag har deras äldsta som som är 3,4 opererats. Tagit bort polyper tror jag. Mycket på en gång för den här familjen.
Det här har i alla fall inneburit att jag spenderat mycket tid med min nya familj. Vilket har varit trevligt och jag känner att vi kommit närmare varandra. Och jag kan inte ta miste på hur mycket dom tycker om mig, R:s mamma och systrar skiner upp som solar när dom ser mig och stora kramar och massa pussar är ett måste =)
Har dessutom kollat så mitt olivträd fortfarande lever, och det gör det!
Nä, nu får det räcka med text, dags för lite bilder.

Olivträdet lever! Är fortfarande litet, men det jobbar på saken!


Det här är polisstationen vid flygplatsen i Tunis där polisen tog emot och sedan stal pengar, pass och viktiga papper för en familj med 3 små barn. Skäms!


Den här bilden gör inte det här taket rättvist. Bilden är från insidan av flygplatsen i Tunis. Det är ett väldigt vacker tak!






Om jag förstått det rätt så är det här kusiner till R. Dom bor i hus precis bredvid R:s familjehem.


 En av R:s systersöner.


R och en annan systerson (storebror till knodden innan)

Finns Mariekex här med! Men dom smakar inte riktigt som hemma, och dom är aningen mörkare, men goda ändå!'




Usch nu kommer alla myggorna igen, dags att gå hem!

Vi hörs =)

/A

Allt är inte annorlunda...

Mycket här är annorlunda och långt ifrån det jag är van vid. Men idag damp det ner en sak i våran brevlåda som fick mig att skratta till och inse att vissa saker kommer man ju inte ifrån. Var elräkningen som kom!


1 juni idag, var tog hela våren vägen? I och för sig så räknade jag ju mest ner inför resan ett bra tag innan jag åkte, och här har tiden flugit iväg. Bara lite drygt 2 veckor tills mamma, Lina och Rami kommer nu, och ytterligare en vecka på det innan Anna och Kamilla kommer, ser fram emot det =) Och det är mindre än 1 månad kvar till bröllopet nu, börjar bli lite smånervös inför om alla saker är tänkta på och om allt är planerat ordentligt och...Jaja, det blir bra!

Idag har jag äntligen kommit mig för att skriva lite vyvort, inte speciellt många men ett par stycken. Viktigtas känns det att få iväg ett till jobbet!




Nu ska vi ta en promenad, det är varmt och skönt och trevligt att passa på innan solen går ner.

Vi hörs
Kram a

RSS 2.0