Träffade våran granne igår

Det ringde på dörren vid halv sjutiden. Jag stod i köket och höll på att laga mat och gubben låg i soffan och kollade på tv. Ingen av oss väntade besök så vi blev lite fundersamma. Hur som helst så visade det sig att det var grannen som bor rakt över. Hon undrade och trodde att vi lagt en lapp i brevlådan och ville be om ursäkt. Som tur var så hade jag läst om det där lappen tidigare på dagen (och fått en egen), så jag visste att det bara var reklam. Men det visste inte våran granne. Hon hör dåligt och hade råkat somna med tv:n på förra fredagen och inte vaknat förren vid 04:30 och insett att tv:n fortfarande stod på med hög volym. Och därför trodde hon att vi klagat! Hon blev otroligt lättad ner hon försod hur det låg till. Hon hade blivit så ledsen att hon inte hade klarat av att vara hemma utan var tvungen att gå ut en lång sväng. Som tur var så kom hon och ringde på och inte bara gick hemma och var ledsen och orolig. Men fy skäms RIX Fm som fick henna att må dåligt och bli orolig!!!



Annars så ska jag träffa några klasskompisar idag i skolan för att diskutera tentafrågorna. Känns som att jag behöver lite input av andra och att säga mina egna tanlar och resonemang högt (så jag hör om dom låter lika bra som i huvudet :P ). Sen är det jobb som gäller!

Ha en bra dag!

*Suck*

Digipassen krånglar, hemtentorna är ute och dom är inte att leka med (speciellt inte historian), glostentaångest redan nu, förkylning som inte vill släppa.... AAAAAAHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Men hallå!

Det är mörkt på mornarna, hur ska jag ta mig upp?! Det är illa när jag tycker att jag måste gå upp tidigt för att hinna till 11:00 föreläsnignarna. Idag börjar MSAII, som håller på fram till mitten på december (kursen avslutas med en tenta den 16/12). Undrar om vår lärare har hunnit rätta våra tentor från förra veckan...?
Dessutom så får vi våra hemtentor idag (kl 10:00). En för mellanöstern och nordafrikas tidiga historia och en för religion (Islam, Kristendom, Judendom).

Sen ska jag till familjen Odedal ikväll för att fira att både Mimmi och Anders fyllt år. Åker nog till morfar direkt efter min föreläsning, förutsatt att han kommit hem från landet. Så hinner jag plugga lite där tills mormor slutar jobba och det är dags att åka!

Nu är det dags att packa ihop grejerna och bege mig mor skolan.

Ha en bra dag!

Nya gardinerna

Här kommer några bilder på våra nya gardiner (som jag skrivit om förut)!






Gardinerna är köpta på Indiska. Samma modell men olika färger.

Lite kvällsmusik

Det svänger om Syster Sol!



Kom att tänka på den här "gamla" låten, var tvungen att youtuba fram den!


Och mamma, man måste inte kolla/lyssna på alla klipp som ens dotter eller någon annan för den delen lägger upp!


Sömntuta

Jag var helt slut igår. Antar att förkylningen i kombination med att spänningen jag haft inför tentan släppte säkte mig. Det hela resulterade i att jag låg under täcket redan kvart över nio! Och jag masade mig upp ur sängen efter tio på morgonen idag. Var länge sedan jag sov så många timmar, antar att kropp och själ behövde det.
Nu börjar det dra ihop sig för att dra till jobbet. Vi ska ha tårttävling ikväll, så det kan bli spännande.

Trevlig helg!

I huvudet just nu!



Lite mera plugg, sen dags för sängen!

Kommer ni ihåg dom där traditionella, tunisiska ,kläderna jag pratade om...

Alltså innan vi åkte till tunisien i sommras, dom där kläderna som jag inte alls visste hur dom såg ut eller varför jag skulle behöva ha dom på mig...  Här kommer i alla fall bilder :P

Okej, jag erkänner att jag kände mig lite löjlig! Men ALLA tyckte att jag var hur fin som helst!

Min svägerska Afef hade en klänning och inte en väst och en liten tillhörande hatt till sin dräkt! Eftersom det var hon som skulle gifta sig så var det ju inte mer än rätt att hennes var lite "extra"


R:s lillebror har ju gift sig med en kvinna som bor i Österrike. Slavi (Slavomira) kom lite senare på kvällen, men hon kom inte undan så hon fick stoltsera i traditionella kläder hon med!


Nu är det dags för mig att bege mig mot Albano och dagens föreläsning i MSA (Modern Standard Arabiska). Det är den sista föreläsningen innan TENTAN!!! Håll tummarna för mig imorgon mellan 09-13.

Monday monday

(En dag) Förra veckan blev det en grekisk sallad med tzatziki till middag!



I torsdags var mamma här och åt middag, blev helgrillad kyckling med sås och potatis!

Mormor och morfar kom och fikade så jag passade på att baka en kaka! Blev en saffran- och chokladkaka. Visst blev den snygg?!


Mamma och jag var och fikade i fredags. Och som de 2 tjockisarna vi är så blev det inte bara kaffe...

Lagom tills vi ätit upp så kom älsklingen och gjorde oss sällskap =)


Undrar vad det är som är så spännande...?



Blomman jag fick av habibi på min födelsedag blommar igen!

Nu ska jag fixa lite mera te, är dunderförkyld! Men känner mig lite bättre i dag i alla fall. Mimmi kommer förbi lite senare och fikar. Sen är det dags att börja peppa för jobbet =) Men det blir ingen bandy (vi spelar innebandy på måndagar) för mig inte.

Ha en bra dag!


Sjuk sjuk

dundersjuk!

Mmm

Lika bra att få det sagt: Det gick sådär på tentan, men har jag tur så klarar jag mig precis!

Tog lite bilder häromdagen, på mat, såklart, men även på nya gardinerna och påsen med svamp jag fick av mamma. Men så klart så dog batteriet till kameran och jag har inte lyckats lokalisera laddaren än, så bilderna är fast tills vidare.

Sverige-Holland 3-1! Hur gick det till? Dessutom utan Zlatan!? Spelar roll, det är underbart i hur som helst =) Om det skulle vara någon som inte vet vad jag pratar om så kan jag berätta att det handlar om EM-kval i fotboll...

Nu ska jag plugga, och kanske äta lite glass!
Vi hörs...

Wish me luck!

Vore så skönt om jag blir godkännd på tentan, men klarar jag det inte idag så får jag se till att klara det på omtentan i januari!

Väntar med spänning på vem som ska få fredspriset i år!

7 grader! Idag blir det nästan mössa och vantar på :P

Vi hörs!
/A

Sugen så här på kvällen

Blev en kombinerad sen lunch/tidig middag idag. Det resulterade såklart i att jag var super sugen när jag kom hem från jobbet. Men att laga mat kändes lite overkill så blev en sallad med salladsost och chiliinlagda oliver! Smakade riktigt bra.


Fick ett extra sug i magen av att vi körde dansmatta på jobbet tror jag. För er som inte känner till dansmattan så är det en matta som man kopplat till sin tv-spelskonsol, sen ska man trampa på rätt pil vid rätt tillfälle till olika låtar :P



Nu ska jag fortsätta plugga!


Jag kommer inte upp på mornarna!

Jag vet inte hur jag ska göra för att gå upp i tid?! Jag ställer flera larm för säkerhets skull, jag lägger telefonen (med larm långt från sängen, jag är motiverad på kvällen innan jag somnar till att gå upp.... men likväl så snoozar jag och snoozar och snozzar i över en timme. Tur att gubben sover så tungt att han inte vaknar! Ska försöka komma ihåg att inte dra ner rullgardinen hela vägen ikväll, det kanske hjälper.

Idag består frukosten av vaniljyoghurt med frusna bär (hallon och blåbär) toppade med lite kardemumma och honung.


Måste gå en sväng i centrum efter skolan och innan jobbet idag. Har insett att vårat vardagsrummsbord inte gillar varma saker (muggar, skålar och tallrikar med varmt innehåll). Måste köpa nån typ av underlägg.

dom dom dom dom dom dom dom dom dom dom dom....

Dom dom dom dom dom dom dom
dom dom dom dom dom dom dom
dom dom dom dom dom dom dom dom....

Tänd ett ljus och låt det brinna
låt aldrig hoppet försvinna det är mörkt nu
men det blir ljusare igen

Tänd ett ljus för allt du tror på
för den här planeten vi bor på
tänd ett ljus för jordens barn

Dom dom dom.......

Mmm, så är det, tänder massor med ljus! Och dricker te med citronhonung och längtar tills jag får börja lyssna på julmusik och dricka glögg!



För er som är på min sida, håll till godo:


RSS 2.0