Kvällsfika +Fairtrade vs Ekologiskt

Jag var supersugen igår kväll och visste inte vad jag skulle ta mig till. Efter 5 vändan in till köket så blev det i alla fall lite fika. En kopp (eller mer korrekt ett glas) med te, en apelsin och en pepparnöt (det är en kaka för er som inte vet). Alldeles lagom fika! Jag provade ett nytt te som jag köpte häromdagen, Vanilla chai.







Det var riktigt gott det här teet. Det är helt ett helt koffeinfritt örtte. En stor anledning till att jag köpte det var att det var fairtrade-märkt och att det är organiskt. Jag tycker att det är jättetråkigt och konstigt att det är så få produkter som är både och. Varför är så få saker både ekologiska och fairtrade, nån som vet eller har en teori?


Ikväll ska vi ägna oss åt lite socialsmvaro efter jobbet. Det är nämligen dags för After Work! Första gången vi går ut och hittar på nått så det ska bli skoj.

Trevlig helg alla glada! 


Gårdagen




Jag och Mimmi var och fikade på Pallas igår och sen gick vi runt i centrum och kollade i affärer. Handlade lite småsaker (på rea såklart).

På gården sen så målade vi naglarna. Jag fick målen naglarna  (och sätta klistermärken) på en tjej som ALDRIG har velat innan, mot att hon fick måla mina hur hon ville. Mycket skratt och skoj!

Det är alltså min hand som blir målad!

Jaja, ha en bra dag.

Mitt livs första tv-inspelning

Jag överlevde, och hade faktiskt roligt. Men det tog lång tid och många omtagningar! Det verkar som att det kommer att bli premiär avsnittet och jag hoppas att jag inte kommer synas i tv...



Vi fick vänta länge innan vi fick gå in i studion...

Men vi var glada ändå, speciellt Josefine.

Nu ska jag iväg till centrum och fika med Mimmi.
Vi ska ha manikyr på jobbet ikväll, så kanske ska passa på och kolla om jag hittar några fina nya nagellack!

Ha en bra dag.

Tänkvärt!



Pussel

Vi har hittat en ny passion på jobbet, PUSSEL! För er som missat det så jobbar jag som fritidsledare på en fritidsgård för ungdomar med funktionshinder. Det är roligt och utmanande och nått man kan göra tillsammans.


Det här 500 bitars pusslet la vi i förra veckan, på en kväll. Jag vet 500 bitar är inget att skryta med direkt. Men man måste ju börja nånstans och vi är ytterst stolt! Vi har redan satt igång på ett nytt... Mamma är snäll nog att låna ut sin pusselmatta så vi kan fortsätta där vi slutade sist!


Så här glad var jag på jobbet och ställde snällt upp på att bli fotad...Ungarna var inte lika tillmötesgående (vilket är bra i just det här fallet så jag kan lägga upp bilden och bilden under).


Jaja, över till nånting helt annat! Ikväll ska jag på tv-inspelning. Ska sitta i publiken för tv-programmet "Sing Along" som kommer att börja igen på 3:an. Ska bli roligt! Hoppas att det är några roliga artister. Det är en tjej som gick på gården förut som bjudit med mig. Så vi (och hennes kusin) som ska skråla ikapp, för man måste väl få sjunga med när programmet heter Sing Along (sjung med)?!

Imorgon så ska jag träffa Mimmi och fika. Trevligt att göra nått, även om det "bara" är en fika i centrum.




Snö!

Jag vet att många är less och önskar att snön försvann på studs, men hallå! Äntligen lite ljus, äntligen lite känsla.
Täckisar och en pulka i en härlig backe vore underbart, gärna lite sol också.






Igår var första gången jag tände ljuslyktan som vi fick av farmor och farfar i julklapp. Den sitter i hallen, mellan dörren in till köket och klädkammaren (dörren man ser på bilden är vardagsrumsdörren). Det blev riktigt fint, och hallen blev så mycket mysigare och trevligare. 


Va roligt, ser nu att det ser ut som om den högra hyllan hänger snett. Måste ha med vinkeln på kameran att göra, för den hänger faktiskt rakt!







Nä, dags att göra nytta! Först lite mera kaffe och sen klä på mig för att gå på en jobbintervju. Sen kanske en sväng förbi ÖB, sen hem och skriva lite och till sist så är det ju dags att gå till jobbet! Så full rulle från och med, nu!

Tänk att en blomma kan göra en så glad!

För ett bra tag sen så planterade jag alla skott som stod i vatten i köksfönstret. En del av alla nyplanterade krukor har fått stå i vårat lilla rosa rum och har fallit lite i glömska. Så gissa om jag blev förvånad när jag såg att dom här små skruttiga skotten blommar!!! Vardagsglädje till tusen.




Håller på att funderat på vad vi ska ha på våra hyfsat nyuppsatta hyllor. Mannen fick två ljuslyktor och en skål i rött glas (i typ Mine stil) av två stamgäster på jobbet. Och lyktorna passar väldigt bra på hyllorna! Men måste nog prova lite olika blommor och krukor. Funderar på om jag ska ha en ram med familjebilder, eller kanske ett bröllopskort. Nu är ju det här inte världens roligaste bild, så jag får nog återkomma med en bättre bild nån annan gång. Jaja, det tål att tänkas på!


Annars så ska jag in till stan och fika med en kompis idag. Ser verkligen fram emot det! Planen är att vi ska lägga pussel på jobbet ikväll så jag tänkte försöka hitta ett bra och roligt pussel på runt 500 bitar också. Mamma var snäll nog att låna ut sin pusselmatta så vi kan rulla ihop pusslet om vi inte hinner klart (och fortsätta en annan gång).
Det är ju fredag idag så det betyder ju att det är helg nu. Min helg kommer gå åt till att skriva om-hemtentor i Menas religioner och tidiga historia... Är ju surt att jag behöver göra om dom, med tanke på att jag gjorde dom i tid förut. Problemet var ju att nått tekniskt fel ledde till att dom inte registrerades, därav måste jag göra om dom. 10 HELT nya frågor *suck*

Trevligt helg alla!

Inget speciellt

Lite bilder från december när vi var hos min moster och gjorde godis!










Annars så rullar livet på. Gubben min jobbar och sliter. Jag söker jobb och funderar på vad jag verkligen vill med livet. Kollar på lite småkurser i företagsekonomi, småföretagande, redovisning och sånt, får se vad det blir.
Nu ska jag snart käka lite och ladda inför kvällens jobbpass.
Ha en trevlig kväll!

Tårtbild som utlovat

För att vara min första prinsesstårta någonsin så tycker jag att den blev otroligt bra! Inte den bästa bilden, tagen med mobilkameran... Men tror nog att ni får kännsla för den ändå!

Lillsyrran har fyllt myndig

Tiden går verkligen fort...Varit hos pappa nästan hela dagen idag. Systeryster fyllde 18 år i tisdags och firade idag med middag och fika. Var familjen och några av hennes gamla kompisar (som hon inte visste skulle komma!). Jag hade bakat en prinsesstårta (bild kommer) och ett gäng kakor. Blev en massa kakor kvar, så nu har pappa nått att bjuda på på sin födelsedag i februari. Hade en trevlig kväll =)

Nu ligger jag i sängen och kolla på sons of anarchy, men snart är det dags att sova.
Har inte städat ut julen, så borde fixa det imorgon. Min andra lillesyrra spelar fotbollsturnering imorgon i Solnahallen, funderar på att åka dit och i alla fall kolla på nån match. De börjar spela 13:30 så jag har ju tid att bestämma mig imorgon.

Natti natt alla.

Känns som det var länge sedan jag la upp matbilder =P

Så här kommer frukosten:

Blev äggmackor!

Sen kommer middagsbilderna:

Hummus!


Försök till Salata mechouia (grillad sallad) som inte blev som jag tänkt mig, men var god ändå.


Bulgur





Summakardemumma: Pitabröd med fyllning!
Blev väldigt gott trots den misslyckade salata mechouian (som trots allt blev god men inte smakade som den ska).

Hoppas att ni har en trevlig helg!

Mamma fyllde år häromdagen

Min älskade mamma fyllde år i onsdags! Jag jobbar ju alltid på onsdagar så jag hann inte vara med på fikat, men några hann komma innan jag gick!




Jag bakade kolakakor med citron och hasselnötter, chokladsnittar och  drrömmar till mamma.


Mamma hade bakat miniversioner (mazariner, dammsugare, chokladbeskvier). Hur söta och goda som helst!


Juste, jag bakade ju mandelmusslor också! Mycket pill och trix, men gottgottigottgott.


Söta kusinen JennyPenny och mamma mu

Fortfarande söt!

Hmm, vad händer här egentligen...?


Nyaste tillskottet i famlijen var ju också med såklart!





Mobilgenerationen...?


Jag har försökt få tag på en tantalura på migrationsverket i flera dagar nu. Men det är alltid en röst som säger att hon inte är anträffbar och återkommer en annan tid/dag. Blir galen! Men vad ska man göra, det är ju bara gilla läget och fortsätta ringa.

Funderar på att hiva ut granen idag, eller städa bort hela julen snarare. Är ju trots allt tjugondaknut idag. Stjärnor och stakar kan få vara kvar ett tag till, men tomtarna har gjort sitt. Håller dessutom på att baka lite kakor till min lillesyrra som ska fira sin födelsedag nu i helgen (hon fyllde 18 år i tisdags!!!) . Borde se till att bli färdig med det innan jag ska gå till jobbet ikväll, men vi får väl se hur det går.


Äntligen lite snö!

Visst är det härligt att det äntligen har kommit lite snö här i Stockholm!? Men det ska tydligen bli varmare till kvällen så risken är väl att det lilla vita lagret som ligger kommar att smälta bort.

Bio ikväll med mannen och mamma mu!

Är ju röd dag idag så jag är ledig från jobbet. Passande nog så är gubben min ledig också. Så nu blir det (tidig) middag på O´learys med habibi och mamma och sedan bio vid 18-tiden!

Några bilder från nyår

Var ju hemma hos mamma mu på nyår, som vanligt... Vi hade det väldigt trevligt och åt en massa god mat!










Förrätt:



Efterrätt:


Snyggingar :P


Annars då...hmm, varit tillbaks till tandläkaren, fortfarande ingen rotfyllning utan mera rensande. Gör inte ont efter den här gången i alla fall, och jag fick bara en spruta med bedövning (mot 3 första gången).

Gubben jobbar och sliter. Hans uppehållstillstånd har ju gått ut, vilket inte är nån panik så länge man skickat in papper och betalat för den nya ansökan, vilket vi har gjort. Vi var ute i god tid och allt, men migrationsverket tar ingen hänsyn till det utan börjar räkna från det att det gamla tillståndet gick ut, vilket var den 6:e november. Från det så ska man räkna med 6 månader tills man får besked (Under den tiden ska man gå på intervjuer och sånt). Jag mailade m-verket och frågade om det fanns något dokument som man kan få om man vill/behöver åka utomlands. Jag har inte fått nått mailsvar men tydligen så ringde dom hem hit här om dagen och har pratat med R och ska ha sagt att de har så mycket och att han ska behöva vänta till SEPTEMBER! Men hallå, ärligt talat?! Hur snällt är det på en skala? Jag/vi ringde till kundtjänsten på m-verket idag och den kvinnan jag pratade med där tyckte att det lät konstigt. Hur som så fick jag ett nummer till nån som jag ska ringa och fråga. Men hon var borta och återkommer på måndag... Får se vad hon har att säga. R gör allt för att aklimatisera sig i Sverige, han har ett jobb, betalar skatt, är en del av samhället och det här är tacken... *grrrr* Jag är anigen arg, men det ger nog med sig.


Vecka 1

2012, åren går fort... 
Men var är det fina vädret? Regn och plusgrader igen, blääää! Men det är ju många dagar kvar på året som kan vara fina =)














RSS 2.0