orka...

Förhoppningsvis kommer jag snart orka göra ett ordentligt inlägg och lägga upp lite bilder....men inte nu...
/A

Livet har tagit en annan vändning

undrar vart jag hamnar?

Så var det söndag igen och Hammarby är svenska mästare i Bandy för första gången

Haft det som inom mitt jobb kallas trippel, alltså ledig fredag, lördag och söndag. Tyvärr så går dessa tripplar alltid för fort, man hinner knappt blinka så är dom borta :( och sen får man betala dyrt med 7 dagars jobb under en 8 dagars period... Nog om jobbet, jag orkar inte tänka på det förrens imorgon när jag måste.
Hammarby har vunnit SM-guld i bandy idag. Första gången dom vinner. Dom har varit i final flera gånger men aldrig räckt hela vägen. Mamma och bandygänget var så klart där (på studenternas i Uppsala) och hon ringde när hon satt på tåget på väg hem. Hon var överlycklig! Hörde knappt vad hon sa för det var sånt liv på tåget, men glad var hon definitivt. Jag och R övervägde ju att åka dit, men vi kände att det skulle bli för mycket pengar. Vi kollade på matchen på tv istället. I första halvleken såg man ju dock inte så mycket. Det var inte precis idealiska väderförhållanden för uteidrottande men båda lagen var väldigt fokuserade och kämpade på som bara den. Jag är ju som sagt inte hammarbyare i själen, men jag börjar mjukna :P Och bandy är en trevlig sport! Grattis Hammarby bandy, det här är ni värda! Läs mer i DN ( http://www.dn.se/sport/vaderkaoset-stoppade-inte-hammarby-1.1065038 )
Mamma var här på middag i fredags och sov kvar =) Vi har ju ett extra rum med en stor bäddsoffa!
Jag lagade hasselbackspotatis, fyllda lövbiffar, helstekt lök och kantarellsås:
(R blundar och mamma lipar... :P   )
Idag har jag gjort "pizzasallad". Haft vitkål i kylen ett bra tag men det har lixom inte blivit av förrens idag.
Dags att umgås lite med min man nu, innan jag börjar gäspa och det är läggdags.
/A

Komplimang

Pratade (läs chattade på Facebook) med en kollega precis. Jobbet uppfyller inte precis våra förväntningar och många av oss mår dåligt...vi försöker få till en ändring och få hjälp för att vända allt till nånting bra, men det fortsätter utför just nu... Men hur som helst, min kollega som jag respekterar och gillar otroligt mycket skrev:
"Jag saknar dig goa Anna" och "du är fanimig den duktigaste servicemänniskan jag träffat". Sånt känns bra i själen!

Jag håller på med kakbak. Jag har producerat en socker kaka. En tigerkaka med lite apelsin/citronsmak i chokladdelen, men jag måste fixa en till tills imorgon. Funderar på om jag ska baka nått till oss oxå, var lite inne på muffins. Mmm, får fundera lite....återkommer....

/A

Lägga mig tidigt

Jag borde egentligen redan gått och lagt mig för jag har varit totalt slut hela dagen idag... Jag och R fikade med mamma i centrum när jag slutat jobbet. En kopp kaffe och ett vaniljhjärta satt fint =)
Imorgon börjar jag i Fridhemsplan (kvitterar ut radion där) så jag måste ta 05:26 *suck* blir trött bara jag tänker på det. Får bli en snabbdusch och sen i säng, dags att sätta fart.
Natti natt!

Jobbade lite extra idag...

Fick sitta i spärr 3 timmar idag. Lite extra pengar kommer väl till pass! Men ack va trött jag var när jag väl kom hem till Vällingby igen. Mamma ringde precis när jag kom till Vällingby, vi gjorde sällskap på Coop och en liten sväng på lilla bokhandeln. Sen var det bara till att masa sig hem. Nu sitter jag i soffan och kan knappt hålla ögonen öppna :P
R är glad, han har fixat ett SKYPE-konto och pratat med några vänner i Tunisien. Det var högljutt och fyllt med skratt och innebar att jag fick äta ensam. Men att se honom så glad kändes riktigt bra =)
Dags att göra nått för att hålla mig vaken nån timme till....
/A

Kista

Idag har jag och R varit i Kista en sväng. Eller snarare en lång sväng...  Kollade på allt möjligt och köpte en del. Jag köpte ett par skor. Sådanadär tygskor från stadium som man ser i reklamen på tv nu, den blåa varianten. Inte så passande nu, men kommer funka bra i sommar. Vanligtvis så har jag svårt att hitta skor, alla är för smala. Men dom här satt bra =) Var lite sommartema över handlingen idag inser jag nu. R köpte snygga, (ben)vita linnebyxor och en stickad (även den vit) tröja. Han dras till vita saker och jag till svarta :P Eller nu för tiden så är jag öppen för flera färger..men svart drar till sig min blick! Köpte en skjorta till R:s bror Wissem oxå. En färgglad sak, lila- och svartrandig. Införskaffandet av presenter till familjen är i full gång som ni kanske kan tänka er :D 
Vi passade dessutom på att gå och klippa oss. Eller jag blev klippt, R blev rakad! Jag var lite tveksam till rakandet innan men det funkade bra.
Försökte ta lite kort, dom blev sådär...

(försöker se farlig ut...:P)



Klippte av håret en bra bit, men det syns ju knappt på den här bilden och att jag hade mössa på mig på vägen hem gjorde ju att det inte precis var lika tjusigt som när frisörskan fönat till det ... och mina glasögon är snea och... jaja, bättre med en bild än ingen...


Habibi blundar som vanligt!

R lagade middag idag, kycklig, potatis och grönsaker...



Handlade bröd i KistaGrossen, ser nästan ut som svärmors....

Dags för lite kvällsrote och sen sängen. Morgonpass som gäller den här veckan...

Natti natt

/A

Önskar att jag vore ledig i helgen...

men så är inte fallet utan det är bara till att jobba på. Nästa vecka jobbar jag dock bara tre dagar (tis-tors), vilket är trevligt...men man får betala dyrt med att sedan jobba 7 av 8 efterföljande dagar. *gäsp* tror att det är dags att lägga mig nu, gäspat i flera timmar nu känns det som.

Natti natt!

Måste det bli kallt igen?

Solen och "värmen" igår lämnade i alla fall mig med mer smak. Även om det blev kyligare på kvällen när man stog ute och kollade på bandy (så där på is, inte inne). Fast det gick ju så pass bra för Hammarby att stämningen på läktaren var toppen och det var mycket folk som värmde =) Jag är inget Hammarbyfan direkt, men det är trevligt med sport. Förr om åren så var hela mitt liv sport, främst fotboll. Men tiderna förändras och åren rullar på och livet fylls med annat. Men som sagt, lite sport kan förgylla vardagen. Jag har ju sen några säsonger blivit "adopterad" in i ett hammarbygäng, som främst går på bandy. Gänget består till största delen av min mamma och kollegor från skolan där jag jobbat tidigare. Magnus sa igår att det brukar bli nån ny varje säsong som följer med dom men att det i år inte kommit någon... Vi andra rättade honom snabbt och pekade på R =)
Hammarby vann i alla fall enkelt 3:e raka semifinalen mot Villa Lidköping (se artikeln i DN) http://www.dn.se/sport/hammarby-klart-for-sm-final-1.1059176 och är nu klara för final på Studenternas i Uppsala nästa söndag. Finalmotståndarna är inte klara än eftersom det står 1-1 i matcher (bäst av 5 är det som gäller) mellan Bollnäs och Sandviken. Jag och R pratade om att åka dit, men vi kom fram till att det blir för mycket pengar. Jag är som sagt ingen Hammarbyare men jag gläds med dom och dom förtjänar det här. Nu är bara frågan om dom är redo att faktiskt vinna finalen oxå...
Nog med sport!
Nog med allt för idag kanske...Såg precis vad klockan är och det är hög tid att fixa nått att äta innan det är dags att åka till jobbet. Fick mail om att vi ska ha möte i Alvik idag, torsdagar kommer vara våran mötesdag nu när vi inte längre träffas innan varje pass.
Usch R skar sig i fingret precis när hans kulle fixa mackor. BLOD, blod blod....
Vi hörs!
/A

Solen skiner och jag är ledig!

Men ryggen gör fortfarande ont jag känner mig lite förkyld. Men det går väl snart över hoppas jag.
Vi var ju på vårdcentralen igår eftersom R inte känt sig hundra på ett bra tag. Doktorn sa att han har "kristallsjukan". Nån kristall i örat har hoppat fel och gör att han mår dåligt, han har fått en övning för att försöka få tillbaks den snabbare. Huvudvärken är med största sannolikhet stressrelaterad. Det är inte precis enkelt att flytta till ett helt annat land... Men läkaren (som var väldigt bra) hade tydligen glömt något och hade ringt R på morgonen och bett honom komma tillbaka vid 14:30 idag. Kanske är nått test hon vill ta för säkerhets skull.
Kanske blir bandy senare i dag. Hammarby spelar semifinal nu mot Villa Lidköping, och det blir antagligen sista hemmamatchen för säsongen. R har varit på fler bandymatcher än mig sammanlagt tror jag och då har han ändå inte varit i Sverige mer än 3,5 månad =)  Här är några bilder från annandagsbandyn:
Vi hörs!
/A

Dagens matlåda



Blev en quinoasallad med kyckling i matlådan idag. Och kännet ett saltsug, så blev lite oliver oxå. R har lagt in dom med citron och chili så dom är lite starka.

Vår?

Nä, sån tur har vi väl inte... Visst lovar vädret man ser på tv ett par plusgrader under ett par timmar på dagen, men inte mer än så. Jag gillar vinter, snö och kyla, men nu är vi över det där stadiet och vi dras med is och slask och det är jag mer än gärna utan. Men men, vi får väl se, solen skiner i alla fall! Vår balkong är så gott som is och snöfri ser jag när jag tittar ur =) Så var det inte häromdagen när jag tog den här bilden:


Tog en bild på en av förra veckans middagar som jag inte lagt upp. Vi fyllde pitabröd med grönsaker, fetaost, kikärtor, köttförs och kryddstarkt ris. Smakade smaskens!


Har börjat jobba eftermiddagspass (14-22) och kommer göra det i knappt 2 veckor nu. Precis när man vant sig vid tidiga uppgång så vänder det... Dom nya rutinerna har dragit igång, men viss förvirring kvarstår ju, och framförallt när det gäller vad vi ska göra...

Min älskade R har fått en tid till läkaren idag. Han har dragits med huvudvärk ett bra tag och han har sen nån vecka tillbaks har han fått yrsel så han blir illamående och han känner att världen inte riktigt hänger med :S Så det känns bra att kolla upp det ordentligt!


Dags för lite frukost!

/A

Nya rutiner på jobbet

Fick ett mail av en av mina arbetsledare igår. Det var bara av en slump som jag kollade min jobb pda (batteriet laddas lite dåligt) och läste då att det från och med idag är nya rutiner. Med tanke på att jag börjar jobba klockan 06:00 och jag gillar att ha lite koll på läget så måste jag säga att jag skulle ha velat ha den informationen tidigare. Det är klart att jag inte hade dött av att se mailet nu på morgonen, men jag tycker inte att det är helt schysst då det bland annat handlar om ändrad startplats. Men vad ska man göra, det är ju bara att nicka och le och hoppas att det blir bra nån gång till slut. Det innebär att jag kan ta ett senare tåg, det är ju alltid nått :P
Ha en bra dag alla!
/A

bläää...

Jobbar på fridhemsplan idag...nya kassasystemet som testas är inte det snabbast i världen än så länge. Men det är knappt några människor här nu, så tiden går långsamt. Men snart är det helg i alla fall!

Resan är bokad

Jag, R och mamma åker till Tunisien 17juni och är borta 2 veckor! Blev samma hotell som mamma och jag bodde på första gången vi var där, och som mamma, Lina, Anna och Kamilla bodde på när dom var nere för bröllopet. Det är ju inget lyxhotell men det passar oss bra. Det ända man gör på rummet är ju i stort sätt att äta lite frukost och sova =) Lite bilder från hotellet:

(oj va road jag ser ut...)


(Wallid och Ilyas)



Rami, Wallid och Lina spelar Bingo


Jaja, dags att komma tillbaks till verkligheten! Solen har gått ner och det har börjat snöa igen...Varför gick passade jag inte på att gå ut tidigare...

Tror att jag missat att skriva att R:s ena lillesyster (Afef) har blivit friad till!!! =) Så hela familjen firar för fullt där nere med förlovningsmiddag och familjemiddagar och firande hit och dit... Jag försöker få ett svar på när bröllopet kommer bli, men det får man inget svar på. Det är mannens familj som står för förberedelserna och medelar bruden och hennes familj nån vecka i förväg :S Men Norah (svärmor) har sagt att hon har en son som bor i ett annat land så hon vill veta ett par månader i förväg. Men det låter som att det kommer bli nästa år, då den blivande mannen inte har byggt något hus och sånt än... Men vi får se, hoppas bara att vi kommer kunna komma. Som det verkar nu så ska R:s ena kusin (Oulfa, eller hur det kan tänkas stavas...) ska gifta sig i slutet på juni när vi är där =)

Jag hoppas på att jag kan få ett extrajobb så vi kan bättra på ekonomin lite! Om R dessutom kunde få ett jobb så vore livet toppen!

Nu kom R hem, dags att umgås lite och dricka mera kaffe. Sen blir det nog en sväng till CoopForum

/A

RSS 2.0