Matlådor

Krävs en hel del matlådor varje vecka för mig... Först och främst så behöver jag 5 lunchlådor, plus det så har vi kvällsöppet på tisdagar så då behöver jag en middagslåda, sen jobbar jag ju 3 kvällar på gården = 9 matlådor/vecka! I och med att jag jobbar 4 kvällar varje vecka så innebär det att jag bara är hemma och lagar mat 3 kvällar. Sen måste man ta med i beräkningen att jag inte alltid känner mig jättepigg och inte brinner för att ställa mig och laga massa matlådor på torsdagar så det blir helt enkelt på helgen maten ska lagas. Fast jag har faktiskt fått till lite mat innan jag får till jobbet i de veckor som gått på nya jobbet! Men till saken, jag har varit duktig och lagat massa mat idag, blev nog en 15 lådor =)
Linsgryta med kalkon.
Stark köttfärsås med bönor
Grönsaksröra med köttfärs
Kycklingwok
Grönsaksröra med kyckling
Till middag i dag blev det kött, grönsaker och och klyfftpotatis. Blev ingen bild på det, men det smakade bra!
Nu sitter jag i soffan och slappar, R sitter i fåtöljen. R har haft en tung vecka, jobbat mån-lör och sen haft planeringsdag hela dagen i dag. För honom var det jobbig bara att behöva gå upp och vara borta till 9. Men jag försår det helt och fullt. Jag börjar ju tidigast 11 i veckorna och det är inte lätt att gå upp tidigare än vad jag behöver...
Nä, lite kvällsrote, och krypa till sängs och läsa är planen nu!
Natti natt!

Bloggeliblogg...

Jasså mamma mu, du saknar mitt bloggande :P Får väl försöka bli bättre på den fronten då! Jag borde ju faktiskt ha lite tid att plita ner lite meningar och lägga in nått litet kort. Gäller bara att ta några kort och faktiskt ha nått att berätta. Just nu så jobbar jag ju mest, och R jobbar ju ännu mer än mig så vi gör ju inte så mycket tillsammans just nu. Fast förra helgen så bjöd min habibi mig på bio!
Vi såg "The green hornet" (den gröna getingen) i 3D. Första filmen jag såg i 3D och jag blev måttligt imponerad... men å andra sidan så var ju just den här filmen inte fylld med 3Deffekter.
Idag var mamma och jag på bio! Bio två helger på raken för mig alltså, det var länge sedan.
Vi kollade på Burlesque, riktigt trevligt. Musik, dans och inga badguys och lyckligt slut! Perfekt film en lördag som denna =)

 

Jaha, vad händer annars då. Jag och R har bokat en Ålandskryssning. Vi fick en smartbox av min moster och hennes familj i "bröllopspresent" . Den går ut sista februari så det var hög tid att boka! Så nu blir det en 22-timmarskryssning med 3-rättersmiddag och frukostbuffé! Nice =) Tack Lena, Per, Nettan och Jenny!

 

Annars så kanske jag ska nämna läget i Tunisien...
Men jag vet inte riktigt vad jag ska skriva. Familjen mår bra och är glada! Tyvärr så har en av R:s kusiner dött, lite oklart kring omständigheterna men det var under oroligheterna i Tunis. Det känns skönt att Ben Ali och hans familj äntligen är borta, att landet kan få bli en riktig demokrati och att polisens korruption förhoppningsvis ska försvinna... Jag kanske återkommer till ämnet då det faktiskt är nått som verkligen betyder mycket för mig!

Hmm, inte en egen bild i det här inlägget :s jaja, det är som det är...vi får väl se om det kan fixas imorgon!

 

Nattinatt


Var tog solen vägen?

Okej att det är plusgrader och tokhalt överallt, men solen sken i morse! Glädje, lycka! Men var tusan tog solen vägen? Allt kändes så mycket lättare när solen var framme. Sista dagen i Ådalen idag, lite tråkigt faktiskt, men skönt att Ann som jag hoppade in istället för mår bättre :-) I morgon blir det till att börja jobba i Starboparken. Utsikterna för universitetsstudier den här terminen är ju så gott som obefintliga, så det blir till att jobba på. Bra på ett sätt att både jag och R jobbar så vi kan spara ordentligt!

Några bilder från R:s födelsedagsfika

Här kommer lite bilder från R:s födelsedagsfika...
Pepparkakssyltkakor
Mjuk pepparkaka
Mjuk saffranskaka
Pepparkakor, nougatrutor och 2 olika saffranslängder =)

Frukost

Mmm, idag gjorde jag nått jag aldrig trodde jag skulle göra. Jag har ätit havregrynsgröt till frukost! Helt galet då havregrynsgröt inte hör till det jag älskar mest i världen... Men en medvetet val åt rätt håll kan väl inte vara fel =) Så en tallrik havregrynsgröt med blåbär har slunkit ner och nu sitter jag med kaffet och kollar på nyhetsmorgon. Jobbar 9.30-16 idag och sen är jag ledig resten av veckan (om man bortser från ett litet jobbpass på gården på fredag kväll). Planen är att jag ska ta mig till gymmet imorgon och röra lite på mig, jag hoppas att jag ska få med mig Mimmi och Johanna (det är trevligt med sällskap!).

Blåslagen

Spelat bandy med några av ungdomarna som går på gården där jag jobbar, nu är jag lite blåslagen :S Men men... Får se om det blir fotboll igen i morgon med ungar från parkleken. Nostalgi!
I morgon ska jag till morfar som fyller år. Mamma och morfar har börjat med mat idag så det blir nog en massa gott =)

RSS 2.0