Bilder i repris...varit gift i över 2 år (på pappret)

Mmm, så är det ju, att vi enligt vårat vigselbevis varit gifta i över 2 år! För vi vigde oss ju borgligt hos en notarie i april 2009, men vi hade bröllopsfesten 27 juni och räknar det som vår bröllopsdag =)



Behövdes ju en hel del frågor (och svar) och massa papper och stämplar och "frimärken" ... Och tillslut en massa underskrifter av mig, Habibi och 2 (manliga) vittnen! Men efter det så var det klart =) Tiden har gått fort måste jag säga. Habibi jobbar så klart på våran "riktiga" bröllopsdag (jag jobbar också men jag slutar ju vid 17). Får se om han kan/vill ta ledigt eller om jag får lov att gå till hans jobb och äta årsdagsmiddag själv, men min man som servitör :P Det är ju bättre än inget...

Ha en bra dag alla

Morsdagsmiddag

Var en sväng till Barkarby igår. Kom inte hem med händerna fulla av kassar, men R hittade ett par joggingskor och jag en lagom stor sportbag.
Sen blev det middag hos mormor och morfar. Min moster, hennes man och mina kusiner kom också =)
Det blev som sagt riktigt söndagsmiddag med omelett, stek, sås, potatis, gele och ättiksgurka! Smaskens!
Min citronmarängpaj blev inte så dum den heller.









Citronmarängpajen innan gräddningen

Pajen efter gräddning!




Jenny kunde inte motstå frestelsen att äta lite jordgubbar med mjölk och socker efter pajen :P




Nu ska jag gå och träffa representanter från stadsdelen och integrationsborgarrådet och visa upp fritidsgården där jag jobbar. Efter det väntar ett möte med arbetsledaren för att styra upp jobbet i parken lite bättre. Sen är det nog full rulle i parken och på gården. Blir en lååååång dag idag...
Vi hörs!
/A

Lördag

Träffade mamma i centrum igår och gick i affärer. Mamma skulle leta bikini (hon drar ju snart söderut till Grekland) och jag ville ha lite sommarkläder. För mammas del så blev det ett par bikinibyxor så hon är halvvägs där :P Fast hon är nog nöjd med dagen ändå, hon hittade ett par sandaler (som hon också behövde) till ett bra pris.
Jag köpte lite linne och tröjor och en klänning. Jag har haft en liten upphakning på svarta klänningar med vita prickar ett tag nu... OCh igår så provade jag en klänning som är just svart med vita prickar. Så nu är jag en prickig klänning rikare.

Igår blev det grektisk sallad till middag. Och lite tzatziki och bröd.

Jag använde 4 olika sorters svenska tomater (vilken lyx)!

Provade att köpa en ny salladsost, en ekologisk. Men den var sådär tycker jag


Tzatziki ör alltid en höjdare tycker jag! Men idag stinker jag vitlök :P


Idag ska vi äta (morsdags) middag hos mormor och morfar. Mormor skulle göra oxstek med sås, potatis, inlagd gurka, bönor...! Riktig söndagsmiddag =)
Innan blir det nog en tur någonstans och leta efter studentpresent till Johanna som tar studenten på onsdag.

Annars håller jag på att baka en paj. Har aldrig gjort en sån här paj så vi får se hur det blir...!

Får se om jag inte kan ta lite bilder på de nya kläderna och pajen sen!
Nu ska jag fortsätta med pajgörandet!

TjippTjopp



Regn, medarbetarsamtal...

Jag var ute och åkte en sväng igår. Köpte en begangnad mobil. Den var billig så det var värt att åka en bit (lånade gubbens busskort så det kostade ingenting mer än tid). Planen är att jag ska ge den till Sana, min svägerska, hon har ingen telefon just nu...



Habibi har börjat läsa sin sista sfi- (svenska för invandrare) kurs på distans. Det är en 10 veckors intensivkurs, och han måste verkligen plugga på. Kommer bli så skönt när han är färdig med skolan!


På gården i onsdags så gjorde vi nyckelringar i krympplast, det är roligare än vad man kan tro från början


Ikväll blir det fredagsmys på gården, funderar på om vi ska äta pannkaka :P '
I parken kommer jag inte ihåg vad vi planerat. Kanske blir trashockey om det fortsätter vara dåligt väder.

Nu ska jag gå till jobbet. Ska ha medarbetarsamtal, så jag vill vara där i tid! Tyvärr så har jag förlagt mitt papper där samtalsunderlaget står. Men jag brukar kunna prata på så det går nog bra!

Ledig hela dagen lång!

Det har varit skönt att vara ledig en vanlig torsdag och nu är det bara en dag kvar innen helgen!

Idag har jag träffat bästa Lina. Vi åt lite i centrum och sen fikade vi här hemma. Vi har ju inte träffats på evigheter, tur att vi äntligen tog oss i kragen!
Vi köpte med oss ett paket kakor, en ny sort. Var helt okej, men inget jag kommer köpa igen (vilket i och för sig inte betyder så jättemycket då jag sällan köper kakor).

Lina i Tunisien


När jag tittar igenom bilder från Tunisien 2009 så hittade jag den här, shit va mycket smalara jag var.... I will get there again!


Dessutom så hittade jag det här kortet som är taget på en kort. Gissa vem den här rundkindade sötnosen är?




På tal om smoothies så funderar jag på att försöka göra en kaffesmoothie imorgon! Kanske kaffe och banan... Vad tror ni? Är det nån som har nått spännande eller gott recept att rekomendera kanske?

*gäsp* dags för sängen!

Mitt i (arbets)veckan onsdag

I söndags blev det pizza och en öl innan bion. Vällingby har inte så stort utbud på mat fronten, speciellt inte en söndagskväll :S


Köpte hallon igår på coop, dom var jättegoda och söta!

När jag blev sugen igår kväll efter jobbet så gjorde jag en smoothie (min nya passion i livet)




I den blev det färska hallon, färsk mango, frysta blåbär och frysta jordgubbar och vaniljyoghurt. Blev väldigt god! Jag tycker om när man har lite frusna bär i så smoothien, den får en bra konsistens.

Nu på morgonen så blev det en gjord med jordbgubbar, galiamelon och mango!


Gjorde en liten ansiktsmask igår kväll också, nån lite testgrej jag fått. Kleta på och låta torka i 10-20min. Fast kan inte påstå att mitt ansikte känns piggt och fräscht som förpackningen påstod... Men var värt att prova!


Dags att gå till jobbet!

Paraplyväder

Regn och rusk...  stanna hemma i soffan och dricka varm chokladväder :P Men icke, det är tisdag och det är rekorddag i parken idag! Får se vad ungarna kommer på för roliga rekord att slå. Har kvällsöppet i parken sen så det är ju en heldag som väntar.
Men innan jag styr stegen mot jobbet ska jag gå förbi banken och fråga efter myntrör. Vi har otroligt mycket mynt på gården som vi skulle behöva få ordning på och att sortera i rör skulle göra det hela mera överskådligt och lätthanterligt.

Ha en bra dag!



Växtkraft!










Ny vecka, nya tag, eller nått

Vecka 21, tiden flyger verkligen fram.

Vi satt igår och fyllde i blanketter som vi behöver skicka in till migrationsverket för förlägning av R:s uppehållstillstånd. Vanligtvis så får man permanentuppehållstillstånd när man får det godkänt. Nu är det ju ett tag tills habibis tillstånd går ut (i början på nov), men ser ingen anledning att dra ut på det hela, dom har ju dessutom lång handläggningstid på migrationsverket. Och man ska ju gå på intervjuer och sånt... Jag hade dock förträngt att det kostar pengar, 1500 spänn. Jaja, pengar är inget problem just nu, vi har en stabil ekonomi som klarar av den extra utgiften.

Habibi öppnade sin spargris igår

Han får ju en del dricks som han sparar, mynten och en del sedlar har fått bo i sparbössan!



Jag och gubben var på bio igår. Han valde film, kors i taket!!!

Snabba bilar massa action. Vin Diesel är helt okej att titta på,  Paul Walker är inte så dum han heller. Men the Rock såg helt galen ut och hans armar var stora som timmerstockar. Kunde knappt hålla mig för skratt när han var med :P

Oj nu måste jag dra!

Tvättstugan here we come

Känner mig såååå taggad, eller inte. Men man måste ju tvätta, börjar bli tomt i underkläderslådan och R har inga rena arbetskläder kvar.

Men efter slitet i tvättstugan hoppas jag att jag får med gubben på bio =)

Igår så blev jag lämnad ensam då det visade sig att R skulle jobba och inte alls vara ledig som det står på hans schema och som vi pratade om senast i torsdag... Jag kan inte påstår att jag blev överlycklig! Jag slappade hemma, gick ut en sväng och köpte mjölk, kollade på en film. Men sen så tog jag med mig en bok och åkte till habibis jobb och han fick bjuda mig på middag. Var helt okej att sitta där ensam, det var hur mycket folk som helst som rörde sig ute som jag kunde titta på när jag inte läste min bok.

Oj, nu måste jag sortera tvätten!

Fail

Den här dagen är ett stort Fail. Jag är inte glad och jag är trött på det!

somnade efter 05...

så jag är trötter! Roar mig med melodikrysset som vanligt och försöker pigga upp mig med lite kaffe. Går sådär, blir nog till att sova lite förmiddag när krysset är klart!

Nu är det dags för fredagsMYS...

Eller det är ju inte riktigt dags för fredagsmys ännu, har en arbetsdag att klara av först =) Hoppas det är fint väder så man kan vara ute ordentligt i parken. Igår så var jag inte ute så mycket, fastnade i städande inne i köket... Men idag vill jag ha lite sol på näsan!

Habibi var ledig igår, han har jobbat för mycket så han var tvungen att ta en kompdag. Det innbar ju att vi kunde äta middag tillsammans =) Det händer tyvärr inte många dagar i veckan.
Jag försökte mig i alla fall på lite spagetti alaTunisien, men måste säga att R lagar den här typen av pasta bättre än mig... Men det smakade bra och slank ner i alla fall.



Här är blommorna jag har i balkonglådorna (och penséer). Vad är det för blommor MAMMA?



Ikväll är det Rocktävling uppe på tegelhögen, får se om några från gården vill gå upp och lyssna.

Snart dags att gå till jobbet, men inte riktigt än så jag sitter kvar i soffan och dricker kaffe och smoothie så jag är redo för vad dagen har att erbjuda. Tittar så klart på "The days of our life" (våra bästa år). Vet att det är värsta skitserien, men jag kan verkligen inte låta bli att titta om jag är hemma :P
Just nu så hjälper ju ögongodiset James Scott till. He´s a fine looking man!


Ha en bra dag.


Landet bilder

Bilder från landet tagna under påskhelgen (med morfars macro)!








Torsdag idag! Skönt med en kort dag. Är så otroligt trött, vill inte gå upp på mornarna över huvudtaget. Planen är nästan att gå och lägga sig direkt när jag kommer hem från jobbet :P  Sov jättedåligt inatt, hade sånt kryp i bena så jag höll på att bli galen! Hoppas på bättre sömn i natt!
Ha en bra dag.

Näää

Blir då inga bilder upplagda ikväll inte... Sängen here I come!

Bilder

Det är konstigt, jag har hur många bilder som helst, men hittar inget att lägga upp på bloggen just nu. Fast det kanske har att göra med att det finns för mycket att välja bland. Jag var inne på att lägga upp lite bilder från när jag var i Åkersjön med farmor och farfar sist. Antagligen för att jag tänkt ringa farmor i flera dagar men det inte blivit av... Får se om det kommer lite bilder ikväll istället. Dags att dra till jobbet!
Ha en bra dag =)

Så himmla trött

*snark* hela dagen har jag gått som i ett töcken, i min egna lilla värld och med ögonlock som inte vill stanna uppe... Men nu är det dags för sängen och förhoppningsvis många timmar underbart skön sömn! Japp, så får det bli. TjippTjopp

Nya passet

Nya passet ska hämtas idag... Jag var ju iväg fär över en månad sen så jag har hunnit börja fundera på varför jag inte fått nån bekräftelse på att det är färdigt (ska ta ca 5 arbetsdagar). Försökte ringa till polisen och fråga, men jag blev skickad i cirklar i deras automatiska informationssystem, och när jag till slut kom till en telefonkö så var den beräknade kötiden 1 timme och 42 minuter. Jag la på vid det beskedet och skickade iväg ett mail istället. Det hände i slutet på förra veckan och igår så mailade dom tillbaks och ringde och lämnade ett medelande på min telefonsvarare! Det kallar jag service (om än lite sent...). Så idag så är planen att åka och hämta ut det nya passet och kanske ta en sväng på panduro och kolla om jag hittar nått roligt till jobbet.

Ikväll så har vi öppethus i parken för de barnen som ska börja i våran mellisklubb i höst och deras föräldrar. Vi har bakat kärleksmums att bjuda på och igår på gården så bakade jag en specialare för ett barn med allergi. Tyvärr blev den lite geggig, men ack så goda ändå =P


Nu ska jag dra!
Ha en bra dag.

Kaffe

Mmm så är det, kaffe, frukost, nyhetsmorgon... Nu är det dags att dra på träningskläder och dra iväg och vara lite duktig! I´ll be back!

Regntunga skyar

Det är så mörkt ute att jag funderar på om jag inte ska gå och lägga mig igen. Älsklingen har ju inte gått upp än så jag kanske ska krypa tillbaks under täcket och sova lite middag.
Eller kanske inte... Blir nog lite mera kaffe och zappande på tv:n eller möjligtvis nån film.
Känner mig inte så taggad för nånting, men kanske ska försöka åka en sväng till Kista, när mannen vaknat, och leta efter lite kläder till hans syskonbarn. Vi får se!

Tråkigt, tråkigt, tråkigt...

Åhh, jag har tråkigt. Gubben har gått till jobbet och jag är ensam, igen... Kanske en promenad till centrum piggar upp mig...

Tröttmössa

Åhh, jag blit tokig över att jag är så trött igen. Fast å andra sidan så är det kanske inte så konstigt med tanke på alla pollen som flyger runt (och en av biverkningarna på allergimedicinen är att man kan bli trött). Somnade dessutom sent och sov dåligt...
Så nu försöker jag pigga upp mig själv med en jordgubb/blåbär/banansmoothie (tog det jag hade hemma). Skulle ju vilja ha en blender, men det går ju lika bra med stavmixern :P




Får se vad vi ska hitta på i parken idag. Ser lite mörkt ut ute, hoppas att det inte kommer regna på mig när jag går till jobbet. Tror att utelek står på schemat, men spöregnar det så tänker jag stanna inne :P
På gården ikväll så blir det Guitar Hero, börjar ladda redan nu för att rocka loss!

Ha en bra dag!

Kärleksmums

Igår så gjorde vi (tjejerna) kärleksmums på tjejklubben. Fast det blev lite stressigt att hinna med allt på en timme :s En av tjejerna tyckte att den här kakan inte var gjord med så där jättemycket kärlek och döpte om den till stressmums! Gott blev det i alla fall, även om vi var tvungna att skära upp kakan innan glasyren stelnat alls, vilket innebär att den rann av, så tjejerna fick äta snabbt! Resten av kakan ska vi ha och bjuda på på tisdag när vi har öppet hus i parken för de som ska börja i våran mellisklubb till hösten och deras föräldrar.


Till lunch igår så blev det lax och potatissallad. Men jag vet inte var jag hade huvudet, glömde både tomater och sockerärtorna hemma. Fast jag överlevde ändå och blev nöjd med min sallad =)


Igår på kvällen så var vi och såg på teater med gården. Den var rikigt rolig och tänkvärd. Har ju hört talas om Ung Utan Pung, men aldrig sett en föreställning med dom så det var nice.

Nu ska jag göra mig träningsklar (även om jag egentligen skulle vilja krypa ner under täcket bredvid min man igen) och ladda med lite vatten och en blåbärssmoothie. Får se hur det går med träningen, har lyckats få skavsår på båda fötterna. Har vätskefyllda blåsor på båda hälarna och ena lilltån *aaajjjj*


Igår


Igår blev det lax och grönsaker till lunch (och middag).




Hade aningen dåligt samvete för att jag stannade kvar i sängen igår istället för att gå och träna eller göra nått annat bra...men jag flyttade 2 stora soffor från ett litet rum inne i parkeleken ut till en bod på gården (man ser den på bilden) där dom får vänta på att bli hämtade och körda till tippen. Som tur var så använde jag mig av en skrinda så jag kunde rulla fram dom över gårdsplanen i alla fall =)
Det är så härligt nu när det är bättre väder, parken är full av människor. Det är så det ska vara, en levande parklek!

I fredags hade vi ju disco, jag var helt slut. En an ungarna tog en bild på mig, en annan gjorde kaninöron på mig :P



Dags att plocka ihop mina saker och göra mig i ordning för jobbet. Börjar en halvtimme tidigare i dag, (började en halvtimme senare igår!) ska fixa grillen till en förskola som kommer och ska grilla lunch. På tal om lunch så måste jag fixa min egen lunch. Kokade några potatisar igår och planen är att det ska bli en potatissallad, men hinner fixa det på jobbet sen. Frågan är om jag ska ta med mig lite kyckling eller om det ska bli lax idag igen... Alla dessa val :P

Jaja, vinkvink

Parklek

Jag jobbar som många vet i en parklek (och på en fritidsgård). I början på året så jobbade jag ett par veckor på en annan parklek, Ådalen, den parkleken där jag själv gått på mellanstadiediscon och sånt =) Min pappa och faster gick där när dom var små dessutom... Hittade en bild på min pappi när jag var där!

Här är han 10 år och har full fart!

Sov gott alla.

Sommarfeeling in the air

Höll på att svettas bort igår och tror att det är samma som gäller idag. Solen brände direkt när jag var ute på balkongen. Jag funderar på om jag ska använda linser idag så jag kan ha solglasögon. Mina älskade röda solglajjor är ju helt slut och jag har varit på jakt efter ett par nya hur länge som helst. Problemet är att jag tycker jag ser stört löjlig ut i typ varje par jag provar... Men nu har jag i alla fall köpt ett par...


Inte direkt världens bästa bild, och jag ser väldigt bister ut :P Men det är som det är!
Dags att leta efter nått att äta till lunch. Lutar åt att jag tar med mig en bit lax och lite grönsaker (sockerärtor och broccoli eller nått sånt). Det går snabbt att fixa till på jobbet!

Ha en bra dag.

Söndagsmiddagen

Igår blev det 3-rättersmiddag här hemma. Habibi behövde inte jobba så han var hemma hela dagen =)
Det hela började med en soppa med lax, musslor och räkor.


Det hela fortsatte med biff (med smoky-honey marinad) och ungsrostade grönsaker. Till det hade vi en fetoströra som inte kom med på bild men som är jättegod!



Det hela avslutades med en jordgubbs/blåbärspaj med vaniljvisp



Idag är jag trött, riktigt trött. Kan ha att  göra med att jag inte sovit så bra inatt utan vaknat flera gånger. Egentligen hade jag velat stanna kvar i sängen ett  tag till, men det ska komma förbi folk och byta kransil i köket och duschslang och duschhandtag i badrummet. Tror att det hade nånting med att det skulle bli mer miljövänligt (vilket ju är jättebra). Men jag har ingen lust att ligga i sängen om det skulle plingar på dörren nu på morgonen så det kändes bättre att gå upp. Fast jag hoppas att dom kommer på eftermiddagen när vi inte är hemma eftersom det inte gick smärtfritt med inlämning av nyckel. På lappen som vi fick ut så stod det att man skulle hänga nyckeln i tuben (ni vet en sån där som sitter uppe i högerhörnet på dörren som hyresvärden kan öppna och dra ut för att få tillgång till nycklarna man satt fast där), men vi har ingen tub på våran dörr. Så jag ringde upp SvenskaBostäder och frågade hur jag skulle göra och om jag kunde lämna nycklarna nånstans. JAg fick svaret att jag kunde lämna dom på områdeskontoret och att hon skulle meddela våran husvärd om det. Så jag gick förbi områdeskontoret innan jobbet häromdagen och träffade på en otrevlig kvinna som informerade mig om att man minnsan inte kunde lämna in några nycklar där! Hade jag ingen tub skulle jag behöva stanna hemma! Jag kan säga att jag blev aningen upprörd och det sa jag till henne. Hur kan man begära att man ska stanna hemma mellan 08-17 på en måndag... Jag erbjöd mig att ringa firman som ska gå runt och försöka göra upp om en tid med om det inte skulle funka så kan det knappast vara mitt fel om det inte blev gjort! Tillslut så ringde hon upp min husvärd som bekräftade att han fått ett mail om detta och att han kunde hämta nycklarna och sen lämna dom hemma hos mig när det var gjort!!! Så hon fick snällt ta mina nycklar men usch va arg jag var.

Annars idag så är det städning efter discot som gäller i parken och det är spel på gården ikväll.

Nu ska jag göra lite mera kaffe och fixa lite frukost.
Ha en bra dag!


Lördagen bjöd på lunch i centrum

Igår träffade jag mamma i centrum ett tag, hon var på jakt efter lite kläder. Man märker att det är sommarkänsla ute, folk går i shorts, linne och tofflor.... Men jag skulle vilja påstå att det inte riktigt är SÅ varmt. I solen är det varmt och skönt, men i skuggan svettas man inte.
Hur som helst så ät vi lunch i Vällingehus. Det blev en sallad med bulgur, kräftor, räkor och fetaost


Portionerna var enorma (fick matlådor med oss) så det räckte till middag också!

Solen skiner idag också, så jag kanske ska se till att masa mig ut en sväng. Habibi jobbar han, kanske passar på att ta sällskap med honom när han ska gå till tunnelbanan. Annars så ska jag plocka lite i badrummet och köket. Det kommer några hit imorgon och ska byta duschslang och fixa nått på kranen i köket.
Nu ska jag göra lite mera kaffe och kanske sätta mig på balkongen innan solen försvinner runt huset!

Dags för Melodikrysset

Inte för att jag någonsin vinner (eller mamma, eller morfar för den delen...). Men skam den som ger sig, för att citera trissreklamen: Plötsligt händer det! Och familjetradition är familjetradition. Nu kan man vinna en melodikryssbricka, den skulle passa bra hemma hos oss =)

Vanligtvis så avslutas melodikryssandet med 3-partsamtal med mamma och morfar, men jag kanske återkommer efter det!
Annars får ni ha en bra dag.
/A

God morgon

Hade tänkt gå och träna på morgonen, men jag känner mig inte helt pigg. Ont i halsen, snuvig, tung i huvudet, hosta... Jaja, det är som det är. Två alvedon och lite kaffe så tar jag mig nog igenom dagen :P som inkluderar mellanstadieDISCO i parken!

Jag har försökt fixa till bloggen lite. Blev lite väl rörigt kanske... Men får se ut så här tills vidare så har jag tid att tänka ut hur jag vill ha det...

Nu slappar jag i soffan och dricker kaffe och lyssnar på musik. Fortsätter på temat från igår och lägger ut lite klipp!

Carlito


Mera Carlito (om Moms från Mohammed Ali)!



Don Omar, Danza Kuduro. Jag måste erkänna ett den här låten är medryckande!



Labyrint, Kärleken? Labyrint bjuder på härligt gung och texter med innehåll. (Sen tycker jag att det ibland är lite för mycket prat om droger i deras texter...tyvärr.)


Den här låten spelades flitigt när jag och habibi träffades första gångerna <3
Yves LaRock-Rise Up



Dags att gå till jobbet! Lämna gärna en komentar om ni har förslag på hur bloggen kan se ut eller om ni vill rekomendera nån bra låt!
Ha en bra dag.
/A

Idag laddar jag upp med...

Ison & Fille!
Och hela HighWon

Och lite Ken
Och vad dagen utan lite Medina!?
Nu ska jag dra och träna lite. Ha en bra dag alla!

Personalmöte!

Japp, dagen börjar med P-möte. Följt av thejklubb i parken och BUZZ på gården... Fullt rulle!
Ha en bra dag =)

Tisdag, tisdag, tisdag...

Hunnit med att gå upp, dricka kaffe, äta frukost, tittat på nyhetsmorgon, gått och tränat, gått hem, ätit ett litet mellanmål, kollat lite på våra bästa år och druckit massa vatten... Nu är det dags att gå till jobbet. Tisdagar bjuder på våfflor och kvällsöppet! Hoppas bara att det inte kommer snöa eller regna mer så vi kan vara ute lite.
Ha en bra dag alla =)

landet...bilder...


RSS 2.0