Glad Eid alla!



Kramar från Anna och Riadh

Äntligen här =)

Laddar upp lite bilder från arlanda, skriver mer en annan dag!









Fjärilar i magen

Ojojoj, va det pirrar i magen...
Planet verkar hålla tidtabellen, och det innebär att det bara runt 2 timmar tills vi ses. Farfar och farmor kör oss (mamma vill så klart följa med!) så dom kommer inom en timme nu.

13,5 timme

så kort tid är det kvar tills han ska vara här! Det är helt ofattbart, hur ska jag kunna sova nånting alls i natt...?

Hämtat ut visumet!

Nu ska det inte finnas några hinder kvar! R har hämtat ut sitt pass med visumet i. Och biljetten ska vara köpt så på lördag klockan 15:30 ska min älskling landa på Arlanda =)
Jag fick ett svar från kvinnan som jobbar på svenska konsulatet i Sousse angående pris och tid för visum. Hon sa att finska ambasaden går ut med att det tar 1-2 veckor att få ett schengenvisum men att det inte ska kosta något när man visar upp sitt personbevis där äktenskapet är registrerat inför tunisisk myndighet. Men eftersom R inte fick något kvitto så kommer han knappats att få tillbaks de 116 TDK som han var tvungen att betala. Men det är ett litet pris att betala bara han kommer hit.

Jippi!

/A

R:s visum

Kvinnan på finska ambasaden hade sagt till R att han skulle ringa idag vid 14 för att kolla att allt var okej med hans pass. Vilket det verkligen borde vara efter 7 dagar... Och det var det! Men han fick inte hämta det idag utan måste åka dit imorgon igen mellan 9-12. Han hade åkt till Tunis idag för att vara säker på att hinna hämta ut sitt pass innan ambasaden stänger. Men tji fick han, det var bara att åka hem igen. Men han skulle köpa flygbiljetten och packa ihop sig i Hammamet. Efter trippen till Tunis imorgon åker han direk till sin familj och stannar där tills det är dags att åka till flygplatsen. Hans lillebror har lovat att skjutsa honom.

Jag är sjuk, mår inte bra alls. Men kämpar på! Varit ledig idag, men imorgon och fredag är det 14-22 som gäller. Sen har jag semester på lördag när R kommer =)

Dags för lite te och sen i säng

/A

Hosta

Igår kände jag mig inte alls pigg och var orolig för att jag skulle bli sjuk. Idag känner jag mig lite bättre men dras med en elak hosta. Jag kör på lite hostmedicin och får väl gå med en halstablett i munnen  hela dagen eller nått.
Idag får jag veta om mitt arbetsbyte gick igenom. Jag ska ju egentligen jobba på lördag (14-22) och det funkar ju inte alls. Så jag försöker mig på ett byte, var en snäll kollega som var villig att byta =) Men det är knepigt med alla dygnsviloregler och helgvila och... Annars får jag ta semester...
Ha en bra bra dag alla

/A

Middag hos Sandra

Mamma och jag var ju som sagt på middag hemma hos Sandra ikväll, så även Sandras mamma. Det var hur trevligt som helst, och vi fick väldigt god mat. Även om jag var ohyffsad nog att plocka bort seranskinkan som kycklingen var inlindad i (äter ju inte fläsk)... Nu är det dags för sängen. Känner att jag har lite ont i halsen, men hoppas på att det bara beror på trötthet.

Nu är det bara 6 dagar kvar (förutsatt att allt går som det ska!) =)

/A

Ledig, återseenden, middagsplaner, längtan...

Helg! Känns så otroligt skönt att få vara ledig i två dagar nu =) Nya jobbet tar på krafterna och allt fungerar inte smärtfritt. Men förhoppningsvis så ska det bli bra om man ger det lite tid.
Nedräkningen tills R kommer har börjat på allvar nu, bara 8 dagar kvar ju!!! Förutsatt att allt nu går som det ska. Vi har hitills inte haft sån jättetur, men ibland så fungerar det. Jag längtar halvt ihjäl mig nu... 

Idag när jag stod vid Odenplan och jobbade träffade jag en person jag inte träffat på över 10 år (eller nått sånt). Min bästa kompis när jag gick i grundskolan hette Patrik och  idag träffade jag på hans lillesyster Pixi (Patricia). Ibland är världen liten... Var ett roligt återseende i alla fall =)

Mamma och jag gjorde julkort härom dagen, här kommer några kort





Inte fotat så mycket på senaste tiden, men lyckades ta en suddig matbild idag. Åt färsk pasta med kräftsås (kryddad med lime, citron, lite vitlök och ost). Var väldigt gott


Igår gjorde jag hamburgare med avokadoröra och en bönsalsa, smakade riktigt bra det med =)


Nu ska jag iväg en sväng, lovade Rami att jag skulle göra honom sällskap över en middag. Jag har ju redan ätit för länge sedan, men får nog ner en cola eller så :P

Imorgon ska jag och mamma hem till Sandra och äta middag med  henne och hennes mamma Inger. Vi ser fram emot det båda två!

Trevlig helg

/A

R har varit på ambasaden

Alltså på den finska ambasaden i Tunis. Det finns ingen svensk (bara konsulat) så visumärenden sköts via den finska. Han har lämnat in sitt pass och ska få tillbaks det med ett resevisum i, i nästa vecka. Jag trodde att det skulle ta 1-2 dagar, men tydligen vill dom ha en vecka på sig. Planen är att han flyger hit från Tunis lördag den 21:a november (!!!) och då räcker det att han får ut passet den 18:e. Har inte pratat med honom idag utan bara haft sms kontakt, så får se vad han har att berätta sen. Men som sagt, planen är att han kommer om mindre än 2 veckor =) Jag har knappast förstått att det är sant än, men det är det. JIPPI!

Vi hörs!

/A

R har fått sitt UT beviljat!!!

Ringde migrationsverket idag och var beredd på kamp och tjat... Jag pratade med samma kvinna som jag pratat med förut (hon som senast förra veckan sa att jag skulle räkna med mer än 6 månader...) och jag frågade snällt om min mans ärende fått en handläggare. Hon knappade lite på sin dator och sa sedan Nej, det har han inte. Men sen kom det:
-Eller vänta lite nu, jag läste fel... Det är redan klart och godkännt sedan den 6:e november och papprena är på väg hem till dig!
Jag tror knappt att det är sant, han kommer snart att komma hit =)
R trodde knappt heller att det var sant, men han är nu ute och snurrar och letar efter en flygbiljett och få tag på finska ambasaden för att kolla att hans papper kommit in dit (så han slipper åka i onödan) och berätta den glad nyheten för alla såklat!

Ville bara dela med mig av min glädje!


*Gäsp*

Det tar på mina krafter att börja jobba vid 06 på mornarna. Men det fungerar och det är skönt att sluta redan klockan tvp =)
Mamma och jag var produktiva och duktiga under kvällen, ett antal julkort har kommit till värden. Batteriet i kameran är dött, så får ta en bild imorgon istället.

Dags att sova, har 2 dagar kvar att jobba innan jag är ledig (en dag)...

Natti natt

/A

Kaffe


Fikapaus

Sitter i Vällingby och dricker välförtjänt kaffe. Varit i Hässelby för att göra en besiktning av min lägenhet där tillsammans med husvärden. Gick helt okej, bara anmärkning på hallgolvet, men det var ju väntat. Hoppas att min familj och vänner kommer kunna hjälpa mig med städningen i Hässelby (bovärden sa att hon är jättenoga, så vill jag inte betala en svindyr städfirma i efterhand så gäller det att vara noga!) och flytten till Grimsta :) Hade tänkt kolla upp vaccineringen men som en kollega och vän upplyste mig om så måste jag vara frisk för att få ta det och jag är fortfarande förkyld. Så avvaktar lite till. Har velat lite från och tillbaka, men har insett att jag tillhör riskgruppen så det blir nog till att gå och ta dom där sprutorna.

Rast

Sitter I personalutrymmet på Hötorget norra. Är helt slut i kropp och själ. Går runt ensam idag, vilket är väldigt ensamt. Men det är väl bra att man vänjer sig. Grejen är att det finns så många frågetecken hos oss och dom som sitter i spärrarna vilket gör att det går lite kärvt på sina håll. Men allt är nytt så det är väl som det ska vara... Ska snart ge mig ut och jobba vidare. Imorgon är jag ledig. Ska bli så skönt!!! Ska vara i min lägenhet i Hässelby vid 13 för besiktning av den. Dags att återgå till jobbandet! /A

Nått är fel på det svenska systemet...

Pratade med migrationsverket igår. Och efter det bröt jag ihop totalt. Var totalt fel tidpunkt för det eftersom det var bara nån timme innan jag skulle börja jobb. Men jag kund einte hålla tårarna borta. Jag kan förstå att dom har mycket att göra, absolut. Men jag kan inte förstå varför det tar sån lång tid. Den här kvinnan  som jag pratat med förut som sa att 6-månader gällde men att det kunde gå snabbare om jag bara skickade in familjebeviset. Igår när jag pratade med henne så säger hon för det första att det är 6månader från det att papprena kom till dom och inte från det att han lämnade in sin ansökan. Vilket betyder att vi pratar om januari och inte december som vi varit inställda på. Och sen lägger hon till att det tagit mer än sex månader för dom flest just nu så det är ingen garanti att det ens bli januari. Jag känner mig  helt förstörd. Hur kan det få fungera såhär. Kvinnan på konsulatet har ju redan gjort bedömingen av att det är ett "riktigt"äktenskap. Så det dom behöver göra på m-verket är i stort sätt att kontrollera att dom har alla papper och sen registrera det och ringa upp mig. Och att det ska ta ( ibalnd mer än) sex månader är för mig obegripligt och kränkande. Men men, det är bara att acceptera, men fortsätta ringa och fråga och skicka mail...

Var första "riktiga" dagen på jobbet igår. Var så otroligt skönt att komma igång. Sen att vi inte gjorde så mycket är en annan sak :P
Jag jobbar kväll idag och imorgon, sen är jag ledig på torsdag och sen är det morgonpass som gäller fre-mån.
Har stått nu på morgonen och fixat matlåda. Starkt och gott blev det (känner inte jättemycketsmak med förkylningen men lite =)). Vegetarisk couscous och lite tomat/lök/gurka. Hade några flfl kvar från tunisien som ger pricken över i:et!


Dags att fylla på med lite nässpray, alvedon och vick...

/A


Söndag

Fick ett par örhängen av min mamma tidigare i veckan, jättesöta! =)


Var på Panduro i Farsta i fredags, kunde inte låta bli att köpa lite mera julpyssel...




Jag är jätteförkyld, men hoppas på att det ska släppa till imorgon när jag ska jobba...

/A

RSS 2.0