Tidigt

3:e dagen med morgonpass nu, och till veckan väntar ytterligare 3... Visst är det skönt att sluta 14:00 men att behöva ställa klockan på 04:nånting är inte skoj. Och oftast är jag helt slut när jag kommer hem, trots att jag kanske inte haft så mycket att göra på jobbet. Då är det bättre att jobba kvällspasser och börja 14:00, men då slutar jag 22:00 och då är det svårt att hinna med nått och det finns inte så mycket tid till att umgås med min man eller andra. Men jag har ett jobb i alla fall =) så det är bara jobba på!

Ikväll ska vi till mamma på middag. Ska kolla och förhoppningsvis boka sommarens Tunisienresa!


Nu börjar det bli dags att sätta på uniformen och göra mig klar för att gå. Tågen går inte så ofta så här på helgmornar, så jag tar ett senare tåg än på vardagarna (alternativet är att stå och vänta utanför jobbet i 35min) som gör att jag hinner precis.

/A


LEDIG =)

Sov länge idag, till efter 11....hur ska det gå imorgon när jag måste ta tåget som går 05:18 från Vällingby *suck* Jobbar morgon fre-mån nu men imorgon så ska jag på kurs i Blåsut, så det blir ett tåg tidigare än vanligt.
Idag blir det träning sen när R kommit hem från skolan. Bokade dessutom precis tvättstugan 16-19. Det är riktigt smidigt med bokningen här, för jag kan göra det över datorn!
Vi hörs!
/A

En dag till innan ledighet (och lön!)

Solen skiner! Det här verkar vara en toppendag för en vinterpromenad, tyvärr har jag ingen energi och bristande motivation för att ta mig ut innan jobbet... Tunnelbanan går idag i alla fall, kanske inte som vanligt, men den går här ute! Vi får se om det håller i sig...
Bakade scones nu på morgonen som jag åt i soffan med en koppa kaffe och solen i ansiktet. Bra start på morgonen!
Dags att göra nått annat nu!
/A

Lång dag igår

Jag kom inspringades till jobbet prick 14 igår. Det tog mig en halvtimme längre än vanligt men vid den tiden så kom alla med på bussen i alla fall. Sen började jag min resa mot Kristineberg. Längre än så går inte tågen norrut, men ersättningsbussarna åker från Thorilpsplan utan att passera Kristineberg, så fick skicka tillbaks många. Dom som skulle till Alvik rekommenderade jag faktiskt att gå om dom orkade eftersom jag visste hur mycket folk det var vid ersättningsbussarna. Det var helt galet kallt och jag stog uppe vid plattformen i stort sätt hela tiden. Men överlag var folket där väldigt trevliga och jag fick många glada och trevliga ord trots omständigheterna. Vid halv sju så åkte jag till Fridhemsplan för att ha lite rast och försöka tina upp lite. Sen var det bara att åka tillbaks.... Men det var inte så mycket folk så jag blev skickad till Thorildsplan. Väl där så blev jag och en kollega skickade till Gullmarsplan för att hjälpa till. Blev dessutom ett par extra timmar (pengar!), men ack va trött jag är idag. Skulle jobbat till 01:50, men blev uppplockad i en taxi typ 01:15 och sen släppte vi av kollegan vid skatteskrapan och sen förbi Alvik och lämna radioapparater och sen hem mot SÄNGEN!
Vilket rörigt inlägg det blev, men men. Läste den här artikeln på DN nyss
http://www.dn.se/sthlm/kylan-framsta-fienden-vid-nya-andstationen-1.1050151 och tyckte lite mera synd om folk. Men sen kom jag på att jag själv stog ute i MÅNGA timmar...visst det var kallt som fan, men vad ska man göra.
Dags att äta nått och försöka ladda för ytterligare en arbetsdag!
/A

*Brrr*

Visste att det skulle bli kallt idag, men över kallare än -20 är ingen lek.
Nästa gång jag tittade på termometern var den på -22,4.... Men det har redan blivit lite varmare (typ -19).
Ser inte riktigt fram emot jobbet idag. Dels är det ju svinkallt och sen har vi ju kaos i kollektivtrafiken.
http://www.dn.se/sthlm/en-extrem-dag-i-stockholms-kollektivtrafik-1.1049530
Tunnelbanan har klarat sig bra hittills när andra färdmedel haft problem, men nu är det kört. Jag jobbar på sträckan Hässelby strand till Hötorget, och sen igår så trafikeras typ 1/4 av dom stationerna med tåg (innestationerna), på resten gäller ersättningsbuss :S Jag hoppas att det ska gå okej att ta mig till jobbet, men får nog åka lite tidigare än vanligt. Hade tänkt hinna träna med R (finns lite tid mellan det att han kommer från skolan och jag måste åka till jobbet). Men blir lite tajt, så jag får nog börja träna utan honom...
Verkar vara en fin dag ute idag i alla fall, när man tittar ut genom fönstret...
I morse var hela fönstret i sovrummet isigt, men med lite sol så blev det till vatten snabbt.
Dags att fixa till matlådan...
Förresten så fanns så klart inte garderoben jag tittat på...och sängen jag spanat in på nätet var inte lika snygg i verkligheten...
/A

Så var det söndag igen

Trött trött trött, så känner jag mig, och känslan verkar inte vilja gå över. Jobbet är jobbigt av flera anledningar och det gör mig trött, vår ekonomi är inte den bästa och det gör mig trött, vi har inte fått ordning här hemma än och det gör mig trött, och så rullar det på... Nog med självömkan nu!

Förra helgen var det alla hjärtans dag. R fixade middag (en sen middag, jag jobbade till 22...) och dukade fint.
Han hade köpt rosor och ett halsband som han visste att jag ville ha! Jag hittade ett par kallingar med röda/rosa hjärtan på till honom. Vi behöver lite extra romantik när livet i övrigt är slitsamt...




Mamma var här och fikade i tisdags. Lasagne till middag och semlor (så klart på semeldagen) till efterrätt.





(R börjar bli långhårig... =)  )

Vi har dessutom varit duktiga och tränat den här veckan, i alla fall tre dagar. Gäller bara att masa sig dit nästa vecka igen!
Idag kanske vi kommer iväg till IKEA en sväng, beror på om morfar har tid att köra oss...

Dags för mera kaffe!

/A

träning

Jag har varit duktig och fixat ett gymkort/simkort. Nu gäller det bara att vara duktig och gå dit oxå. R har ett oxå, så vi kan gå tillsammans. Men jag jobbar kväll hele veckan och han går i skolan på förmiddagen så det blir tajt. Pratade med 2 kollegor och bestömde att vi skulle synas vid simhallen vid 11 idag. Den ena hörde av sig och sa att hon inte orkar (vilket är förståligt, hon jobbade till efter ett i natt...) och den andra verkar sova... Så då är frågan ska jag våga mig iväg själv. Av nån anledning blir jag nervös när jag inte har varit där förut och vet hur det fungerar, vilket gör att jag gärna har sällskap första gången. Men tiden går och det är hög tid att komma igång. Men risken är att jag stannar hemma idag och går med R imorgon efter jobbet (jag är ledig men ska jobba extra som lärarvikarie till 14.30). Dumt jag vet, men ibland så går det bara inte när man har fått för sig nått...

Vi behöver en garderob! Mamma har lovat att sponsra oss, vilket är toppen för pengar har vi inte gott om =(
Jag har spanat in den här IKEAgarderoben:

Vi behöver nya sänger oxå, och jag gillar den här sänggaveln och tror att den passar R bra oxå.

Till badrummet skulle jag vilja ha nått litet skåp, typ:

"Bara" pengarna som saknas.

Dessutom så måste vi tag tag i tunisienresan, och folk frågar fortfarande efter en bröllopsfest så det borde väl ordnas oxå.

Nä, dags att göra nått nu!

/A

God morgon

Det var otroligt skönt att få sova lite längre idag, och inte behöva vakna av alarmet (som hela veckan har ringt innan halv 5...). Sen hade jag önskat att jag skulle ha sovit längre än till 8:30, men jag behövde väl inte sova längre idag då. Så nu sitter jag i soffan och äter lite frukost, vaniljyoghurt med blåbär och en kopp kaffe. Radion är inställd på P4 och jag lyssnar på ring så spelar vi och väntar in melodikrysset. Det är en djupt inrotat familjetradition som jag inte har så svårt att följa. Det är riktigt trevligt faktiskt =)
R kom precis upp också. Han ser aningen trött ut, men sen han började på SFI (svenska för invandrare) så är han van vid att gå upp på mornarna.
Igår gjorde jag en fisksoppa till middag, med lax, nån vitfisk, räkor, kräftor och musslor (inte så mycket av varje). Den blev helt okej, jag hade önskat att jag skulle fått mer smak på buljongen (som jag kokade på räkskal) men som sagt, det blev helt okej.
Hoppas att ni alla får en bra dag =)
/A

Ledig idag

Jag hade hoppats på extra jobb då nästa månad kommer att bli tajt med de 2 karensdagarna och ett antal sjukdagar jag har från den här månaden. Men det får lov att lösa sig. Jag hoppas på att jag kan få en extra dag i helgen i spärren, det skulle sitta fint. Bortsett från stressen över ekonomin så är det ganska så skönt att vara ledig. Bara ta det lugnt. Dricka kaffe, slappa i soffan, kolla på våra bästa år (ja jag vet att det är kasst men jag kan inte låta bli :P), ta en lång dusch.... 
Jag borde vara duktig och ta mig till simhallen och fixa träningskort idag. Nazinan har varit på mig flera gånger och jag känner att kläderna börjar sitta tajtare igen och att jag inte mår helt bra :S Dags att ta tag i saken alltså! R vill också börja träna och det vore bra för honom att ha nått mera att göra. SFI är bara ett par timmar per dag.

Imorgon har R ett möte på arbetsförmedlingen med en handläggare och en tolk. Han har rätt till instegsjobb (arbetsgivaren slipper betala arbetsgivaravgift och en stor del av lönen) vilket borde göra honom aningen mer attraktiv på arbetsmarknaden. Vi hoppas på att det leder lite framåt i alla fall...

Har börjat kolla resa till sommaren. Det lutar åt att vi åker 2 veckor i slutet på juni/in i början på juli. Mamma vill följa med så vi blir 3 stycken. Men det är ju inte direkt billigt. Och när man inte har nån resebuffert och man lever två på en inkomst så blir det tajt...men det är ju bara pengar =)

Bilder från söndagsmiddagen:




Dags att ta den där långa duschen nu.

Hörs!

RSS 2.0