Wordfeud?

Är det nån av er som spelar det där alfapetspelet som är så populärt just nu? Ungarna på gården fick mig att ladda ner appen (applikationen) till min telefon. Så nu har jag några matcher igång... är inte helt lätt! Är villig att ge det en chans =)

Imorgon ska jag jobba. Är dags för årets tjejmässa på fritidsgården Lyktan! Det var riktigt roligt förra året så det blir nog trevligt i år också. Verkar dessutom som att det kommer komma ett par tjejer från gården där jag jobbar!

Trevlig helg!


Gäsp!

Kaffe, macka, nyhetsmorgon, glosträning, religionsläsning!
Sen är det dags att dra till skolan för en arabiskaföreläsning om verbalsatser (tror jag att det var) och säkert lite repetition om kasus... Efter det ska vi skriva klart vårat andra grupparbete, religionsdelen. Sen borde jag hinna hem och i alla fall äta lite innan det är dags att gå och jobba. Vi ska spela bingo, göra milkshakes och varma mackor så det blir nog full rulle hela kvällen.

Ha en trevlig fredag!

Höst?

Kallt, mörkt, snuva, te, tända ljus, extra morgontrött, extra kvällstrött, konstant småsugen på nått gott, frusen....

Chorba

Emma du undrade om receptet på Chorba (tunisisk soppa med tomatbas). Tyvärr så har jag aldrig lagat den själv utan det är gubben min som stått för just den delen av våran matrepetoar. Jag googlade lite för att se om jag hittade nått som verkar likna den min man (och hans famlilj) lagar men hittade inget som kändes helt bra. Men jag ska försöka se om jag inte kan få älsklingen att berätta vad han har i! Den är riktigt god, så jag kan rekomendera den, även om jag inte kan berätta exakt vad det är i den än :P

Ikväll har jag ätit lasagne till middag. Jag gjorde den på färska pastaplattor, lite mozarella i och en stark köttfärssås!


Idag har jag haft övningar och språkfärdighet! Språkfärdighetslektionerna skrämmer ärligt talat skiten ur mig. Det går snabbt (som i alla kurser) och han är väldigt offensiv i sitt lärarskap. Alla måste skriva på tavlan, läsa högt, spela upp dialoger, bokstavera glosor, han pekar ut folk en och en: DU! Vad betyder...?/Hur säger man?/ Läs det här! Och så vidare...
Det är ju så klart bra också, han utmanar oss verkligen. Så det är med skräck blandad förtjusning jag går på tisdagslektionerna i arabisk språkfärdighet! Igår hade jag sån ångest att jag var övertygad om att jag skulle stanna hemma och skolka idag. Men vem försöker jag lura, det är ju bara jag själv som skulle förlora på det. Det är bara bita i det sura äpplet och kämpa på. Tenta nästa vecka= Öva, Repetera, råplugga de 300:a glosorna det rör sig om.

Nä, lite kvällsro (te) och läsning i historieboken i sängen är det dags för, sen sova!

Måndag

Har varit dålig på att ta med mig kameran utanför hemmets väggar... Därför blir det inte så mycket nya roliga bilder. Idag får ni hålla till godo med matbilder, igen :P

Först två förrättsbilder. En dag blev jag så otroligt sugen på en rommacka. Ni vet en sådan där med kaviar, gräddfil och lök på en rostad macka. Min är toppad med lite nymald svartpeppar! Smakade precis så gott som jag hade tänkt mig.


På Lidel hittade jag en förpackning med små vegetariska vårrullar för en överkommlig peng. Jag doppar dom i sweetchili och äter med fingrarna!


I lördags gjorde jag klyftpotatis som jag åt med ugnsrostad lök, stekt aubergin, zucchini och halloumi. Till det blev det fetaoströra!


Idag står ett seminarium, för både MENAS tidiga historia och MENAS religioner, samt en historieföreläsning på schemat. Vi har dessutom Kick-off med jobbet, men jag får lov att skippa den eftersom jag har kvällsföreläsning.


Gryta

Mamma gjorde köttgryta häromdagen, och jag hade sån tur att jaag fick en matlåda (eller det räckte till både middag och lunch). Den var jättegod, men helt plötsligt så blev det det mera höstigt. För grytor hör till hösten mer än sommaren :P

Jag lever, jag lovar...

Har gått en hel vecka utan ett nytt inlägg! Fast det går nog ingen nöd på er, det är ju bara en blogg från en vanlig dödlig. Livet rullar på, det börjar bli mörkare och en kopp te i soffan under filten lockar på eftermiddagarna. Passar bra när man har massa kurslitteratur att ta sig igenom. Det härnder mycket i skolan, och det går galet snabbt! Men jag hoppas på det bästa. Första tentan är i mitten på oktober nån gång, men redan i början på oktober ska ett grupparbete i MENAS-tidiga historia in. Jag drömmer redan mardrömmar om glostentorna som kommer (3 st). Nån som har nått bra tips om hur man lär sig glosor effektivt?

Dags för sängen nu i alla fall. Har dragits med en otroligt jobbig huvudvärk hela dagen, hoppas att sömn ska ta död på den. Och förhoppningsvis så vaknar jag när klockan ringer imorgon och att jag inte stänger av den som jag gjorde imorse...
Nattinatt

Ruskväder!

Åska, blixtrar och ÖSREGN! Men jag klagar inte, jag är ju innomhus, under en filt, massor av tända ljus och en kopp te... Och dessutom kommer älsklingen hem i natt!

Jobbdags

Har sovit lite midda men nu är det dags att gå iväg till jobbet =) Känns som jag lätt hade kunnat sova för natten :S men en kopp kaffe på det här blir det nog bra! Ska hyra film på jobbet så det blir fredagsmys fast jag jobbar.

Trevlig helg!

Dagens middag

Idag blev det en köttfärssoppa med köttfärs, potatis, moror, kålrot, palsternacka och lök. Såklart vitlök och en hel del chili dessutom!

Smakade riktigt bra.

Kom hem från jobbet för ett tag sedan, ska göra lite kvällsrote och läsa ett antal sidor om judendomen och helst läsa igenom mängder med glosor! Sen ska jag sova *gäsp* är trött redan nu... eller jag ska försöka få tag på gubben innan jag somnar, så jag kan berätta hur mycket jag älskar honom och saknar honom och höra lite om vad han haft för sig idag =)

Natti natt!

Religionsföreläsning

Hade kvällsföreläsning idag, i MENAS religioner. Vi börjar med judendomen, eller första delen av föreläsningen gick ju åt till att gå igenom den gemensamma början för de abrahamitiskareligionerna. Vår föreläsare Christer Hedin är religionshistoriker och islamolog, och väldigt väldigt bra! Han kan en hel del kan jag lova. Goolade honom lite snabbt och den mannen (äldre herren) har skrivit en massa böcker! Hursom så är jag verkligen nöjd med att ha honom som lärare i detta ämne =)

Gubben åkte till Tunsien igår. Saknar honom redan :S Men har har verkligen sett fram emot att få åka hem och umgås med alla sina kompisar och träffa sin familj. När vi var nere i sommras så hade vi ju fullt upp, och han var tvungen att dra runt på mig. Men som sagt, jag saknar honom redan :P Brukar sova dåligt när han är borta, men en förkylning i kroppen som inte vill ge med sig och mental utmattningn av pluggandet kanske gör susen.

Helgen är nära!

Första historieföreläsningen kom och gick. Herregud!!! Runt 900 år på drygt en timme...Kommer behöva läsa om det här både en och två och åtta gånger om jag ska komma ihåg och få ihop allt det här. Men det blir nog bra =)
På måndag drar religionen igång! Så i helgen ska jag läsa läshänvisningarna vi har om judendomen!
Idag är sista MSA-skrift lektionen och nästa vecka drar grammatiken igång (och språkfärdighet och övningskursen). Så jag måste se till att alfabetet och alla tecken sitter som rinnande vatten (och glosorna...)

Nu måste jag slänga i mig de sista klunkarna kaffe och bege mig mot Albano. Mitt busskort gick ut igår, men jag kan låna R:s. Jag hinner ju hem innan han ska till jobbet. Vi ska ta en sväng till öb och handla lite godis och sånt till hans familj.

Ha en bra dag =)

Frukost

Idag blev det yoghurt med persika, plommon och lite grekisk rinnande honung!


Mmm, smakade smaskens =) Har varit dålig på att äta frukost ett tag nu, men nu är det dags att ändra på det!

Idag har jag arabiska 11-13, vi har bara 2 föreläsningar kvar under rubriken Skrift så det gäller att sätta bokstäverna nu för nästa vecka börjar grammatiken. Ikväll har vi första föreläsningen i Tidig MENA (Mellanöstern och nordafrika) historia, det ska bli spännande. Tyvärr har jag inte fått min bok än...men har kompendier med en hel del texter som vi ska ha läst till föreläsningen ikväll. Funderar på hur jag ska fördriva tiden mellan dagens föreläsningar, har ju ett par timmar att slå ihjäl. Arabiskan slutar 13 och Historian börjar 18... Jag har ju en del jag skulle kunna plugga så jag skulle kunna sätta mig på ett bibliotek eller fik. Jag skulle också kunna hinna åka hem och fixa lite kaffe, plugga och dessutom ordna lite middag... Jag är kluven, får se hur det blir...

RSS 2.0