Idag har det varit en lugn dag

Låg i sängen till efter 11, vilket är ovanligt då jag har lagt mig till med ovanan att  vakna innan 8 på mornarna och sen inte kunna somna om. Första dagen på länge som vi inte haft något vi måste ordna, inga papper att stämpa, poliser att prata med, frimärken att köpa, banker att ordna med.... idag har vi bara varit. Började med lite frukost hemma, baugett  med mjukost och varmchoklad sen ut för att dricka kaffe på stan. Väl på fiket, så känner servitören igen oss och serverar oss det vi brukar beställa när vi kommer på förmiddagen. Sen sitter vi där och stirrar på havet och människor som strömmar förbi. Vi har idag sällskap av en bekant till R som också har gift sig med en svenska och ska flytta till Sverige. Vädret idag var väldigt behagligt, i alla fall på förmiddagen, molning och inte så varmt (på eftermiddagen blev det betydligt kyligare).
Efter lite drygt en timme eller kanske snarare två så sitter vi båda och gäspar och vi bestämmer oss för att ta en promenad för att pigga på oss. Vi promenerar längst stranden bort från staden en bit =) Det var härligt uppfriskande, vattnet var inte iskallt även om det inte inbjöd till bad...
På vägen tillbaks in mot staden så blev vi upplpckade av en annan vän till R, han är kör taxi och tänkte ta en kafferast med ytterligare en vän. Så vi åkte iväg till ett fik och satte oss återigen för att sörpla lite kaffe och stirra på folk, även prata lite så klart. Till slut blev det för kyligt för att sitt ute, så vi begav oss hemåt. Handlade en kyckling, cous cous, bröd och grönsaker på vägen. Väl hemma var vi båda väldigt hungriga, så matlagandet började direkt. Idag fick jag hjälpa till lite på ett hörn i alla fall!

Det är ju R som är experten på just couscous av oss två, men han visar och berättar snällt hur man gör och varför så jag kan laga sen ;P


Maten är i kastrullen undertill, kyckling, grönsaker, kryddor och vätska. Couscousen som man först förbereder med vatten, olja och salt , tillagas sen i ångorna från "soppan" under.


  


Efter det så öser man över soppa i lagom mängd. Smaskens!




Färskpressad apelsinjuice blev det att dricka till maten.




Sa att jag skulle lägga upp bilder så man ser köket och badrummet...Håll till godo:









Okej, nu får det nog räcka för ikväll.
Hoppas att ni hade en trevlig valborg och en underbar 1 Maj!
Saknar er!
Puss A


Kommentarer
Postat av: Moster lena

hej Anna ser ut som du har det riktigt härligt ha det gott kram från oss <3

2009-05-03 @ 13:28:47

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0